More

../images/Emo168.gif More ../images/Emo168.gif

במסגרת פרוייקט השירים, מועלה למשך השבוע הדיון באלבום More, שהיה, כזכור, פס-קול לסרט בשם זה, שהוקרן לא מזמן גם בטלוויזיה הישראלית (וגם אליו אפשר להתייחס כאן, אם רוצים). כמו כן מי שפספסו את הדיונים הקודמים, ורוצים להוסיף את התרשמותם לגבי שירים ואלבומים שכבר נדונו, מוזמנים לשרשר רישומיהם להלן. שירי האלבום More הנם: Cirrus Minor Nile Song Crying Song Up the Khyber Green is the Colour Cymbaline Party Sequence Main Theme Ibiza Bar More Blues Quicksilver Spanish Piece Dramatic Theme להזכירכם את ההנחיות (שאינן מחייבות, אך יכולות לעזור): ביחס לאלבום בכלליות: • מתי הוקלט האלבום, והיכן? • באיזו נקודה בקריירה שלה, היתה הלהקה באותה תקופה? (למשל, מי היה הכותב הדומיננטי? מה היו הנושאים שהעסיקו אותם במיוחד בתקופה זו). • מה היה הנושא המרכזי של האלבום. • שינויים וחידושים טכנולוגיים שהשפיעו על הקלטת האלבום. • מה קרה באותה תקופה בעולם המוסיקה בכלל (ומוסיקת הרוק בפרט)? • איזו התפתחות רואים באלבום (אם רואים), ביחס לאלבומים שקדמו לו? • האם האלבום השפיע על אמנים אחרים? ביחס לשירים ספציפיים: גם כאן, יכולים המשתתפים לבחור אספקט אחד מהבאים, או כמה מתוך הנקודות המנחות הבאות, או מה שבא להם: • ניתוח המוסיקה ו/או המילים של השיר. • כיצד השיר משתלב באלבום? • מי השתתף בכתיבת השיר? מי ניגן באיזה כלי? עד כמה היה שיתוף פעולה בין חברי הלהקה בכתיבה והקלטת השיר? • מאילו סגנונות מוסיקליים הושפע השיר? האם יש בו חידושים מוסיקליים שלא היו קודם לכן? • האם השיר הושפע מרעיונות ספרותיים ו/או אמנותיים? • מה ההתרשמות שלנו מהשיר? כיצד השיר תורם לנו, כאנשים? מה זה עושה לנו? • גרסאות כיסוי שהיו לשיר; גרסאות בהופעה (חוקיות או לא); גרסאות דמו. שונות:
הפרוייקט אינו תחרותי, והוא נועד לשם שעשוע, הנאה, לימוד, אינטראקציה בין המשתתפים - ובכלל כיף. היינו, כל הצלחתו תלויה בהשתתפותכם. ככל שתשתתפו יותר – וככל שיהיה מספר משתתפים גדול – כך יהיה יותר כיף. פשוט מאוד.
לכן אין כל הגבלה על מספר הרשימות שניתן להגיש לפרוייקט: כל שיר וכל אלבום פתוחים להתרשמותם של כל אחד ואחת מכם.
וכמו כן, אנא אל תרגישו צורך לתת סקירה שתקיף את הכל מכל בכל - די גם בהתרשמות אישית, פשוטה וישירה. כל תרומה לדיון תתקבל בברכה.
כל המשתתפים והתורמים לדיון יקבלו קרדיט על תרומתם, ושמם יתנוסס לתפארת הדורות בקבצים שיועלו למדור המאמרים.
כזכור, אסור לתת את מילות השירים במלואן, אבל בהחלט רצוי לצטט קטעים רלבנטיים לדיון.
אנא הוסיפו את הודעותיכם רק לשרשור הרלבנטי, אחרת זה יסבך את כל העסק.
אנא שמרו על שפה נקיה, ורצוי גם להשתמש ב-spellchecker, לפני ששולחים את ההודעה, ע"מ להמנע ככל האפשר משגיאות כתיב.
וכן השתדלו שלא להשתמש ב-hyperbole, היינו בשפת הגזמה, אלא במקום שהדבר הכרחי; לדעתי, שימוש תדיר בביטויים מוגזמים מוריד מערך הביקורת.

edlessme

New member
אמממ... go?

כאילו.. אפשר... לבחור כל שיר?... כאילו.. מה קרה ללעשות קבוצה של שירים (לא שאני לא מברך על זה ש... זה לא ככה...)

