דעות

zohar111176

New member
פיק אפ = הדבר הכי טוב שקרה לטלויזיה

אני כותב מניו יורק, השעה עכשיו 3 לפנות בוקר, ונכון שלא השתתפתי בדיוני הפורום עד עכשיו, אבל פשוט הרגשתי שאני חייב לשתף אתכם ברגשות שלי כלפי "פיק-אפ". כפי שאתם בוודאי יודעים, "פיק-אפ" משודרת גם כאן, בערוץ הישראלי, בדיליי (כמו שברוריה בטח הייתה אומרת) של מספר פרקים בודדים, ואני מודה שפעמים רבות לא יכולתי להתאפק, ופשוט נכנסתי לאתר הסדרה כדי לראות מה יקרה בפרקים הבאים (תודו שזה ייתרון!), וגם בביקוריי בארץ, זכיתי לראות מה הולך לקרות בעוד כמה פרקים... לדעתי "פיק אפ" היא הדבר הכי טוב שקרה לטלויזיה בשנים האחרונות. אני בספק אם מישהו יכול להזדהות עם מי מהדמויות האקצנטריות בסדרה, אבל זה בדיוק היה ה APPEAL שלה. זו סדרה קלילה ונעימה לצפיה שלא מתיימרת לשקף שום דבר על החיים שלנו, ולא רוצה ללמד אותנו שום דבר, אלא פשוט להעלות לנו חיוך על הפרצוף ולגרום לנו לשכוח מהמציאות למשך כמעט שעה, כמה פעמים בשבוע. הסדרה הייתה חדשנית וייחודית כמעט בכל אספקט, הן מבחינת התוכן, והן מהבחינות הטכניות כמו צורת הצילום וכו' (קצת כמו "פלורנטין" בזמנו) ונעשתה בצורה מקצועית, ברמה שלא תבייש הפקה בינלאומית. צוות הכותבים עשה עבודה יוצאת מן הכלל בפיתוחן של כל הדמויות במהלך הסדרה, דמויות שהצלחנו להקשר אליהן כל כך, ואנחנו כבר מתגעגעים. (אני מודה, אפילו למרינה שוויף ששיחקה את ה"רעה", אפילו לששי קשת ששיחק דמות של "פטתי", ואפילו לבר רפאלי, שלפני הסדרה הייתה בשבילי סתם עוד אייטם רכילותי לא ממש חיובי, ובעקבות הסדרה גם לה שמורה פינה חמה אצלי בלב). (אוקיי, אוקיי, את יולי ואת יעל לא ממש אהבתי) אין לי מושג איך ייראו החיים שלנו בלי אדם ושירה, ורז, ויסי וגיל, ועומר, ונדב ולינג... ובעיקר בעיקר בלי המרירות של עדה ("המרירות זו תכונת אופי יסודית שלך", "את תמיד חוזרת הבייתה כמו לאסי עם זנב מקופל בין הרגליים", "מגיע לך, אחרי שזרקת את האמא שלך בשביל וילה מרוקאית בצהלה", "את צריכה להענש", "לא מגיע לך להיות מאושרת"), וכמובן כמובן, לא שכחתי, מי לא חיכה כל פרק רק לשמוע את פניני החכמה ומטבעות הלשון החדשות של ברוריק ("ג'וי והפינס" בשבילכם", "פוד איז דה אנמי", "תגידי לי, איך הגעת לכאן, בקרגו מקונגו, או על שטיח?!" "וואטאוור, עכשיו תעשי לי טובה ותקחי צעד תימני אחורה ממני" ויכלתי להמשיך ולכתוב, אבל כמעט שאין לזה סוף, וממילא אתם מכירים את הכל בעל פה...) ועכשיו נשאלת שאלת השאלות - אם הסדרה כל כך טובה, למה לעזאזל היא הייתה גם הסדרה הההההכי מושמצת אי-פעם בטלויזיה? זו שהביקורות לא הפסיקו לקטול השכם והערב, ועוד לפני שהתחילה בכלל, כבר כתבו עליה שהיא "לא מצליחה להמריא" (באמת?) לא ניתנו לה אפילו חמישה פרקים של חסד, והביקורת, כמו נבואה שמגשימה את עצמה, היא זו שהרגה לסדרה את הקהל והרייטינג. הסדרה הזאת הייתה מאלה שכל המבקרים אהבו לשנוא, בעוד שקהל הצופים, הפכו, בין אם יודו בזה או שלא, למעריצים שרופים. למה אנחנו צריכים לקרוא ראיון של אחד מיוצרי הסדרה שמנסה להסביר למה היא נכשלה? שייתכן שהיה ליהוק לקוי (יש למישהו מושג איזו דמות הייתה יכולה להיות משוחקת בצורה טובה יותר? כי לי אין) - שאנשי הערוף המשדר נכנסו להסטריה בעקבות הביקורות, ודרשו מהכותבים "לעשות משהו בנידון בצורה דחופה"? אז שוב, צוות הכותבים הוכיח שגם תחת לחץ עסקי ושיקולי רייטינג, הצליח לספק לנו עלילה אטרקטיבית, אבל בפעם הבאה תדעו, שאם יש לכם משהו טוב בידיים, ואתם מאמינים בו - תעשו את מה שאתם עושים בצורה הטובה ביותר, ואל תמכרו את עצמכם בגלל שיקולי רייטינג. ולערוץ 10 - במשך שהותי בארה"ב, הרושם שקיבלתי הוא שיש לכם באמת את התכנים הכי טובים בטלויזיה הישראלית. "לונדון וקירשנבאום", "חדשות 10", "המסיבה" וכו' (אני מודה שאני לא מת על אודטה, למרות הצלחתה בישראל). אני עומד לחזור לארץ בחודש הבא, וחשבתי שהערוץ שלכם יהיה הערוץ הקבוע שבו אני אצפה. אבל עכשיו אחרי שלצערי, ובטח לשמחתכם, נגמרה הסדרה שבשבילכם הייתה תקועה כמו עצם בגרון, כדאי מאוד שתמצאו לה מחליפה הולמת (או, הלוואי, סדרת המשך) כי אחרת את הרייטינג ממני תקבלו במשורה... אז עכשיו, אחרי הנחיתה, אפשר לשחרר את החגורות: לכל השחקנים, והצוות של "פיק אפ" - אנחנו מודים לכם על חוויית הטיסה ב"טראנס", באמת שנהנינו, אמנם היו עליות ומורדות, אבל זה הרי הכל "כיסי אוויר", סתם דיבורים... ואנחנו מקווים לטוס איתכם שוב.

