אפשר סקר קטן?

../images/Emo17.gifאפשר סקר קטן?

המון זמן לא כתבתי פה אבל עדיין נכנסת לקרא כשיכולה. אשמח אם תענו על סקר קטן שמעניין אותי ואם יש לכם המלצות לפורומים נוספים (של גברים בעיקר) שאוכל לשאול זאת כדי לקבל תמונה כמה שיותר אמיתית אני אקבל זאת בברכה
והשאלות: 1. האם אתה המפרנס העיקרי? 2. האם אתה מרגיש שותף מלא בגידול הילדים/הטיפול בהם,הטיפול בבית והמטלות השוטפות? (אגב האם זוגתך חושבת כמוך?) 3. אילו מטלות הן בדרך כלל מוגדרות כשלך בבית?(סתם דוגמא: רחצת הילדים, תשלום חשבונות/התעסקות עם ספקי שרותים למיניהם, שטיפת כלים וכו') זהו בנתיים, לא נורא נכון? אשמח לתגובותיכם תודה!

Master Stav

New member
תשובות ...

1. יש תקופות שכן ויש שלא ....עכשיו לא 2. בהחלט כן ....וכ גם זוגתי חושבת כך 3. להוציא שממיות מהבית ...., לרדוף אחרי הכלב שהוא בורח לטיול .....,לקחת את הילדים לבית הספר ולגן ....., לטפל במחשבים .... ואם ברצינות ....אין מטלות מוגדרות .

hag70

New member
התשובות שלי.

1. כן. לצערי
(וגם זה לא מספיק
) 2. לא רק שאני שותף מלא בגידול הילדים, אני אפילו המטפל העיקרי. לפחות השנה. וגם הבתזוג חושבת ככה. בדר"כ זה די שווה. 3. חלוקת התפקידים אצלנו די שווה בכל מטלות הבית, אם כי לכל אחד יש המטלות האהובות עליו יותר והוא עושה אותן יותר:כביסה, כלים, לנקות את הבית וכו'. יש ממש מעט דברים שיש בהם חלוקת תפקידים ברורה: אני מחליף חול לחתולות, משלם את כל החשובונות ואני אחראי על כל הקשר עם העולם החיצון בכל מה שקשור בילדה (היא בגן חובה): קשר עם הורים אחרים וקשר עם הגן עצמו (תיאומים, ארגונים התנדבויות וכו'). הבתזוג אחראית על כל העניינים הפיננסים ה"גדולים".

ronnm

New member
התשובות שלי

1. כן 2. פרט לעובדה שאשתי כל היום בבית עם הילד - מרגע שאני מגיע, ובסופי שבוע אנחנו שותפים מלאים 3. אני - התעסקויות פיננסיות (בנקים, ביטוחים וכו') הבת זוג - סדר סדר סדר

ferdinand

New member
למה לא ../images/Emo13.gif

1. לא 2. אני מרגיש ש-כן, היא לא תמיד חושבת ככה!
3. אין חלוקה ברורה ומוגדרת, כולם עושים הכל. חוץ מ- מטלות פיסיות וטכניות הן שלי. לרוב אני מפזר ואוסף ת'אפרוחים. אני זה שכותב ברכות באירועים משפחתיים. מקלחות וסיפור-לפני-השינה לרוב שלי (אבל לא תמיד) היא אחראית על ענייני כספים חשבונות סידורים מול הרשויות וכו'. ונכון - לא נורא! (אהה! ו-לא עומדת מאחורי זה איזו פרסומת לאבקת כביסה או קואצ'ר זוגי/משפחתי - הא?!
)

בוקר טוב

1.אני מפרנס יחיד. 2. אני חד הורי,כך שכל דבר שמגיע מצד שני נחשב צ'ופר.3.כל מה שמנית נחשב למטלות שלי. יום טוב

קודם כל תודה ואם אפשר להוסיף עוד שאלה..

