Money ו-GGITS

../images/Emo168.gif Money ו-GGITS ../images/Emo168.gif

היום מועלים לדיון שני השירים הבאים מתוך DSOTM: Money Great Gig in the Sky אפשר לשרשר כאן גם "השלמות" לדיונים הקודמים, במידה ולא הספקתם, אך במקרה כזה, אנא הפרידו בין השירים. רצוי גם להגיב על הביקורות שמועלות - המטרה היא לא רק שתביעו דעתכם, אלא גם שתגיבו על דעתם של אחרים. עד עתה הועלו ביקורות יפות מאוד - ראו השרשור הקודם - והן זכו לפחות מדי התייחסות מצד הגולשים האחרים, וחבל.

yo t a m

New member
The great gig in the sky

קטע עדין יחסית באלבום, ללא עודף גיטרות ודומיהן. הוא חסר מלל כמעט לחלוטין, מלבד כמה מלמולים בקשר ל"חוסר פחד ממוות" בתחילת השיר. גם כאן, המלל הקצר הזה (שאגב, די סותר את מה שנאמר ב-Time, ששם ישנו פחד מסויים מהמהירות בה הזמן חולף) נכון לדעתי מאד- הרי, בסופו של דבר, אין הרבה שאפשר לעשות כנגד המוות, ולכן אין לחשוש ממנו כל כך- מהסיבה הפשוטה שהחשש הזה לא יוכל להניב תוצאות מועילות. השיר מתחיל בנגינת... אורגן (?) או קלידים כלשהם בכל אופן, קלידים שמלווים את השיר לכל אורכו. לאחר מכן מצטרפים קולות גיטרה פסיכודליים (שהופיעו קודם חלקית ב-Breath), ובסופו של דבר מצטרפת קלייר טורי בשירה חסרת מילים נפלאה. זהו שיר נפלא, ולטעמי הטוב ביותר מלבד Time.

yo t a m

New member
Money

השיר מתחיל בנגינת הקופות המהוללת שללא ספק מראה על יכולת מתוחכמת להשתמש באביזרים *לא רגילים* לשם נגינה. השיר בכלליותו הוא למעשה הצגה של נקודת המבט של אדם קפיטליסט כלשהו על הכסף. הוא מתאר את כל הבעיות הקשורות לתאוות בצע, לרצון שיחלקו עם אנשים אחרים כל עוד זה לא נוגע לכיסך הפרטי, ועוד כהנה וכהנה דברים העוסקים בכסף (שיש לציין שפינק פלויד שכחו ליישם בעצמם). השיר מלווה בנגינת כלי נשיפה, שתחזור על עצמה ב-Us and them. בסופו של השיר ישנה איזו דקה של מלמולים, קשקושים, נגינות לא מאורגנות ושאר דברים שאינם מאפיינים בדרך כלל את פינק פלויד, אך חביב להאזין להם ולנסות להקשיב לכל האירועים שמתרחשים שם. עליי לציין דמיון מסויים שמצאתי בין הפתיחה של Money לפתיחה של How many more times (לד זפלין 1) שמביאה אותי לתהות האם ישנו קשר כלשהו ביניהם (ויש לציין ש-how many more times קדם ל-Money...) בכל מקרה, עליי לציין ש-Money אינו מהשירים האהובים עליי של פינק פלויד (בלשון המעטה), ולטעמי מהווה נקודת שפל באלבום.

עזוב את הקרקושים

הדבר הכי טוב בשיר הוא הליין באס. פשוט גאוני. בגרסה של ההופעה חייה ב Delicate Sound of Thunder קצת שפרו את זה, ובגלל זה זו הגרסה המועדפת עלי.