lilach16

New member
אז.. פיק אפ עלתה לVOD...

שמתם לב? מה דעתכם על הוט עכשיו? מי שעד עכשיו לא ידע וחידשתי לו, אז פיק אפ כבר בVOD ולדעתי זאת חוצפה מה שעשו שם. כמה זמן אנחנו מחכים שיעלו אותה כבר? מספיק זמן, נכון? אז למה לעזאזל עכשיו זה עולה כסף?? למה אני מחכה המון זמן ומעדיפה להשאר עוד קצת במתח העיקר לראות את כל הפרקים ועכשיו אני צריכה לשלם לכל פרק שקל?? לא יודעת מה איתכם, אבל לדעתי זאת ממש חוצפה! כאילו מה? הרגע זה שודר בחינם בערוץ 10! איך הם יכולים לקחת על זה כסף עכשיו?! ומי שלא ראה כלום? הוא צריך לשלם 100 ש"ח כדי לראות את הסדרה! אוףףף זה מרתיח אותי! ראיתי את זה ביום שישי, אחרי שהפסקתי לראות מזמן כי ידעתי שבסוף יעלו לVOD אז העדפתי להיות במתח ולראות את כל הפרקים במקום לדלג על הפרקים וכשראיתי את זה ידעתי שאני לא הולכת להזמין עכשיו את כל הפרקים שלא ראיתי כי אני אוציא את ההורים שלי בנזק של לפחות 50 ש"ח וזה לא פייר בכלל! אז בסוף נאלצתי לראות את 2 הפרקים האחרונים ביום שבת בשידור החוזר. כ"כ התאכזבתי מהוט על הדבר הזה. הם ממש מבאסים אותי כל פעם מחדש.