האם אתה מפנק את בת הזוג שלך? (למי שיש כמובן). אם כן איך ובאיזו תדירות בערך? (קראתי פה על שליחתה לחו"ל למשל וכדומה, אז גם כאלו דברים וגם יותר יומיומיים).
שוב תודה

aviah

New member
אולי אפשר לשאול משהו פחות מעורפל?

למשל, לתת קריטריונים ודרגות לפינוק?

דווקא עדיף שלא

כי מעניין אותי גם מה לדעתך נחשב פינוק. למשל לאחד פשוט לשבת על הספה עם האישה וללטף את השיער שלה זה פינוק (ואני בהחלט מסכימה) אצל אחר זה לא ממש נחשב ורק למשל להזמין לה ספא או לעשות את המטלות שלה או לקנות לה איזה משהו נחשבים...כך שאין הגבלה מבחינתי...

wild sands

New member
קשה לומר שהתשובות שלנו יתנו תמונה כללית אמינה

אני די בטוח שהגברים בפורום הזה שיענו לך הנם מיעוט באוכלוסיה הכללית. בכל אופן התשובות: 1. כרגע כן. זה משתנה. 2. כן, וגם זוגתי חושבת כך. 3. ישנן מעט מאוד הגדרות, רובן נובעות מנטיה אישית. אני מעדיף לתלות ולהוריד כביסה בעוד האישה מעדיפה להבניס למכונה ולקפל - כך שזה די התקבע. הכל מתבצע לפי רמת הזמינות והסבלנות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני חושבת שאתה צודק הגברים בפורום הזה, אינם מייצגים (כולם מוזמנים לטפוח לעצמם על האגו ../images/Emo13.gif). נראה לי, שברוב המשפחות, המצב הוא כמו במשפט ששמעתי לא מזמן: אבות עושים ככל יכלתם, אימהות עושות מה שצריך...

aviah

New member
למה לא אמין?

אם מניחים שהסקר לא בודק את כלל הגברים דוברי העברית שיש להם גישה לאינטרנט, אלא את אלה שהם מספיק מעורבים כדי להגיע לפורום בנושאי אבהות, הכל בסדר :)

wild sands

New member
לא תוכל להסיק לגבי האוכלוסיה הכללית

אחרי שעשית סינון ראשוני ושאלת את האבות המפגינים מעורבות בגידול ילדים האם הם מעורבים בגידול הילדים. אבות שאינם מעוניינים ואינם מעורבים לא קוראים פה ובוודאי לא כותבים. האם ענית על הסקר על המיקום המועדף לטיפול בפורום ציפורניים - בנייה וטיפוח? אני מהמר שלא. אני גם צופה שלא תהיה הסתערות רבתית לענות על הסקר אצלנו של גברים מפורום היאבקות WWE (וסליחה על הסטריאוטיפיזציה של מתאבקי ארצנו). אולי שווה לבצע את אותו סקר שם ולהשוות (פורום 13)... וגם כך לא תקבל תמונה אמינה של האוכלוסיה הכללית. על מנת להשיג זאת עליך לבדוק את האוכלוסיה הכללית באופן שיוציא ככל האפשר גורמים המשפיעים על התוצאה מראש.

לכן שאלתי אם יכולים להמליץ

על פורומי גברים נוספים שאפשר לשאול שם את זה. אני פשוט מכירה את זה וממה שקראתי אכן נוצר הרושם שהאבות כאן לא מיצגים את הכלל אלא הרבה יותרמעורבים בגידול הילדים ובכלל.

hag70

New member
אז זהו. שכנראה אין הרבה כאלה

או לחילופין אף לא אחד
. לכן הפורום הזה נפתח. יש פורומים שבהם גולשים הרבה גברים, אז צריך להניח שהם גם אבות (אפשר להגיע אליהם לפי רשימת נושאים סטריאוטיפית) או ללכת לפורומי הורים כללים, אבל אז הרב הוא אמהות.

למעלה