עוד פרטים על Money

שמעתי את השיר הזה כל כך הרבה פעמים ב-30 השנים האחרונות, שאני מוכנה לוותר על שמיעתו שוב, עד סוף חיי. ווטרס: "שיחקתי עם הבאס ב"גני ברודהרסט" ופתאום גיליתי את הריף הזה, באורך 7 פעימות. שאר השיר התפתח לאחר שחשבתי: הבה נעשה תקליט על הלחצים הפוגעים בצעירים חברי להקות פופ, שאחד מהם הוא הכסף." ווטרס גם חשב על הרעיון של הוספת צלילים של כסף. הוא יצר את הצלילים באולפן הביתי שלו (אולפן של שני ערוצים, אגב), ע"י זריקת מטבעות וחתיכות נייר לתוך מערבל חימר גדול של אשתו (שהיתה קדרית). מאוחר יותר הוסיפו לכך אפקטים מוקלטים מראש. הקטע עצמו הוקלט live, כשכל חברי הלהקה מנגנים ביחד. ווטרס אמר שניתן לשמוע זאת בבירור מכך, שהקצב (tempo) משתנה מהתחלת השיר לסופו - הוא מתגבר. זה ממש חמוד, לדעתי: כיום חברות התקליטים לא היו מרשות דבר כזה והיו מנסות "לתקן" את זה. פעם עשו אמנות לשם אמנות. בכל אופן, השיר מושר ע"י גילמור, שהקליט רק 2 טייקים - זה הספיק. הסקסופון הוסף לקטע רק לקראת סוף העבודה על האלבום. הסקסופוניסט הוא דיק פארי, חבר של גילמור מימיו בקיימבריג'.

noosh

New member
הממ.. אוקיי, משהו שהעלתי פה בעבר

כשהיה הפרוייקט בניהולו של meandmeandme הגיטרה נרגעת קצת, הקצב משתנה לו... נכנסים למצב רגיעה הקלידים נכנסים להם במין שקט כזה, כאילו לא נעים להם לקטוע את הגיטרה, אז הם לא תופסים הרבה תשומת לב אבל הגיטרה החליטה לפנות את מקומה ולתת להם להשמע קצת יותר, והם מתגברים להם, צוברים בטחון... ואז... אזז......... בום!!!!!! בבום אחד כזה, מפתיע, הכל נכנס. הקלידים, התופים, הגיטרה, והקול.. הקול האלוהי הזה, הצרחות השמיימיות האלה... אני עוצמת עיניים, מהדקת את האזניות טוב טוב לאזניים או מגבירה את הווליום במערכת עד הסוף (ושילכו לעזאזל השכנים), מתמכרת בכל גופי לצעקות האלה, שמעבירות בי את הצמרמורות הנכונות ומסכמות את כל משמעות החיים ב-אאהההההה אחד מופלא. והכל מתחבר יחד במן הרמוניה מושלמת כזאת, ואני פשוט נמסה שם, אי אפשר לעמוד בזה.... והיא נרגעת קצת... כאילו מתנצלת שהיא התפרקה ככה והייתם צריכים לשמוע את זה, ואני רוצה להגיד לה שלא, זה בסדר, אבל ממתי מדברים לדיסקים? אז אני שותקת. שותקת ונותנת לה להמשיך, גומעת כל פיסת צליל שהיא מוציאה מהגרון שלה, שמשתלבת בצורה מופלאה עם הקלידים, בדרך שרק פינק פלויד יכולים ליצור. לדעתי, אחד הקטעים הגדולים ביותר של פינק פלויד אי פעם, מסוג הדברים האלה שפשוט גורמים לי לבכות מאושר כשאני שומעת אותם

abarth

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo12.gif

ציטוט: "מהדקת את האזניות טוב טוב לאזניים או מגבירה את הווליום במערכת עד הסוף (ושילכו לעזאזל השכנים), " אם יש אוזניות אז אין שכנים.

noosh

New member
../images/Emo12.gif בשביל זה יש את ה-"או" במשפט ../images/Emo3.gif

דור(2?)

New member
אם אתה בקטע של קטנוניות

אז תקרא שוב את המשפט הזה, הפעם טוב

כולם פו ציניים היום, מה? ../images/Emo188.gif

אולי תגידו יפה שלום לחדשים, במקום לריב? סתם הצעה.

N a V e

New member
Great Gig

בד"כ כשמדברים על השיר הזה,הרבה אנשים מדברים על האורגזמה,כביכול שמבטאת קלייר טורי בשירתה(או קולה). .רבים גם אומרים כי השיר הזה מתאים לקיום יחסי מין,ולכל פעילות מינית שהיא... בכל אופן,אני לא אתייחס לנקודה הזאת(אני חושב שיש בדארק סייד שירים עדיפים לפעילות מינית אבל לא משנה
). great gig הוא שיר שפחות מאפיין את הדיסק מבחינת הסאונד.פסיכדלי קצת פחות מחבריו האחרים,והרבה יותר מלנכולי ומונוטוני.המוזיקה פשוטה יחסית,וכולה נועדה להכין אותנו לקולות המטריפים והמטורפים של גברת קלייר טורי. אין ספק שהקולות ממלאים את תפקיד הסולו בשיר:העלייה והירידה בהתאם מוחלט לשאר הכלים ונוצר מצב שהפסנתר,אורגן,הבאס והתופים לא מלווים את הקולות,אלא הקולות מצטרפים אליהם ליצירת ההרמוניה השלמה. בסה"כ קטע פחות מאפיין לצד האפל,אך מותיר רושם ראשוני חזק מאוד,יותר מרוב שירי האלבום.