ההתרסקות של פיק אפ ../images/Emo160.gif

למי שפתח את ההודעה הזאת ונבהל מהאורך שלה אז כבר עכשיו אני אגיד שאם אתה מעריץ גדול של הסדרה ולא בא לך שמישהו ינפץ לך את האשליה שהכל באמת ג'וי והאפינס מוזמן לסגור את ההודעה. השאר יכולים להמשיך לקרוא. כל המבקרים פשוט צדקו. פיק אפ היא כישלון. הצפייה ב-2 הפרקים האחרונים הוכיחה לי מעל הכל כי הם פשוט צודקים! אני לא יודע מה היה יותר עדיף: הפרקים היבשושים בתחילת הסדרה, האמצע המתיש והדי דביק (אדם-שירה-יולי, רז וערן שאיכשהו הם עוד עניינו בהתחלה והיו זוג חמוד אבל אחר כך כל הקטע ביניהם הפך ליותר ויותר דביק שהתעופפו אצלי כמה כריות לכיוון הטלוויזיה תוך כדי קריאות "תהיו ביחד כבר!! בבקשה נמאס לי, הרי זה מה ששניכם רוצים ותעברו לסצינה הבאה"..) או 2 הפרקים האחרונים שלדעתי שברו שיא בזלזול של הכותבים כלפי צופי הסדרה. הסוף היה כל כך לא אמין שפשוט היה בא לבכות.. חיכינו 100 פרקים (וטוב שלא אחד יותר) כדי לקבל סוף כזה? יש לי המון דוגמאות: הלנה דוקרת את נועה ליד החזה - אז איך נועה מאבדת את ההכרה ישר? מילא יותר מאוחר.. נגיד מאיבוד נוזלים, אבל ישר ליפול על הרצפה? זה פשוט לא אמין! הלאה - נועה כלואה בתוך החדר הזה מי יודע כמה זמן, לא נראה לה לנסות לחלץ את עצמה? לנסות לדפק על הדלת? משהו? הלוווו? את כלואה ופצועה!! נמשיך.. המשטרה באמת הייתה צריכה ששלמה יעכב את הלנה כל כך הרבה כדי שהם סופסוף יועילו בטובם לבוא ולעצור אותה? אתם שוטרים! אתם אמורים לעשות את זה.. ואז מגיע כל יכול - הקפטן עומר שגיא ולמרות החלטת השוטרים אומר כי הוא יודע הכי טוב מכולם והזמין אחים מבית החולים הפסיכיאטרי לעצור אותה.. מזל שיש אותך, עומר, אחרת מי היה מזמין אותם? ועד שהאחים הגיעו אז הם פונים בכזו אדישות לפקידת הקבלה (נראה לי שעומר קרא לה חלי) ואומרים לה בעדינות-משהו "אנחנו צריכים לעצור אותך. יש לנו צו אשפוז בכפיה". יופי, באמת תודה. אתם לא אמורים לקפוץ עליה או משהו כזה! זאת כפיה! אין פה מקום לעדינות.. נו טוב.. נניח. כאן אני חייב לעצור ולהעיר על המשחק של ששי קשת, שהוא אחד השחקנים שאני יותר מעריך בארץ אבל בפיק אפ הוא פשוט התרסק.. מה זה? מה זו השבלוניות החוזרת הזו? איזה מין משחק זה.. ממש לא אמין.. התאכזבתי.. ושוב, אני מזכיר. אולי זה בגלל הדיאלוגים שגרמו לו לצאת שוב ושוב יותר ויותר טיפש. במיוחד בקטע שמצאו את התיק של נועה ואז סוף סוף גילו שהיא כבר שבה ארצה. זה היה פשוט מכפיש. יומיים הם בדיספאץ' ורק עכשיו הם שמו לב לתיק שלה שמונח שם, ממש במקום בולט!!! הלו!! דיייייי.. זה כבר באמת היה יותר מידי. ואז היה את הקטע שמצאו סוף סוף את נועה, בוא נשאיר לרגע בצד את הקטע שהם היו אמורים לפרוץ את הדלת, כי רק לנועה ולאביגדור היה מפתח, אבל הם משום מה פשוט פתחו אותה בקלילות. נועה כולה מדממת, אבל הם מרימים אותה ואחרי שתי סצינות היא כבר יושבת איתם בדיספאץ' ומשוחחת על ענייני דיומא בטענה שהיא רק איבדה כמה נוזלים. ואני שואל