Animals - חלק א'

../images/Emo168.gif Animals - חלק א' ../images/Emo168.gif

היום מועלים לדיון השירים הראשונים באלבום Animals, כמו גם האלבום באופן כללי. השירים הם Pigs on the Wing (שני החלקים, נניח) Dogs אפשר (ורצוי) להוסיף גם על השרשורים הקודמים בפרוייקט - במיוחד השיר WYWH שעוד לא נרשמו לו ביקורות רציניות...

טוב אני ראשון

אלבום שזה מסמל בעיני את סוף תקופת הילדות של חברי הלהקה ותחילת הבגרות. אלבום זה מתיחס במיוחד לתקופת השפל באנגליה בשנות השבעים,(כלכלית חברתית פוליטית)ומי אם לא מיודענו ווטרס טפס על זה טרמפ,ובגדול,אלבום זה הוא בעיקר מחאה פוליטית בוטא (ומאוד לגיטימית בעיני)והוא ממשיך שני אלבומים הלאה עד החיתוך הסופי,ואז בעיני לפחות הפינק פלויד נחתכה סופית,מה לעשות פינק פלויד ללא ווטרס זה לא זה. הקטע DOGS דן בעצם ביחסים העכורים בין המושל לנימשל,ומשתמש בביטויים מאוד חריפים ,אבל מה שהכי יפה בעיני(עד כמה שניתן לקרא לזה יפה-חזק בעיני זה יותר מתאים)זה האוירה השוררת בקטעי הסולו המנוגנים שבהם ניתן לחוש את הזעם,את אווירת הרחוב והליכלוך ואת החוסר אונים,וכל המסר הזה מועבר בקטעי סולו אדירים של דויד גילמור וסנואי ווייט,וכמובן ריצ'ארד רייט,ועל הכל מנצח בגאוניות רוג'ר ווטרס. יש ויטענו שאלבום זה מסמל את תחילת השטלטותו של ווטרס על הלהקה,בעיני השתלטות חיובית ביותר,ואני מניח שיהיו עוד דיונים וויכוחים רבים בנושא,(גם זה לגיטימי).

וואי...

את פיגס אני לא כל כך מחבב...אולי רק את הגירסה ה"נדירה" שהפיגס הראשון והאחרון מחוברים עם סולו מקסים באמצע.... אבל דוגס...זה פשוט אורגזמה...כל פעם שאני שומע אותו זה פשוט חוויה...

N a V e

New member
Pigs on the wings

בהחלט קטע ששני החלקים בו הם אחד...ודיי תמוהה בעיני העובדה שלא נכנסו לדיסק כשיר אקוסטי אחד.בפתיחת הדיסק-השיר בהחלט ראוי להיכנס,והעובדה שהוא מבוצע רק בגרסא בסיסית ביותר(גיטרה אחת,אקוסטית) לא גורע מהיותו קטע חביב למדיי. בסיום-קצת מאכזב.חבל שדיסק כזה,שהוא בעיני הטוב ביותר מבחינה מוזיקלית של הפלויד,מסתיים בקטע בסיסי וסטנדרטי שכזה.בואו נאמר שכאשר אני מאזין לדיסק,אני מוותר לעיתים קרובות על ה Part 2 של השיר הזה,מפני שהוא שונה בתכליתו משאר הדיסק.לכן,הייתי מעדיף אם 2 החלקים של השיר היו באים כיחידה אחת.

erezs50

New member
בקשר ל DOGS

אני גם חושב שזה אחד השירים הכי טובים שלהם. אבל אני יותר ראיתי את התוכן של השיר כתחרות כזאת בין האנשים. קטע כזה שהאנשים דורכים אחד על השני בלי להסתכל כדי להגיע למטרה שלהם, השרדות.

emmily plays

New member
השיר dogs

מדבר על אנשי עסקים והרדיפה שלהם אחרי בצע כסף. השיר מדבר איך הם הופכים לחסרי רחמים ובסוף לפטתיים "all alone and dying of cancer" it's too late to lose the weight you used to need to throw around" כלומר: מאוחר מידי לרדת את המשקל שפעם הצטרכת כדי להפחיד ולהטיל אימתך על כולם. השיר מדבר על אנשי העסקים כקרי לב וחסרי רגשות, מניפולטיבים : you have to be trusted by the poeple that you lie to, so that when they turn their backs on you, you get the chance to put the knife in" כלומר אתה צריך לגרום לאנשים שאתה משקר להם לסמוך עליך, כדי שכשהם יפנו את גבם )כפל משמעות- יבגדו בך) תהיה לך הזדמנות לתקוע סכין בגבם. מצד שני מתאר השיר את אנשי העסקים כמנוצלים על ידי בעלי הכוח )החזירים, במטאפורה של ווטרס) some times it seems to me as if I'm just being used got to stay awake got to try and shake off this creeping malaise, if I don't stand my own ground, how can I find my way out of this maze" איש העסקים מרגיש מנוצל ובתוך מבוך ויודע שהוא חייב לעמוד על שלו כדי לצאת מהניצול הזה אבל deaf dumb and blind you just keep on pretending ממשיך להעמיד פנים שהוא מאמין באמיתות של עולם העסקים ש everyone's exependable and no none has a real friend" כלומר שאין חברים אמיתיים והכל זה עסק, משהו כלכלי. וממשיך להאמין שכולם כמוהו הם killer כלומר חסרי רחמים, שנולדו בבית עם כאב, שחונכו לא לירוק נגד הרוח שנשברו ונשחקו על ידי השגרה .

emmily plays

New member
שכחתי לציין

שלמעשה השיר מדובר על ידי איש העסקים עצמו, שמספר על התהליך שהוא עובר, מרצון להיות איש העסקים המושלם ולסגל לעצמו את הסיממנים שיגרמו לו להצליח got to have a real need ' got to be able to pick up the easy meet with your eyes close and after a while you can work on points for stile like the club tie and the firm handshake a cirtain look in the eye and an easy smile" עליו לסגל לעצמו חיוך מזוייף, לחיצת יד חזקה ולבוש מתאים, כדי לקבל "נקודות זכות" על כך שיש לו "סגנון" של איש עסקים טוב. ואז מדבר השיר על הקשיים שבלהיות איש עסקים שכזה. you've got to keep one eye looking over your shoulder you know its going to get harder and harder and harder as you get older ככל שתתבגר ותזדקן יהיה לך קשה יותר , ובסוף תגמור כאיש זקן בודד וחולה סרטן.

ביקורת יפה

אני מסכימה אתה, ואין לי מה להוסיף - מלבד זה שווטרס מזהה את עצמו גם כן כ"כלב", מהסוג עליו מדבר השיר, במובן מסויים.

emmily plays

New member
תודה../images/Emo9.gif

ואגב.. ציינתי שאני זוכרת את כל השיר הזה בעל פה? אפילו לא הסתכלתי ב booklet כדי לזכור את המילים.. הממ.. ככה זה כשדיסק עובר חרישה מאסיבית. וזה עוד כלום.. אני יודעת את כל epping forrest של ג'נסיס בעל פה. מי שמכיר את השיר יודע עד כמה זה מופרע.

זה עוד כלום...

כשהייתי בת 16 בערך ידעתי כמה עשרות שירים של דילן בעל פה - ואני מתכוונת בעיקר לבלדות האין-סופיות שלו, מאמצע שנות השישים...

למעלה