בין השורות

hilali1

New member
../images/Emo17.gif בין השורות ../images/Emo70.gif

מדי פעם נפתח כאן דיון על המשמעות מאחורי אימרות, ציטוטים וקלישאות אחרות. אם יש לכם רעיונות לדיונים בפינה זו או בכלל לפינות נוספות - אתם כמובן מוזמנים
והפעם - "החיים מובילים אותנו" או "אנחנו מובילים את החיים"
מה דעתכם

hili2006

New member
ברור שאנחנו מובילים תחיים

אנחנו בוחרים את התוכן של חיינו-- אם הוא יהיה טוב או רע.. אם נסתכל על דברים בתור הזדמנות או בתור קושי.... זה הכלללל תלוי בנו!! אנחנו בוחרים איך יראו נחיים ואיך נמלא אותם.. מה שמזכיר לי עוד משפט- "החיים הם כמו לצייר ללא מחק"

nir2107

New member
לא בטוח מה המדויק

אבל אני יותר מתחבר לגרסה שאני נתתי. לא מדובר בשני דברים שמנוגדים אחד לשני, או עומדים אחד לעומת השני, אלא שני דברים שנמצאים בהרמוניה. |ספלצנות|

darklighter

New member
אני חושבת שזה שילוב של שניהם../images/Emo190.gif

לחשוב שרק החיים מובילים אותנו והכל תלוי בגורל יהיה טיפשי... ומצד שני לחשוב שרק אנחנו מובילים את החיים יהיה תמים או לחילופין ילדותי... אז זה איזשהו שילוב שמשתנה לפי מינונים של שניהם... נגררתי לפילוסופיה

perrinat

New member
בהחלט צריכים לשלב!

לפעמים אתה זורם עם הדברים שקורים, לפעמים אתה גורם לדברים לקרות. לא טוב להיות רק פאסיבי ולתת לדברים לקרות, מד שני, כל הזמן לעשות ולהוביל זה נראה לי די מעייף.

ס ו ל ר ו

New member
אנחנו מובילים את החיים!../images/Emo88.gif

אז כן, ברור שאנחנו לא שולטים בהכל, ואף אחד לא גורם לעצמו להידרס ע"י אוטובוס או לקבל סרטן, אבל ברגע שמשהו קורה לנו, אנחנו בוחרים לאיזה מקום לקחת את זה. ובעצם כל דבר שקורה לנו יכול לשנות לנו את החיים מהקצה אל הקצה ובגלל זה אני חושבת שאנחנו כן אלה שמובילים את החיים בכך שאנחנו בוחרים מה לעשות עם כל דבר שקורה לנו בחיים, במה לבחור, לאן ללכת ומה לעשות עם זה. מקצה לקצה של מוקי- "לחגוג את החייך זו הדרך לשרוד מבקש שייתנו לי עוד שרק ייתנו לי ללכת עוד את אותה הדרך שקוראת לי לקום ולצאת אני צריך רק את מה שיש בי - כל מה שיש לי לתת אותה הדרך והיא נפקחת מעצמה כל המכשולים הם אשליה."

hilali1

New member
כתבת יפה../images/Emo70.gifאני מסכימה לגמרי. השיר של מוקי יפה

EmGee

New member
גם לקבל סרטן אנחנו בוחרים

אנחנו בוחרים אם לעשן או לדבר בפלאפון או להסתובב ליד מרבצי אסבסט או לגור במקום עם רמת סיכון גבוהה לסרטן. כנ"ל אוטובוס, שאנחנו בוחרים כמה להסס לפני שחוצים את הכביש. ממש מעט אנחנו לא בוחרים שזה שיפול עלינו מטאור או לסוע לצד נהג שיכור בכביש.

ס ו ל ר ו

New member
לא מסכימה איתך!

גם פעם אנשים קיבלו סרטן לפני כל הטלפונים, ג'אנק פוד וכו'.. את לא יכולה להגיד למישהו שקיבל סרטן "זה באשמתך", כי זה לא ככה! זה גם עניין גנטי וכו'.

EmGee

New member
פעם היה סרטן

כי גם פעם היו חומרים מסרטנים. האיזכור הרפואי הראשון לסרטן היה 1577 והוא התייחס לכך שנערים שמנקים ארובות נוטים לחלות בסרטן העור. זה נכון שלא תמיד אנחנו יודעים מה מסרטן ומה לא, אבל אפשר להעריך ע"פ מחקרים רפואיים וסטטיסטיים. גורמים תורשתיים מקלים על הסרטן, כלומר יכול להיות לי גן שיגרום לכך שאני אלקה בסרטן העור אחרי החשפות קצרה לשמש. כנ"ל סרטן השד וכל סרטן אחר.

העכביש2

New member
מבחינתי- החיים מובילים אותנו...

ולו רק בגלל שקורים לנו מידי יום עשרות דברים שלא תכננו. החיים מכים בנו ומביאים לנו דברים מופלאים כל הזמן בלי שום קשר לתכנונים שלנו או לרצונות שלנו. עם זאת- אנחנו עושים כמיטב יכולתינו ויש לנו את היכולת לתפוס את האירועים שקורים לנו בדרך שלנו. הגישה שלנו כן נקבעת על ידינו ובכך- יש לנו שליטה מסויימת על החיים שלנו...

hilali1

New member
ולכן מה שאתה מסביר זה בדיוק השילוב..

תפיסת הדברים, תשומת הלב והאנרגיה שאנחנו משקיעים או לא משקיעים במה שקורה היא השליטה שלנו בחיים. זה לא כל כך דיכוטומי כמו שאתה מציג את זה.

אני אגיד משהו כזה

"אנו מחליטים מה לעשות עם מה שהחיים נותנים לנו" יהיה המשפט הכי נכון להגיד לפי דעתי. אני ארחיב עוד יותר ואגיד שאני מצודד בחוזק החיים מול ההחלטה- כי מי משפיע הכי הרבה על דעתנו אם לא הסביבה- כמו דת, שסביר להניח שתהיה אותה כמו של משפחתך, אבל מצד שני- אתה כן יכול להשתנות. נ.ב.- משהו יותר יישומי לחיים- אם אנו כפרטים בעולם משפיעים- אזי אנו אשמים במלחמות זיהום אוויר וכו', ואם לא- האם זו "דיקטטורה סביבתית" של החברה שגורמת לזה? סליחה על מטר השאלות- גדעון ליבוביץ

../images/Emo8.gifמתקשר לי לדיון בפורום מירי מסיקה

הרבה אמרו את זה פה לפניי- מדובר בשילוב. השילוב המנצח

למעלה