אירוח בפורום אלימות במשפחה - היכנסו!

../images/Emo17.gif אירוח בפורום אלימות במשפחה - היכנסו!

מחר, יום רביעי, 19.11.08 החל מהשעה 10:00 בבוקר, ‏תתארח בפורום אלימות במשפחה סיגל אוסטר קנב, על מנת להשיב לשאלותיכם בנושאי ההתמחות שלה: התעללות פיזית, מינית, רגשית והזנחה כלפי ילדים, מבוגרים שסבלו מהתעללות בילדותם, ילדים פוגעים מינית, משפחות בהן התגלתה פגיעה. סיגל הינה מטפלת משפחתית וזוגית, וקרימינולוגית קלינית. עוסקת שנים רבות בטיפול ובהרצאות לאנשי מקצוע בנושאים הנ"ל. בשרשור זה תוכלו להפנות שאלות לסיגל, בנושאים הנ"ל. ניתן לשאול שאלות כבר מעכשיו.

nature1

New member
התעללות מינית ונפשית, וזהות

שלום סיגל ותודה על האירוח. השאלה שלי היא כזאת: אני היום בת 33 בעבר, כשגרתי עם ההורים סבלתי מהתעללות נפשית ומינית מצד אמא שלי. זה כלל השפלות, קללות, הגבלות מוזרות.. האלימות המינית התבטאה בהשפלות מילוליות שקשורות להתפתחות המינית שלי, לעג על כך שלא קיימתי יחסי מין וכו'. היא הייתה אלימה גם כלפי אבא שלי ועשתה שימוש בוטה ואלים במין, לצורך שליטה וכוח. גם עם אחותי הגדולה, היחסים שלה הם כמו של זוג יותר מאשר כמו של אמא ובת (הייתה תקופה שהן היו ישנות ביחד ועד היום הן תלויות לחלוטין זו בזו). בכלל, אני נוהגת לומר שהיא, בתור אישה שתלטנית ואלימה השתמשה במין ככלי נשק נגדנו. ועכשיו לשאלה: מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים זוגית עם מישהו. עוד אציין שלמרות שיש לי גוף של אישה, מאז ומתמיד רציתי להיות בן, נראיתי כמו בן ולפעמים התנהגתי כמו בן.. עד היום לפעמים אנשים מתבלבלים ובטעות פונים אליי בלשון זכר. ובכל זאת יש לי משיכה מינית לגברים. לאחרונה אני מרגישה את התקיעות שלי, בחיים בכלל ובכל מה שקשור ליחסים עם אנשים ועם גברים בפרט. אני מרגישה בדידות ועצוב לי לראות איך החיים שלי עוברים בלי מערכת יחסים ולהרגשתי גם בלי משמעות. ולאחרונה יצא לי לחשוב על כך, אולי מעבר לעובדה שאני מאוד ביישנית וסגורה וקשה לי ליצור קשרים עם אנשים בכלל, אולי גם המראה הגברי שלי זה משהו שמונע ממני להכיר גברים. הרי גברים בדרך כלל יימשכו לנשים שנראות כמו נשים (אלא אם כן הם הומואים..) ובכלל אני מאוד מבולבלת לאחרונה לגבי הזהות שלי, מוזר לי שאני רוצה להיות גבר בעצמי אבל גם נמשכת לגברים. מצד שני אני גם לא חושבת שאני טרנסג'דרית כי אני לא חושבת לעשות ניתוח לשינוי מין. ובכל זאת יש בי גם את הצד הנשי שאולי פחות מורגש. הבנתי שאנשים שעברו התעללות בילדותם יכולים להרגיש תחושות דומות לשלי של בלבול בזהות. האם יש דרך לעשות "סדר בבלאגן"? מקווה שהייתי מובנת מספיק..

ל nature 1

היית מובנת מספיק ביחס לבלבול הרב שאת חשה..את שואלת שאלות מאוד מורכבות ואני מניחה שאת מבינה שתשובה בפורום לא תצליח לגעת באמת בקושי שלך. את צודקת שהתעללות בילדות יש בה כדי להשפיע על תחושת הזהות המינית, המגדרית ובכלל. וכמובן גם על היכולת ליחסים אינטימיים, בעלי אמון וקרבה. את מתארת מצב בו המיניות שלך היתה נתונה למתקפה מתמדת, להשפלה ולעוקצנות. ברור שכל זה משפיע על התפיסה שלך את עצמך. לא אני זו שאוכל להשיב לך אם את טרנסג'נדרית או כל הגדרה אחרת. אני חושבת שמגיע לך לברר לעומק ולקבל עזרה בבניית הזהות שלך, בהתחבטות יחד עם גורם מקצועי בכל השאלות האלה, שבטח גורמות לך להרגיש מאוד מוזר ולא בנח. צינת בעצמך את הבדידות אותה את חשה ואת ההפסד שאת מרגישה מכך שאין לך מערכות יחסים. זה לא חייב להיות ככה. אני מניחה שחלק מהקושי ביצירת קשר, מלבד הבלבול בזהות, הוא החשש מקרבה לאחר שהאנשים שסמכת עליהם יותר מכל הפרו את האמון שנתת בהם, ואז עולה חשש מיצירת קשרים קרובים שגם הם עלולים להתגלות כפוגעניים. מכל הנ"ל ההמלצה היחידה שלי אלייך היא לפנות לגורם טיפולי שבהחלט יכול לעזור לך "לעשות סדר בבלאגן" כדברייך, ולסייע לך להחלץ מהבלבול הזה שנכנסת אליו. בהצלחה! סיגל

spring9

New member
לסיגל אוסטר - היכן עובר הגבול בין התעללות מי

מינית ומשחק תמים של אבא ובת נגיד בגיל 3-4 ו 5-6? בגלל שאני חוששת שהאב יזהה את עצמו אם אפרט יותר, אינני עושה זאת כאן. אולם, התוכלי לתת קווים מנחים?

