DSOTM - המשך

../images/Emo168.gif DSOTM - המשך ../images/Emo168.gif

במסגרת פרוייקט השירים, מועלים לדיון עתה שני הקטעים הראשונים מתוך DSOTM: Speak to me Breathe אנא העלו רשמיכם / ביקורותיכם, וניתן - ורצוי! - להתייחס גם לביקורות של חברי הפורום האחרים.
כמו כן, לדעתי חשוב לשמוע גם ממי שאינם אוהבים קטע זה או אחר, או את האלבום בכללותו, על מנת שנקבל תמונה מלאה, תלת-מימדית, על האלבום. זה נכון לגבי דיון בכל נושא, אגב..

N a V e

New member
Breath

התנסות חדישה ומדהימה של הפלויד ממשיכה את פתיחת האלבום הקלאסי והמדהים הזה.רוג'ר ווטרס,במעין הכרזת שליטה על הלהקה ועל הקו המוזיקלי שלה,מתחיל לעבוד עם מודול אלקטרוני לחלוטין ומשלב אותו עם היכולות הווירטואליות של חברי הלהקה.הטקסט נפלא,ממצה בגדול את המסר החברתי של האלבום. בעצם,ניתן לומר שגם מבחינה מוזיקלית,השיר ממצה את הרעיון המרכזי המוזיקלי באלבום.Breath הוא שיר כ"כ מגובש,כ"כ בולט בפסיכודליותו(סלחו לי על המילה המפוצצת)-ופשוט שיר איכותי.מהסוג שכדאי לשמוע עם אוזניות בדיסקמן כדי לחוות את החוויה במלאה.הגיטרה בריפים נפלאים,הבאסים מפוצצים את האוזניים ומאדירים את החוויה...והמודול/סינת' פשוט נפלא. אחת היצירות האהובות עליי,הן באלבום והן של הלהקה בכלל.

התחלה מכשפת ומדהימה

הדיסק מתחיל בצורה כ"כ חזקה, כאילו אומרים לנו לשים את הרף הכי גבוה שאפשר- האסוציציה (נכון שלא ככה כותבים את זה?!) שלי מהפתיחה זה כאילו אתה מוציא את הראש ממים ורואה פתאום את הכל בצורה שונה

dimfo

New member
בהזמנות חגיגית זו הייתי רוצה להעלות

סוגיה קשה : מה דעתכם, הצד האפל, אובר-רייטד (over-rated) או לא? בעיני לחלוטין כן. הוא ללא ספק אינו הדיסק הטוב ביותר של הפלויד, וגם לא השלם ביותר או המתקדם ביותר, או המלודי ביותר, אז למה הוא זכה להערכה (ומכירות) רבות כל כך?

מדוע לדעתך הוא מוערך יתר על המידה?

לא די להפריח הצהרות בעלמא לפיהן הוא "לא השלם ביותר או המלודי ביותר" - דברים כאלו צריך להוכיח בנקודות. הכדור בידך. ואם אפשר - אנא שרשר את זה לשרשור הקודם ולא לזה, ע"מ שאח"כ ייקל עלי לסדר את זה במאמרים.

אני מסכים שהוא לא מה שעשו ממנו

ויש להם אלבומים יותר טובים (the piper, wish you were here) אבל בכל זאת אלבום אדיר!!

trancelover

New member
over rated?

THE WALL number one הכי חזק שיש ובקשר למכירות לטווח ארוך לא בטוח שהוא זוכה להכי הרבה מכירות

NIR Y

New member
החומה מכר הרבה יותר

החומה מכר 23 מליון לאומת 6 נדמה לי של דארק סייד אין לי הסבר איך הפארים כול כך גדולים זה לפי מאמר של הרולינג סטונס 500 האלבומים הטובים

משום מה הנתונים לא נראים לי.

אני די בטוח שקראתי פעם שהדארק סייד מכר יותר, אבל אם אתה מכפיל את המכירות של החומה ב2 (כי זה למעשה דיסק כפול
), אתה עובר את הדארק סייד.