נימרודל

New member
דה גרייט גיג אין דה סקיי

לדעתי זה בכלל לא קשור ליחסיי מין. זה קשור לבכי. היא בוכה. היא פורקת את כל העול מהגב שלה. כן, היא כבר אישה, לא ילדה קטנה. אבל היא בוכה כי נמאס לה. מהכל! ואז, אחרי הצרחה הנוראה והנפלאה הזאת. היא תופשת את עצמה בידיים. כי יכול להיות שהיא שמעה קול צעדים מתקרב. והיא נותרת רק עם דמעות חרשיות אחרי הפיצוץ. היא לא רוצה שיראו אותה בבושתה. והיא בוכה.

edlessme

New member
מה?? מה קשור סקס? או בכי??

זה הגרייט גיג אין ת'א סקי... או בעיברית לא ממש טובה: הג'וב הגדול בשמיים... יעני זה בכלל על אלוהים!! אם תיראו כל מיני סרטים משנות השיבעים על היפיםפ וכאלה תשימו לב שהם נורא אוהבים להציג את האלוהים ואת כל מה שקשור אליו ל...רוחות כאלה... בשיער למשל...

Shakty

New member
גיג בסלנג אנגלי זה הופעה חיה

ולכן לדעתי מדובר על שירת מלאכים - ההופעה הגדולה שבשמים...

emmily plays

New member
תנו לי ליישב את הויכוח

המושג" ההופעה הגדולה בשמיים" פירושו בסלנג: מוות תודה ויום ורוד:)

צודקת

The Great Gig in the Sky הוא שיר על מוות. ווטרס כתב אותו על הפחד האוניברסלי מהמוות, לדבריו. גרסאות מוקדמות של השיר נקראו "The Mortality Sequence" ו-"Religious Theme". הלהקה כזכור הופיעה עם האלבום עוד בעת ההקלטות, לפני שהושלם. בהופעות הקטע היה מלווה בקריאה מהתנ"ך. קלייר טורי הובאה לשיר בקטע רק כמה שבועות לפני סיום העבודה עליו. עד אז זה היה קטע אינסטרומנטלי טהור (מלבד הדיבורים ברקע). טורי הובאה בעקבות הצעה של ווטרס, שחשב שהוספת קול אנושי לשיר יהפוך אותו ליותר מעניין. הם החליטו לנסות - והנסיון עלה יפה. טורי היתה עובדת מתחילה ב-EMI, כותבת שירים, שעשתה עבודות ווקליות "בצד". אלאן פארסונס הכיר אותה כי עבד עמה מקודם, ולכן הציע לנסות אותה דווקא. טורי מספרת שהלהקה ביקשה ממנה ביצוע ווקאלי, אך ללא מילים. היא אילתרה את הכל. עבור עבודתה, קיבלה 15 פאונד. כמדומני שלאחרונה היא תבעה את הפלויד בטענה שמגיע לה יותר, כיוצרת, והיא צודקת. ברקע השיר ישנם כמה דיבורים. כמדומני, השאלה: Are you afraid of dying? פיטר ווטס - ה-roadie ואביה של נעמי ווטס, עונה בהיסוס "i never said i was frightened of dying". ווטס מת ב-1976, כזכור. נדמה לי שגם איפשהו באמצע השיר ניתן לשמוע קול אומר: "If you can hear this, you are dying". פעם אהבתי מאוד את הקטע הזה, אבל זה היה מזמן. היום זה הקטע הכי פחות אהוב עלי באלבום, דווקא בגלל הביצוע הווקאלי של טורי, שנשמע לי כדבר הכי פחות "פלוידי" שיש - חם, קרוב, חופשי - בדיוק ההפך מהם.

בנוגע לשמועה על If you can hear...

מתרוצצת משום מה שמועה על כך שבאמצע השיר ניתן לשמוע את המילים If you can hear this, you are dying. כנראה שהאנשים האלה לא שמעו טוב את המילים i never said i was afraid of dying, שהן המילים שבאמת מופיעות באמצע הקטע.

למעלה