ל spring9

לא פשוט להשיב על זה ככה. אנסה ובכל מקרה אם תרצי תוכלי לפרט לי קצת יותר במייל או במסר ואנסה להשיב. אני לא יודעת מה הכוונה במשחק תמים. משחק לא אמור לכלול נגיעה באיברי מין. אם ה"משחק" נעשה בסודיות, או אם נאמר לילדות לא לספר-זה בוודאי מדאיג. אם יש הפשטה במיוחד לצורך ה"משחק" -זה לא תקין. בטח ובטח אם יש החדרת חפצים או אצבעות. אבל כאמור קשה להשיב ככה כי יש טווח כ"כ רחב של התנהגויות שאין שום דרך שאכסה אותן כאן. פשוט שלחי לי מייל. סיגל

spring9

New member
תודה, שלחתי

התוכלי לענות לי במסר או בעילום פרטים מזהים כאן?

הכוכב33

New member
אמא לסבית

ל-נטור1 שלום רב ! הסיפור שלך נוגע ללב . ומרגש . אני מכיר מיקרה דומה לשלך רק של גבר . בחור שעבר התעלות נפשית וריגשית (לא מינית ולא פיזית ). מגבר מבוגר ומרגיש בילבול ותקיעות . אותו בחור ניכשל כל הזמן עם נשים .ממש העתק גברי של המצב שלך . להלן העצות החכמות - 1.ברור שאמא שלך היא לסבית או דו-מינית . אמא שלך אוהבת נשים ושונאת גברים . זה מסביר את התוקפנות של האמא שלך לבעלה . 2.תמחקי את העבר ותחשבי על העתיד . 3.את אשה ! . תגדלי שיער,תיצבעי לבלונד ,שימי עגילים וליפסטיק .תתחילי ללבוש חצאיות ושמלות .אולי אפילו הגדלת חזה . 4.הבחור שלך יגיע . ויהיה לך עתיד טוב . בית .חתונה .ילדים . אל יאוש ! !

nature1

New member
כמה תיקונים

היי כוכב, אמא שלי היא לא לסבית וזה ברור, גם לא דו מינית. היא אפילו הומופובית. ההתעללות שלה בי על רקע מיני לא הייתה בגלל שהיא נמשכת אליי. זאת הייתה הדרך שלה לשלוט בי כמו שהיא שלטה בי בדרכים אחרות. זה היה פשוט כלי נשק שלה או לפחות אחד מהם. דבר שני אני בהחלט לא רואה טעם לעשות דברים שלא נוח לי איתם. אם אתחיל ללבוש שמלות וכו' וכו', אעשה את זה מתוך זה שארגיש עם זה נוח. בינתיים זה לא המקרה. אני מקווה שאת לא נפגעת אבל אחד הדברים שנמאסו עליי זה באמת לרצות אנשים אחרים ולהתנהג כפי שאנשים אחרים רוצים ו/או מצפים ממני להתנהג ולא כפי שאני רוצה. אולי זה חלק מהפגיעה שעברתי. אגב, אני גם לא צריכה הגדלת חזה, החזה שלי גדול מספיק ועוד אגב הוא היה גם כן מקור להשפלות של אמא שלי אותי (לא שלה חסר...) בינתיים המטרה שלי היא כאמור לא לרצות אנשים אחרים אלא להיות שלמה עם עצמי ועם מי שאני.

הכוכב33

New member
היי נטור1 !

אני מנסה לעזור לך דרך האינטרנט . לפי מה שתיארת אמא שלך ואחותך היו זוג לסביות . אגב מה שלום אחותך ? בוודאי גם היא סובלת . ניראה לי שאת חיה בהכחשה . המקור לעצות שלי הוא החוכמה היהודית . היהדות אומרת שכל אחד יחיה לפי מה שניברא . גבר הוא גבר ואשה היא אשה . זה הטבע שלנו . זה הטבע של העולם . אסור לערבב ! ! יש כאלה שהם הומופובים בחוץ והומואים בסתר . זכותך להיות מה שאת רוצה . אני רק רוצה להראות לך את הדרך הנכונה .דרך בת 4,000 שנה . כל טוב ! את מוזמנת גם לשלוח לי מסר .

תודה רבה לסיגל אוסטר קנב!

נשמח לקבל הצעות לגבי אירוחים נוספים בפורום. בקרוב נארח איש מקצוע נוסף שיענה על שאלותיכם בנושאים נוספים, הודעה על כך תבוא מראש. ושוב,
לסיגל! סופשבוע נעים

למעלה