את עצמי: הבחורה נדקרה. היא לא זקוקה לאיזה טיפול רפואי? או שמה היא נס רפואי מהלך!? רק חתיכת תחבושת קטנטונת והיא הבריאה.. מגניב, אני אבוא לקחת את המתכון. אוקי. נעבור לחטיפת המטוס שלדעתי היה כל כך מיותר.. (וכאן, זה בדיוק המקום לשבח את השחקנית המופלאה מרינה שוויף על המשחק המעולה שלה. היא לדעתי השחקנית הכי מוכשרת שם. פשוט כך) אז איפה היינו? אה.. בחטיפת המטוס.. כן. הלנה משתלטת על המטוס ועל נדב.. ניתן לראות כי היא מורידה לנדב קומקום או סיר כזה על הגב והוא מאבד את ההכרה! ואני שוב שואל את עצמי: האם מאבדים את ההכרה ממכה כזאת? למה להיות תלושים מהמציאות? למה לזלזל באינטלגנציה של הצופים? למה?? וששלמה מגלה שחטפו מטוס! מטוס!! של החברה שלו! של טרנס! אדם חטוף! אבל אבוי, הוא עדיין נראה רגוע ושליו, לא נלחץ. יהיה בסדר. תמיד בסוף יש הפי אנד, והרי מתי הוא ימצא זמן אחר אם לא עכשיו, כשמטוס של החברה שלו חטוף, כדי לשאול את נועה איך היא וויתרה על עומר.. רומנטי, מאוד אפילו, אבל למה עכשיו? ואז בכלל.. כל הקטע שהלנה מאיימת על אדם.. מכוונת לו אקדח.. אדם לא נראה מפוחד בגרוש. בכלל, שנאתי, פשוט שנאתי את המשחק שלו. מאוד. אפילו נוגה שחר התוודתה על כך ואמרה שהוא לומד את הטקסטים בהפסקות שבין סצינה לסצינה. ה"מקצועיות" שלו נשפכת על המסך. ואני שואל את עצמי: המטוס מלאאאאאאאאאאאא בנוסעים! תקפצו על הלנה! תהרגו אותה! תורידו לה משהו על הראש.. כל דבר, לא יודע מה.. רק תגאלו אותנו מהסוף המיותר הזה.. ואז, משום מקום, הלנה קופצת מהמטוס.. שכחה שעד לפני רגע היא ממש רצתה להרוג את אדם, אבל לא. הכי חשוב שהיא תקפוץ ולנו יראו קטע וידאו מקורס הכנה לצנחנים. נו. עוד שחקן שפשוט חבל עליו הוא איציק גבאי. הדמות שלו לא התפתחה לשום מקום וחבל. באמת שמדובר פה בשחקן עם יכולות מדהימות שכנראה חשב שהנה באה לה עוד טלנובלה שיכולה לסדר לו את העתיד הקרוב וגם הוא, כרוב השחקנים, מצאה קריירה מתרסקת. איך נפלו גיבורים. אני עדיין זוכר אותו ב"מיכאלה". באמת שקשה לשכוח תפקיד מצויין. יחי דוד המלך, ביי ביי נדב לוי. זה המקום להודות שפיק אפ בכלל לא הייתה יצירת מופת, בלשון עדינה. היא זילזלה אין סוף בצופים שלה, הן בשעת השידור הבעייתית והן בכתיבה ובעלילה הרדומה. נראה כי מישהו שם מיהר לעלות עם סדרה לאוויר וכנראה שכח שקודם כל צריך לפתח דמויות, להעניק להם בשר, חיים שלמים, לקשר אותם אחד בשני, לבחור צוות שחקנים בקפידה ורק אז, הוו רק אז, להתחיל לצלם ולצלם ולצלם כיאה לתעשיית הטלנובלות. אולי מישהו שם חשב - אוקי, נעשה טלנובלה, נתקע כמה דמויות שיגידו משפטים מצחיקים, שנונים ואנשים יאהבו אותנו. נהייה להיט. הרי אנחנו עושים טלנובלה. ועצם זה שזו טלנובלה זה אומר הצלחה, לא? אז זהו - שלא!! טלנובלה או לא טלנובלה - רמה צריכה להיות. ולו המעט ביותר. צר לי להיות כזה ביקורתי, ועוד בפורום של מעריצי הסדרה אבל זאת האמת. ואם מישהו עוד לא הבין את זה עד כה, אז פיק אפ פשוט התרסקה. הכי התרסקה.