הנחתי שהאלבום אינו מוכר לרוב

חברי הפורום, ולכן נתתי לו שבוע. כמובן, שאם יתפתח דיון ארוך, אפשר להאריך את זה לשבוע וחצי או יותר. אני גמישה בעניין.
וכן, אפשר לבחור כל שיר, או כמה שירים, או הכל.

edlessme

New member
אז יאללה! ibiza barrrrrrrrrr

אולי השיר הכי.. קשיח.. של פינק פלויד.. אבל פשוט גדוווווווווווווווווווללללל מתחיל ישר בדיסטורשן כמו שצריך, בלי להיתחכם... זה שיר שמדבר על מישהוא קצת מסטול קצת עצוב.. וקצת עצבני אני מניח... והוא שר לו, בטון דיי מסטול, דיי... פרפל היייייזי שכזה.. I'm so afraid Of mistakes that I've made Shaking every time that I awake I feel like a cardboard cut-out man ועכשיו יותר בשקט מגלה לכם בסוד מהיא משאלת ליבו... So build me a time When the characters rhyme And the story line is kind ובום!! I've aged and aged Since the first page I've lived every line that you wrote Take me down take me down From the shelf above your head ושוב, בלחש, בהמיה מגלה את משאלת ליבו So build me a time When the characters rhyme And the story line is kind ועכשיו הגיטרות שוב תופסות מיקום עם סולו דיי חמוד ברקע, כמו קולו של יחיד הצועק לעבר ים רועש (הדיסטורשן של הגיטרות האחרות), ונירגע... ושוב מתחנן.. And if I live where I'm left On the shelf like the rest And the epilogue reads like a sad song Please pick up your camera And use me again והוא כאילךו מאבד את תקוותו.. אבל בכל זאת אומר So build me a time When the characters rhyme And the story line is kind אחד מהשירים שיותר אהבתי.. בכלל של פינק פלויד.. פשוט.. שיר גדוול... אומנם אני לא אוהב הרבה דיסטורשן.. אבל השיר הזה פשוט.. כל כך.. לא יודע.. מסטול.. שפשוט אי אפשר שלא לאהוב אותו...

pink floydror

New member
בקשר לאיביזה בר

חחחחח, שיר, שאם לא היית יודע שהוא של פינק פלויד, היית בטוח לגמריי שזה של נירוונה או של פרל ג'ם, נשמע ממש כאילו הוא יצא מדור הגראנג' של שנות ה90..:)

Chocoholic

New member
דווקא

The Nile Song נשמע לי יותר קשוח. יכול מאוד להיות שהם היו תחת השפעה של הרוק הכבד שהחל להתפתח באותו זמן ואולי אפילו שקלו לעשות כמה צעדים בכיוון, כי הם הקליטו שני שירים יחסית דומים. לדעתי הצליל באלבום הזה הוא כבר רחוק בצורה ניכרת מסיד...

edlessme

New member
green is the colour

שיר עצוב נוסף מבית היוצרים של ווטרס\גילמור: יכול להיות שאני טועה... אבל בעיקרון זה שיר ששר גיבור הסרט לאהובתו, אשר ברוח ההיפיות... איך להגיד את זה... מתפרפרת לה קצת, ולכן הוא טיפ טיפה עצוב... השיר הזה הוא גם נורא סימבולי (לפחות בעיניי כן..) ונורא.. עדין כזה... כי ככה אני מניח מרגיש מישהוא שכה אוהב מישהיא שהוא יודע שמתפרפרת..אני... חושב... Heavy hung a canopy of blue Shade my eyes and I can see you White is the light that shines Through the dress that you wore She lay in the shadow of a wave Hazy were the visions overplayed Sunlight on her eyes but moonshine Made her blind every time Green is the colour of her kind Quickness of the eye Deceives the mind Envy is the bond between The hopeful and the damned המוזיקה גם היא עדינה יותר... גיטרות שמשחקות אחת עם השניה בסולמות עולים ויורדים, וחלילים עדינים שבעיניי מייצגים את הנופים היותר יפים ויותר פסטורליים של איביזה... ויופי בכלל...

