"Brothers Of A Feather"

AeroTom

New member
../images/Emo168.gif../images/Emo168.gif "Brothers Of A Feather"

ההוצאה של האחים רובינסון יצאה בחודש שעבר בפורמט הזה (אחרי שה-CD יצא ביולי) ואני די מתקשה להוציא אותו מה-DVD עדיין... קצת רקע קודם: בחודש אפריל 2006, לאחר הביקור של הלהקה באירופה עם 6 הופעות בלונדון ואמסטרדם, האחים כריס וריץ' רובינסון יצאו לסיבוב אקוסטי לאורך חודש אפריל עם 13 הופעות אינטימיות ומיוחדות, תחת השם "Brothers Of A Feather". הופעות של מוזיקה נטו, חמושים בגיטרות אקוסטיות, מיקרופון, מפוחית ובכמה הופעות מקבלים עזרה גם מחברים כגון זמרות הרקע צ'ריטי ומונה-ליזה, הבאסיסט של הקרואוז סוון פיפיאן וגם קצת מדייב אליס והסקסופון שלו. הסיבוב הקצר הסתיים בריצה של 3 ערבים רצופים ב-Roxy Club בלוס אנג'לס, 24-26 באפריל. משלוש ההופעות הללו נלקחו הקטעים שנמצאים בתוך ההוצאה הרשמית של Brothers of a Feather. כאמור ביולי יצא כבר ה-CD שכולל בתוכו 14 שירים. אבל היהלום שבכתר הגיע בחודש שעבר כאשר שוחרר ה-DVD של ההוצאה, שכולל גם בתוכו 6 שירים נוספים שלא נמצאים ב-CD. לראות את 2 האחים שם על הבמה, יושבים על הכיסאות מול הקהל האינטימי, מבצעים בדרך הכי פשוטה שאפשר את השירים שלהם ומבחר קאברים נפלא, ומראים כמה קסם יכול לצאת משם. בין הקאברים נמצאים שם בין השאר: Roll Um Easy של לואל ג'ורג' מ-Little Feat Lost My Driving Wheel של טום ראש Polly של ג'ון קלארק Over The Hill של ג'ון מרטין ו-Forever Young של דילן. כל הקאברים הללו בביצעוים פשוט מקסימים שנכנסים ישר לנשמה מהקול של כריס ועבודת הידיים על הגיטרה של ריץ'. בנוסף להם הלהקה מבצעת פה גם 3 שירים מקריירות הסולו של האחים: Forgiven Song ו-Leave It Alone מאלבום הסולו של ריץ' - Paper ו-Someday Past The Sunset, שיר של כריס מתקופת הסולו שלו עם ה-New Earth Mud, שמעולם לא שוחרר קודם. ההרמוניה בין האחים כאן נהדרת ולשמוע את השינוי האקוסטי בשירים של ריץ' במיוחד, באמת הופך אותם למיוחדים יותר. ובנוסף לכל אלו כמובן נמצאים פה גם השירים המקוריים של הקרואוז, ביניהם עוד כמה שלא שוחררו קודם באלבום. השירים החדשים: Magic Rooster Blues ו-Cold Boy Smile (שאת השני פה אני ממש אוהב ומחובר אליו. מהשירים הכי טובים שהלהקה יצרה לדעתי מאז Three Snakes). 2 שירים שנכתבו במהלך סיבוב ההופעות של 2006 ובוצעו בלייב לא מעט. Darling Of The Underground Press עוד שיר משוחרר רשמית פעם ראשונה באלבום. ה-Outtakes מתוך Southern Harmony, שמעריצי הלהקה מכירים טוב מאוד מביצועי הלייב שלו בין השנים (וגם שוחרר כ-B- Side) עם גרסה אקוסטית הולמת במיוחד. והשירים הרגילים יותר של הלהקה שנמצאים פה: Horsehead שפותח את האלבום Cursed Diamond בגרסה נוגעת ללב ועוצמתית My Heart's Killing Me מתוך ההוצאה של Band, שכ"כ מתאים להיות מבוצע בדרך הזאת Soul Singing Jealous Again Welcome To The Goodtimes עם האורח דייב אליס על הסקסופון. ביצוע נהדר לשיר מ-By Your Side. ואולי הקסם הכי גדול מתוך השירים המקוריים של הלהקה פה - Bring On, Bring On גם כן עם דייב אליס והסקסופון. אחד השירים הכי מקסימים ומיוחדים של הלהקה אי פעם, מתוך "Three Snakes" בביצוע שבאמת מראה את העוצמה של הפשטות האקוסטית...יחד עם זמרות הרקע, פשוט נפלא. עוד רצועה מהמיוחדות של Three Snakes נמצאת כאן - Better When You're Not Alone, שלשמוע את כריס כ"כ חודר עם הקול שלו שם למוזיקה ממש ריגש אותי. יש גם המשכיות קלה בסוף של השיר של כריס שזה אחד הקטעים היותר אהובים עלי ב-DVD. את האלבום מסיים Thorn In My Pride שמבוצע אקוסטית, אבל עדיין שומר על ביצועי הלייב הארוכים שלו, כאן עם ביצוע של 12 דקות, כולל ג'אם אקוסטי באמצע של האחים והמפוחית של כריס שאני כ"כ אוהב. מהוצאות המוזיקה ב-DVD הכי טובות של השנים האחרונות, ובשבילי היותר טובות בכלליות גם. לראות את האינטימיות הזאת של האחים על הבמה, מפשיטים את המוזיקה של עצמם באופן מלהיב ומורגש ויחד עם זאת נותנים (כרגיל) המון כבוד לאמנים שהשפיעו עליהם, עם הקאברים המרתקים ומקסימים זה יחדיו. כרגע השירים הכי אהובים עלי מההוצאה הם הקאברים של Lost My Drivin' Wheel ו-Forever Young, ביחד עם הביצוע של השירים של Three Snakes שהם Bring On ו-Better When You're Not Alone. ביצועים כ"כ יפים... ההוצאה של ה-DVD אגב כוללת בתוכה גם את ה-CD, ככה שמי שמתלבט לא צריך לחשוב יותר מדי - קנו את ה-DVD. אומנם 6 שירים לא נמצאים ב-CD (ביניהם 3 מהארבעה הכי אהובי םכרגע שהזכרתי), אבל לראות את זה ואחר כך לשמוע את ה-CD איפה שאתם רוצים זו החבילה השלמה של Brothers of a Feather שמספקת מאוד. ה-CD לבד עולה גם 10 דולר באמזון, בעוד ה-DVD עם ה-CD ביחד עולה 13 דולר...מחיר ממש זול בשביל הוצאה כ"כ גדולה. ממליץ בחום לכל אוהבי הקרואוז ומוזיקה בפרט, להנות מהמוצר הזה כמה שיותר (שמהווה אולי הוצאת חימום אחרונה לקראת האלבום החדש של הקרואוז שצפוי לצאת ב-2008). Brothers Of A Feather - Live At The Roxy

