Obscured By Clouds

../images/Emo168.gif Obscured By Clouds ../images/Emo168.gif

השבוע מועלה לדיון האלבום OBC, שהיה פס קול הסרט באותו שם (בצרפתית הוא נקראה La Vallee) משנת 1972. מי ששמעו את האלבום - או ראו את הסרט - מוזמנים לחלוק את רשמיהם. איך האלבום בהשוואה לאלבומים הקודמים שלהם, במיוחד Meddle שקדם לו? איך זה בהשוואה ל-DSOTM שבא אחריו? את DSOTM התחילו הפלויד לכתוב כבר בסוף העבודה על Meddle; האם יש הדים לכך ב-OBC? ובכלל...

דדאלוס

New member
באופן אישי: אלבום נגיש מאד

לדעתי מהווה אתנחתא קלילה יחסית בין המורכבות של Echoes מחד לבין הדבר "האמיתי" שבא אח"כ. בסה"כ OBC הוא אוסף של שירים, רובם קליטים, נינוחים ונעימים, הנעדרים את הקו המחבר והרצף שגובש כבר באלבום הבא שלהם. אם לנסות להשוות לאלבומים קודמים, אז OBC מזכיר קצת את חלקו הראשון של Meddle (במיוחד סן-טרופז ו-Fearless) ואת חלקו השני של AHM (במיוחד Summer '68 ו-Fat old sun). שורה תחתונה: אלבום שאני נהנה מאד להאזין לו, ובמיוחד ל-Burning bridges, Free four, Stay וכמובן כמובן: Absolutely certains.

edlessme

New member
האלבום האהוב עליי של הפלויידיאנים..

פשוט אלבום גדולללללללללללללללל אין בו את המורכבות של דארק סייד.. ואין בו יותר מידי חרטא... סתם..שירים חביבים על ילדות, כסף, ו.. שאר בטיח יומיומי... יותר בלוזי ורגוע ומפסונטרן... וגם יש בו את השיר השני האהוב עלייי שלהםן...stay... פשוט יצירת מופתתת... שירה מדהימה... גיטרות שסוחפות... וגם תיפוף לא רע...

אני שומעת את האלבום בפעם הראשונה

עכשיו. אלבום נהדר. יידרשו לי עוד כמה האזנות כדי לגבש דעה ספציפית על כל שיר. Mudmen מזכיר לי מאוד את הצליל של להקת Air הצרפתית, ולא אתפלא אם זו היתה ההשראה שלהם. Stay - שיר יפה ועדין של רייט, לא סנטימנטלי מדי, אם משווים את זה למוסיקה אמריקאית מאותה תקופה, למשל. האלבום הוא באמת רגוע יותר - יותר מ-Meddle ובוודאי מ-DSOTM שבא אחריו. אפשר "לתפוש ראש" טוב אתו.

למעלה