everynormal
New member
../images/Emo168.gifשיר בהרחבה- Sickman ../images/Emo168.gif
והשבוע בפינה, השיר "איש חולה" מהאלבום דירט, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי.
מה אני לעזאזל? מרבה עיניים, זבוב או אז אהייה בר-מזל ביום מותי. איש חולה. איש חולה. איש חולה. אני יכול לחוש את ההגה, אך לא את הכיוון, כשמחשבותיי הופכות לפחדי הגדול ביותר
כאן ליין שואל, מה אני לעזאזל?- מרבה עיניים, זבוב, כלומר התמונה שהוא רואה היא כפולה, הראייה שלו היא מוכפלת, כמו של זבוב, רואה את אותו דבר כמה פעמים- אחת מהשפעות הסם. או אז הוא יהיה בר מזל ביום מותו, מרוב שהוא סובל הוא יהיה בר מזל ביום שבו הוא סופסוף ימות וייפטר מהסבל לתמיד.הוא איש חולה, לא בריא, סובל. יכול לחוש את ההגה, אך לא את הכיוון- ההגה הוא בעצם כלי שצריך לשלוט בו, לכוון אותו, הוא יכול לחוש את ההגה, אפשר לדמות את ההגה למעקה או לכלי המוביל אותו שהוא צריך לשלוט בו, הוא יכול לחוש את הכלי הזה אבל לא לכוון אותו, כלומר הוא לא יכול לשלוט בעצמו, כשמחשבותיו הופכות לפחדו הגדול ביותר, מחשבותיו גורמות לו חרדה.
מה ההבדל אם אמות, בעולם החולני הזה שלי מה אני לעזאזל? מצורע מבפנים בתוך חומה שקטה מלוכלך וחולה איש חולה., איש חולה.... אני יכול לראות את הסוף מתקרב, אני לא אנוח עד שראשי יהיה צלול
כאן ליין אומר, שמה בעצם ישתנה אם הוא ימות, בעולם החולני שלו, הוא כבר מחשיב את עצמו כמת, מרוב שהוא חולני. מה הוא לעזאזל? מצורע מפנים, שרוף מפנים, בתוך חומה שקטה,אפשר לפרש את זה, שהחומה השקטה היא בעצם עולם הסמים שלו, ה"אני האמיתי" שלו, העולם האפל שלו והשקט שלא כולם יודעים עליו. הוא מלוכלך וחולה. איש חולה. הוא יכול לראות את הסוף מתקרב, הוא יכול לראות את מותו לא כל כך רחוק. למרות כל ההרס העצמי בשיר, יש גם מידה של אופטימיות, כאשר ליין אומר שהוא לא ינוח עד שראשו יהיה צלול, עד שהוא ייגמל.
האם אתה יכול לראות את הסוף? תחנוק אותי, חברי חייב להטביע את המחשבות האלו הטוהר חלף על הריקבון חשבתי, התהלכתי לתוך עמק האונס והתייאשתי עם ראש בהיי ועיניים עירניות אני צועד על מישור של רבים
כאן ליין פונה לחברו, האם גם הוא יכול לראות את הסוף? הוא מבקש ממנו שיחנוק אותו- שיהרוג אותו, וככה הוא ייפטר מכל הסבל הזה, הוא חייב להטביע את כל המחשבות שלו שכל כך משגעות אותו וגורמות לו סבל, הטוהר, טוהרה חלפה על הריקבון, כלומר תקופת הטוהר חלפה, הטוהר חלף ומה שיש עכשיו זה ריקבון. הוא חשב, הלך לתוך עמק האונס, אפשר לומר שהוא מדמה את מחשבותיו לעמק של אונס. הוא חשב ניסה להיכנס לתוך העמק הזה של המחשבות והתייאש. עם ראש בבהיי ועיניים עירניות-פקוחות, הוא צועד במישור של רבים, כלומר בשטח, שרבים צועדים עליו, אפשר לפרש את זה כאילו הוא נמצא בבעיה שרבים נמצאים בה.
אנחנו מהטבע הטוב והמושך אבל אנחנו לא יכולים לגעת באפלה נבכי הזיכרון והכאב נלמדו, אז בוא בוא איתי, תחוש את הכאב ותוציא את זה מה אני לעזאזל, עטיתי גאווה שחוקה עצב ברוחב 10 מיילים אני הולך להזניח את זה
כאן ליין אומר, אנחנו (אפשר לפרש את זה כבני האדם), נבראנו מהטבע שהוא דבר טוב ומושך, ובגלל זה אנחנו לא יכולים לגעת באפלה כי אז אנחנו הורסים את מה שהטבע יצר. נבכי הזיכרון והכאב נלמדו, אז בוא (פנייה ישירה), תחוש את הכאב ותוציא אותו, תשפוך את כל הכאב והסבל החוצה. בהמשך ליין מתאר את אכזבתו, הוא עטה גאווה שחוקה, גאווה חסרת בסיס, עכשיו הוא חש עצב וצער אדירים, כי הוא הולך להזניח את זה, כלומר הוא ייתן לזה להדרדר, ייתן למצבו להדרדר. תגיבו!
והשבוע בפינה, השיר "איש חולה" מהאלבום דירט, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י ג'רי.