חוסר חשק

../images/Emo168.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gifחוסר חשק../images/Emo20.gif

שלום, אני במנפאוזה מוחלטת מגיל 33 כיום אני בת 35 הירידה באיכות החיים עצומה, למרות שאני לוקחת הורמונים (טריסקוונס). לא היתה תופעה אחת שפסחה עלי. מה שמפריע לי ביותר זה חולשה וחוסר אנרגיה, ואובדן חשק מיני כמעט לחלוטין. אבחנו זאת ברמות המאוד נמוכות של טסטוסטרון. האם יש קשר בין חוסר בטסטוסטרון גם לעייפות האיומה? איזה תכשירים של טסטוסטרון ישנם בשוק לנשים שאפשר לקחת? הערה- אני לא רוצה ליוויאל מכיוון שלא מקבלים מחזור חודשי עם כדורים אלה, דבר שחשוב לי ביותר. האם השחלות מפסיקות לייצר טסטוסטרון באותו מנגנון שמפסיקות לייצר אסטרוגן? כלומר, האם בגלל יצור הטסטוסטרון מפסיק כי נגמרות הביציות? הרבה תודה מראש

טסטוסטרון

אכן טסטוסטרון באישה מקורו בעוקר בשחלה וכריתת שחלות תוריד רמתו מאוד מנופאוזה שלא מכריתת שחלות לא תגרום בהכרח להעלמות טסטוסטרון כי השחלות יכולות להמשיך ביצור אם רמת הטסטוסטרון נמוכה יוכל רופאך לנסות טיפול באנדרוג'ל-ג'ל של טסטוסטרון על העור אך יתכנו תופעות לואי ויש צורך בטופס אישור מיוחד לרוקח כי התכשיר עדיין לא רשום במשרד הבריאות לשימוש בנשים

המשך לשאלה...

אני במנפאוזה כי נגמרו הביציות, לא מכריתת שחלות, אז למה הרמות של הטסטוסטרון ירדו? אני מכירה את עצמי מקודם, המצב לא היה כזה... אילו תופעות לוואי יכולות להיות מהג'ל? האם אתה מכיר את התכשיר deah ואם כן מה זה? ושואלת שוב לגבי העייפות האיומה- האם זה קשור לחוסר בטסטוסטרון? שוב תודה

טסטוסטרון

פרט להפסקת הביוץ יש גם ירידה בהפרשה ההורמונית כולל הטסטוסטרון ולכן זה בולט יותר בכרותות שחלה ג'ל טסטוסטרון עלול לגרום לשיעור ולשינוי הקול למשל DHEA הוא הורמון ההופך בחלקו לטסטוסטרון אינו מאושר לשימוש בארץ ירידה ברמות טסטוסטרון עלולה לגרום לעיפות

למעלה