emmily plays

New member
בעיני איביזה בר

הוא שיר על רצון להשתייך. הדובר מבקש ממישהו שיוריד אותו מהמדף שמעל ראשו. כלומר מחוץ לטווח הראייה שלו, וישתמש בו. כלומר לדובר נמאס להיות מורם מעם ומנותק ורוצה להיות מחובר לעולם. הדובר רוצה הרמוניה, עולם (זמן) שבו הדמויות מתחרזות, כלומר נמצאות בהרמוניה זו עם זו, ושסיפור העלילה חביב אליו. הדובר מרגיש מנותק וחי בתוך סיפור ומבקש שלפחות יבנו לו סיפור הרמוני וחביב. בנוסף הוא אומר שהוא חיי כל מילה שהאדם השני בשיר (אליו הוא פונה) כתב.. כלומר הוא חיי דרך מישהו אחר ומבקש שהוא יבנה לו סיפור שיתאים לו והיה הרמוני. בקשר ל green is the colour/ שיר משגע ביופיו בעיני. מילים יפייפיות ופואטיות. בעיני אחד משיאי הכתיבה של ווטרס. שיר אהבה רגיש. דווקא החלילים מזכירים לי את אירלנד והאיים הבריטיים. אבל בהחלט יש כאן תחושת פסטורליות. ווטרס משתמש בצבעים כדי לתאר אווירה וילון ה"כחול" - שמים, וכמו כן blue באנגלית פרושו עצוב. לבן הוא האור שזרח דרך השמלה שלבשת- מתאר אותה כמו התגלות מלאכית . יש כאן קונוטציה של כלה הלובשת שמלה לבנה. אישה טהורה. אור לבן ובוהק מתקשר בתרבות הנוצרית להתגלות של מלאכים. ירוק הוא הצבע של נשים שכמותה. ירוק מתקשר לטבע ופסטורליות שהיא אוירת השיר אך גם לקנאה, שמגיעה במשפט הבא . הקנאה היא הקשר המחבר בין מלאי התקווה לאבודים. משפט יפה ופואטי.הדובר מקנא באהובתו, ומקנא לה אולי, למרות ש gelousy לא מוזכרת כאן. הוא מקנא בטוהר שלה ואלי בחיבור עם הטבע הירוק, אור השמש ואור הירח. שיר שמתאר רגשות על ידי הנגדה של צבעים ומראות. בקשר ל cymbaline/ כרגע שיר הפלויד האהוב עלי ואחד השירים האהובים עלי ביותר באופן כללי. בפעם הראשונה ששמעתי אותו עמדו דמעות בעיני. השיר כתוב ומנוגן כמו בלדה מימי הביניים . הבלדות היו שירים סיפוריים שספרו הטרובדורים- משוררי הדרכים- על אסונות ומלחמות שקרו, בדרך כלל לאצילים. בבלדות יש מבנה מסויים ואפיון בולט של קצב שהולך ומתגבר עד לבוא האסון cymbaline כתוב כך ובהחלט מנוגן כך. המוזיקה הולכת ומתגברת ולא מגיעה להתרה של המתח. כמו כן מוטיב העורבים היושבים במקום גבוה ומביטים (אולי בגופות) מופיע הרבה בבלאדות ולי זה הזכיר את הבלאדה "שלושה עורבים על ראש עץ ישבו" הבלדות הגיעו מאנגליה אירלנד וסקוטלנד וכבריטים (ואפילו סקוטים- ווטרס) אני מניחה שהיתה השפעה של ז'אנר זה על כתיבת השיר. מקווה שלא הייתי פלצנית יותר מידי (רק קצת).

תמונה של הפלויד מחוברת האלבום...

גילמור במראה דומגן-העל הרגיל שלו; ווטרס ומייסון בחיוכים מפחידים,ורייט סתם נראה כמו איזה דחליל.

Miss CB

New member
אשכרה!!

ברצינות עכשיו, בחיפושי ברשת ראיתי הרבה תמונות שלהם, וזו הראשונה שווטרס אשכרה מחייך בה.

FloyDviR

New member
הוא מחייך ... הוא מחייך...

אמנם החיוכים שלו זוועה אבל הוא עדין מחייך

Miss CB

New member
טוב אה

הראשונה משום מה לא עלתה במוחי כשכתבתי את התגובה... השניה ראיתי הרגע בפעם הראונה.. חחח באמת איזה קופיף!

הסרט

משום מה קראתי בכמה מקומות שהסרט חלש, אני ממש אהבתי, בעיקר הקטע עם הl.s.d שהיה חזק. כשראיתי את הסרט ניסיתי לשים לב לפסקול ולא ממש הצלחתי, אבל שמעתי את האלבום בנפרד והוא אדיר. the nile song קטע חזק

Miss CB

New member
../images/Emo45.gif

לא התמונה הכי טובה שלו, אבל הוא חמוד גם פה

למעלה