abarth

New member
אני הכי אוהב את הקטע מפומפיי,

מהשיר saucerfull of secrets, אחרי כל הרעש של התופים והגונג, מגיע הקטע שגילמור מנגן עם הסליידר. זה ה-קטע לדעתי!

על פומפיי

הסרט היה פרודוקציה אירופאית, והופק במקור כתכנית טלוויזיה, במטרה לשווקה לתחנות אירופאיות. בגרסה הראשונה של "פומפיי", צולמה הלהקה כשהיא מנגנת באמפיתאטרון בחורבות העיר פומפיי באיטליה - ללא קהל - כאשר לכך הוספו כמה קטעים שצולמו באולפן בפריז. כך שזה לא "הופעה חיה", אלא דבר הדומה יותר למה שאנו מכירים כיום כ"קליפים" בערוצי המוסיקה בטלוויזיה. לאחר ההצלחה המסחרית הגדולה של DSOTM, כאשר הפלויד נהיו פתאום מגה-סטארים, הוסיף הבמאי, אדריאן מאבן, לסרט קטעים שצילם באולפני Abbey Road בעת העבודה על הקלטות האלבום, והוציא את "פומפיי" כסרט קולנוע, להקרנות מסחריות. במהלך שנות השבעים הוקרן הסרט בפסטיבלים לקולנוע ובהקרנות חצות ברחבי העולם, כולל בישראל. בשנות השמונים או התשעים הוא יצא בוידאו. בשנה שעברה יצא הסרט על DVD. הוא הושאר בעקרון כפי שהיה, אך מאבן שינה חלק מקטעי המעבר והאנימציה. היו על כך ביקורות מצד חלק מאוהדי הלהקה, שמעדיפים עדיין את גרסת הוידאו. באתר Brain Damage (שכתובתו נמצאת ב"קישורים") יש סקירה רחבה על פומפיי - הן בגרסאות המוקדמות, והן בגרסת ה-DVD, כולל ראיון ארוך עם הבמאי, על צילומי הסרט והעריכות שעשה לו מאוחר יותר. אדריאן מאבן עובד בימים אלו עם ווטרס על סרט דוקומנטרי אודות כתיבת האופרה Ca Ira, ומן הסתם גם אודות שלבי העלאתה על הבמה.

בינג

New member
אז זה שווה לקניה?

ופינק פלויד הוציאו הופעות חיות על DVD רישמיות? (לי יש רק בוטלגים...)

holo

New member
לי יש את ה dvd

ואני חושב שאני אלך לראות את זה עכשיו...ראיתי את זה רק פעמיים, וזה שעדיין לא כל כך הכרתי את שירים שם ולא כל כך הכרתי לעומק את הלהקה.

למעלה