Tomer 123

New member
לדעתי...

הדארק סייד ממש לא אובר רייטד, וזאת מסיבה אחת ויחידה: זה הדיסק הכי שלם ומגובש של הפינק פלויד. הכל עומד נכון, כל צליל במקום ויש הרגשה כל כך אחידה. אבל בואו נעמיד את ההצדקה שלך להערכת יתר לצד האפל:
לא הטוב ביותר - תראה, זה בעיני המתבונן. לדעתי זה הכי טוב שלהם, אבל דווקא הייתי שמח לדעת מה לדעתך האלבום הטוב ביותר של הלהקה.
לא השלם ביותר - אני מ-מ-ש לא מסכים. מה הדיסק הכי שלם שלהם? החומה?הפייפר? אטום הארט? מדל? אף אחד מהם לא מתקרב לדרגת השלמות והאחידות של האלבום הזה.
לא המתקדם ביותר - צודק. זה אלבום שהויכוח האם הוא מתקדם או לא זה ויכוח די ישן ורב ימים. אני מסכים שזה לא האלבום הכי מתקדם של הלהקה, לדעתי את הקטגוריה הזאת אפשר למלא עם אטום הארט, אומהגומה ובכלל דברים מהתקופה הנסיונית של הלהקה.
המלודי ביותר - גם נכון. החומה ממלא את התפקיד הזה ביתר נאמנות. האלבום הזה מצא, לדעתי, את דרך הביניים בין כל הקטגוריות האלו, וזה מה שהופך אותו לכל כך טוב. לא מתקדם מדי, אבל גם לא מלודי מדי. לא מסחרי, אבל גם לא לגמרי אוונגרד.

Jam Head

New member
כל כך לא , אחד מיצירות הרוק

הגדולות ביותר. אם כבר אובר-רייטד , כמה שאני שונא את הביטוי הזה , אז החומה שכמה שהוא מעולה , ממש לא מגיע לו הכבוד המיותר שהוא קיבל.

trancelover

New member
הממ

אוברייטד על החומה?? לא.. אםכבר אוברייטד אז על דארקסייד ולא שאני אומר, אבל בטח שלא בהקשר THEWALL כמה שמעולה לא מגיע לו הכבוד שקיבל?לחומה מגיעים כל הקומפלימנטים אם כבר שלא כמו לדארקסייד או לאחרים בחומה כמו בעוד כמה יש קיצוניות שבגללה גם יש הרבה שפחות אוהבים ויש שיותר מי שחושב שהאלבום הזה ממוסחר כנראה לא מבין מהיא התמסחרות ובכלל לאיודע על האלבוםהזה כלום על הרקע שלו ובקיצר בכללי אףאחד פה לא יכול לשפוט על אלבום "יותר טוב או רע" כלאחד אוהב אלבום שבא לו מה שחשוב שהכל עלשם פינקפלויד אז שכל החכמים פה איךאומרים יתאפקו מעט עם ההפגנת ידע מוסיקלי ה'ממש' מרשים(אלבום מלודי יותר חחחחח קיצר שיהיה לכולם טוב :) THE WALL THE BEST

Jam Head

New member
אתה צריך לעבוד קצת על הניסוח

שלך כי ההודעות שלך לא יוצאות ברורות. בקשר לחומה , שוב פעם מדובר באלבום שהוא טוב , אבל הוא לא מגיע לקרסוליים של הדארק-סייד ואני הסביר למה. - קודם כל החומה הוא אלבום מאוד ילדותי , אלבום שמאוד מתאים לתקופת מרד הנעורים ועיקר קהל היעד שלו הוא מתבגרים , ולכן ברגע שעברת את גיל 16-17 האלבום ימשוך אותך הרבה פחות לעומת הדארק-סייד שהוא פשוט הפגנה מוסיקלית מרשימה שעניינה ועדיין מעניינת מליוני אנשים. - הדארק-סייד הוא גם שיא הלהקה מבחינה יצרתית , כאשר בחומה חלק נכבד וכמעט כל האלבום נכתב והולחן ע"י רוגר ווטרס ( בלי לפקפק בכלל ביכולתו המעולה של ווטרס לכתוב או להחלין ) בעוד שבדארק-סייד יש הרמוניה ואיזון בהלחנה בין כל הפלוידס מה שאומר שהוא האלבום הכי שלם שלהם . - חוץ מזה - 741 שבועות במצעד האמריקאי ושיא גינס לא הולכים ברגל לפי דעתי לאלבום שלא יצא לו סרט או קליפים - כמו החומה.