AeroTom

New member
מיוחד וענקי בהחלט

כמו כמעט כל הרצועות בהוצאה הזו.

SaintJohn

New member
אחלה של סקירה, תודה!

מעניין לשמוע איך Horsehead מבוצע אקוסטית, כי זה הרי שיר די כבד מבחינת גיטרות. הוא אחד האהובים עלי ב-By Your Side, אם לא האהוב ביותר. אני מאמין שתעלה את הסקירה הזאת למאמרים, נכון? יחד עם סקירות וביקורות עתידיות יהיה פה מאגר באמת נאה ומכובד של חומר קריאה איכותי.

AeroTom

New member
Horsehead האמת הוא לא 100% אקוסטי

כי ריץ' לא מנגן בו על אקוסטית קלאסית, אלא גיטרה אחרת. אבל הביצוע בהחלט שונה, הרבה יותר מופשט כמו ביצוע אקוסטי, וזה כמובן רק הגיטרה של ריץ' בלי שום תוספת אחרת, ככה שזה ממש יפה ושונה. אגב גם הוקלטה גרסת סטודיו אקוסטית לשיר שהיא מופיעה כ-B- Side בסינגל של By Your Side וגם בגרסה האוסטרלית המיוחדת של האלבום בדיסק בונוס שמצורף אליו (שיש לי את זה). בהחלט אעלה למאמרים והתכנון כמובן הוא לעוד די הרבה סקירות\ביקורות\סיכומים שכאלה. ממני, מגיא (איפה אתה?
) וגם כמובן מכל אחד פה שרוצה לעשות להעלות משהו על הלהקה. אם זה אלבום כלשהוא, שיר, הוצאה, הופעה וכדומה. לא צריך ידע רחב והכל, פשוט תכתבו מהלב. כל דבר יתקבל בברכה (וגם יוכל לפתוח דיום או שרשור מוזיקלי מאוד ענייני וטוב, כמו שאני מצפה שיהיו הרבה בפורום הזה).

למעלה