everynormal
New member
../images/Emo168.gifשיר בהרחבה- Love, Hate, Love../images/Emo168.gif
השבוע בפינתנו, השיר, "לאב, הייט, לאב", מהאלבום פייסליפט שנכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי. בהרבה הופעות שאליס הופיעו עם השיר הזה, ליין תמיד אמר שהשיר מדובר על "ילדונת מיוחדת", ובכללי זה שיר שמדבר על אהבה וכאב.
אני ניסיתי לאהוב אותך, חשבתי שיכולתי אני ניסיתי להיות שלך, חשבתי שהייתי אני רוצה לקלף את העור מהפנים שלך לפני שה"את" האמיתי יתבזבז
כבר מהבית הראשון אפשר להבין שמדובר על אהבה כוזבת, על אהבה של ליין שפונה לבחורה, ואומר שהוא ניסה לאהוב אותה, הוא חשב שהוא יכל לאהוב אותה, הוא ניסה להיות רק שלה והוא חשב שהוא היה. לפי המילה חשבתי אפשר להבין שהוא "חשב" ובעצם נפגע מהאהבה הזאת. ליין אומר, שהוא רוצה "לקלף את העור מהפנים שלה", כלומר הוא רוצה להכאיב לה, לקלף את עורה פרושו לחשוף אותה,לפני שהיא תתבזבז, הוא מעדיף לחשוף אותה עוד לפני שהיא מתבזבזת עם מישהו אחר, מיכוון שהוא כל כך פגוע ממנה.
את אמרת לי שאני האחד והיחיד מלאך מתוק וקטן, היית צריכה לרוץ כוזב, בוכה, מת לעזוב התמימות יוצרת את הגיהנום שלי
כאן ליין ממשיך לפנות לבחורה ואומר, שהיא אמרה לו שהוא האחד והיחיד, שלפי המילים "את אמרת לי" אפשר להבין שהיא "אמרה" לו, כלומר שיקרה לו. בשורה הבאה הדובר אומר, "מלאך מתוק וקטן, היית צריכה לרוץ", ליין מתכוון שהבחורה הייתה צריכה לרוץ, במקום לגלות את האמת הכואבת הזאת הוא היה מעדיף שהיא פשוט תברח, וכך הוא גם לא יוכל לפגוע בה. ליין כוזב, בוכה מת לעזוב, כלומר הוא מאוכזב ופגוע מאהובתו, והוא מת לעזוב, התמימות שלו גורמת לו להיפגע וגורמת לכל הגיהנום שהוא נקלע אליו.
מרמה את עצמי, עדיין את יודעת יותר זה היה יכול להיות כל כך קל עם זונה תנסי להבין אותי, ילדונת התשוקה המעוותת שלי להיות עולמך
כאן ליין ממשיך לפנות אל אהובתו, ולומר עד כמה היא פגעה בו. הוא מרמה את עצמו, הוא משכנע את עצמו שלא קורה כלום והבחורה עדיין אוהבת אותו, הוא מתכחש לאמת, והבחורה יודעת יותר טוב ממנו שהוא מרמה את עצמו, אבל לא אומרת לא כלום וממשיכה להתנהג כאילו הכל בסדר. בשורה הבאה ליין אומר שכל זה היה יכול להיות הרבה יותר קל עם זונה, הוא משווה את אהובתו ל"זונה". בשורות הבאות הוא ממשיך ופונה לאהובתו, שתנסה להבין אותו, את התשוקה המעוותת, החולנית שלו להיות כל עולמה, זה מעין סיפוק אישי שלו להיות כל עולמה, וזאת תשוקה מעוותת בגלל שהיא בוגדת בו.
אבוד בתוך הראש החולני שלי אני חי בשבילך, אבל אני לא חי קחי את ידי לפני שאני הורג אני עדיין אוהב אותך אבל אני עדיין נשרף
ליין כל כך אבוד עד שהוא חי בשבילה, אבל אלה לא חיים, לא משנה מה שהוא יעשה כלום לא יעזור לא להתגבר על הכאב. הוא פונה אליה "קחי את ידי לפני שאני הורג", כלומר שתתפוס אותו לפני שהוא הורג את עצמו או שיכול להיות שהוא מתכוון להרוג אותה, ואפשר לפרש זאת גם כאילו הוא היה מוכן לעשות הכל בשבילה, גם להרוג, ורק היא יכולה למנוע ממנו לעשות את זה. הוא עדיין אוהב אותה,הוא חי בשבילה, והעובדה שהיא פגעה בו גורמת לו לסבול והוא מרגיש כאילו הוא נשרף, בכל הזמן שהוא ממשיך לאהוב אותה.
אהבה, שנאה, אהבה
אפשר לפרש את המשפט הזה בתור, "אהבה שונאת אהבה", כלומר שליין אוהב את אהובתו מצד אחד ושונא אותה על מה שעשתה לו, ויש בו מעין כפל רגשות, הוא אוהב ושונא בו זמנית. ואפשר לפרש משפט זה כפשוטו כמשמעו, "אהבה, שנאה, אהבה", בעצם במשפט הזה טמון מסר, שבכל אהבה יש איזשהו חלק של שנאה, ולמרות שאלו רגשות מנוגדים הגבול בינהם הוא דק עד מאוד והם יכולים להתקיים בו זמנית.
השבוע בפינתנו, השיר, "לאב, הייט, לאב", מהאלבום פייסליפט שנכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי. בהרבה הופעות שאליס הופיעו עם השיר הזה, ליין תמיד אמר שהשיר מדובר על "ילדונת מיוחדת", ובכללי זה שיר שמדבר על אהבה וכאב.