רק דקה, אני רוצה להבין את זה.

האלבום באמת שהה 14 שנה במצעד האמריקני? כאילו, לא קרה שום דבר חדשני מוזיקלי בין 1973 ל1987?

זאת ואף זאת..

הסיבה היחידה שהאלבום "יצא" מהמצעד האמריקאי (שעליו מדובר) הוא ש"בילבורד" שינו את שיטת הדירוג שלהם, לא שהוא הפסיק להמכר. גם כיום, זהו אחד האלבומים הנמכרים ביותר בעולם, אך שיטת הדירוג מונעת ממנו להיות בראש המצעדים (בארה"ב, בכל אופן). (זה נכון גם להרבה אלבומים אחרים, כמובן). יש לזכור שבכל מדינה סופרים אחרת את ה"מצעדים". זו הסיבה שקשה גם לדעת בדיוק כמה עותקים נמכרו מאלבום מסויים. ידוע שבארה"ב, "החומה" מכר יותר עותקים מ-DSOTM, נכון לשנת 2003: "החומה" הוא האלבום השלישי הנמכר ביותר בהסטוריה שם, אחרי Thriller של מייקל ג'קסון ועוד מישהו (אולי אלבום האוסף של האיגלז?). DSOTM הוא במקום שמיני בערך. המצב שונה לחלוטין בבריטניה ובשאר העולם, שם DSOTM נמכר הרבה יותר מ"החומה".

trancelover

New member
טוב כנראה שלא הבנת כלכך

מה שעשית פה שוב אני יצטרך לחזור שוב, המסקנה היא שזה עניין של טעם ואתה לא יכול לקבוע שדארקסייד יותר טוב, לך הוא יותר טוב כמו שלי החומה האלבום הכי חזק ולאחרים יהיו דווקא אלבומים אחרים ואני לא בטוח שעברת את הגיל הזה שאמרת כדי לקבוע, הריי לא חסר אנשים וגם הרבה מעל לגיל הזה שיגידו לך שהחומה יותר מוצלח אם לא האלבום הכי פצצה שקיים ויש כאלה אולי רב, ושוב, זה ענין של טעם, כמו שאתה אומר ילדותי אתה בטח כבר ישר חושב על הסרט או תוכן, ויש כאלה שדווקא היצירה עצמה, המוסיקה, החיבור והכל עושים להם אתזה.. להגיד ילדותי על החומה זה כמו להגיד שסרטים מצויירים זה בהכרח ילדותי או שהחומה הריי ילדותי בכך שלא הגיוני מסרים לא מציאותיים אז סתם נגיד גם סרטי מדע בדיוני זה דיי ילדותי ואין בהם שום הגיון, וזה שטויות.. הדארקסייד היא שיא הלהקה מבחינה שחיבור שלם זה מה שאמרתי, אבל אין פה קשר בכלל, איןמה לעשות שמה שווטרס מסוגל לעשות כמעט לבד יכל להתעלות באלבום הזה למשל בכמה רמות על כבר לאמדבר איתך אלבומים, על תקופות שלמות לדעתי..

אם יש לך רעיון, שלח לי במסר

ניסיתי להעלות סקר אתמול, אבל החלטתי שזה ציני מדי. אז אני שוב קוראת לגולשים להציע סקרים.

NIR Y

New member
יש לי רעיון

פינק פלויד בגלל ? המוזיקה הלירקס ההצלחה דיויד גילמור רוג'ר ווטרס סיד ברט סתם רעיון..

למעלה