smndrol

New member
קטלת חזק+ גמילת ברוריה מהחגיגת

באמת היו כמה קטעים לעיסים לאורך הסדרה, אבל בגדול נהנתיולדעתי קצת הרחקת לכת בביקורת, טוב נו זאת דעתך.. אז שיהיה דבר אחד שלי היה מוזר בסדרה הוא הגמילה המהירה של ברוריה מהחגיגת ע"ע סוכרזית - זה היה קטע ממש קצר, ובלי "נפילות" וקריזות - וזה היה נראה לי מוזר

נכון.. שאתה מעלה את קטע החגיגת

אז ברוריה שברה שיא כנגמלת המהירה ביותר מסמים. יישר כוח לה. ואם כבר ברוריה, אז גם כל הקטע הזה של התחרות בין הלנה לברוריה על ליבו של שלמה הייתה מיותרת ומטופשת. פשוט כך. הוא עשה להם מבחני כושר, זריזות וכל מיני שטויות כאלה. די, זה כבר ממש לא לרמה ואפילו אידיוט כמו שלמה יצא פה מפגר גמור

גילי1002

New member
לדעתי...

לגבי הפרקים הראשונים- אתה אומר יבשושיים וכו', אבל בתכלס כמעט בכל טלנובלה הפרקים הראשונים נראים כך, והצופים לא ממש מבינים מה רוצים מהם, צריך פשוט קצת סבלנות..
הפרקים באמצע- נכון הקטע של רז וערן היה קצת מרוח אבל חוצמיזה, לא יודעת מה איתך,ממש לא הייתי מכנה אותם מתישים ודביקים... על טעם ועל ריח אין להתווכח...אבל אפילו אם התוכן עצמו שיעמם אותך- הצחוקים שהריצו שם, או במילים אחרות, ברוריה ועדה עשו את העבודה וזה מ-מ-ש לא שיעמם... אבל אני חושבת שזה רק הוסיף כי התוכן היה מעניין ממילא ובאמת דאגו שכל פרק יגמר במתח כלשהו {יש טלנובלות שסיום הפרק ממש משעמם...}
בקשר לסוף- הקטע עם נועה וההתמוטטות שלה היתה בסדר לגמרי, להיפך, אם היא היתה ממשיכה לתפקד כרגיל אחרי דקירה בחזה- זה היה מוזר. ולמה היא לא ניסתה לדפוק בדלת וכו'- לא יודעת אם שמת
אבל הלנה דאגה לקשור אותה חזק...גם בגוף וגם בפה..
הסצינות עם המשטרה וכו'- אם היו יותר מידי סצינות עם השוטרים וכו' זה היה משעמם קצת, אז נתנו לדמות לעשות את זה שיהיה יותר עניין לצופה, זה הכל. הקטע עם שלמה שהיה אדיש- מזה לא כ"כ התפלאתי, מהתחלה הדמות של שלמה- לומו היתה מוזרה וזאת היתה הכוונה, נכון קצת דמיונית..אבל זה מה שמצחיק בו, בגלל זה גם הסצינות איתו לא היו ממש אמינות.
בקשר לפציעה של נועה, נכון שהיה מוזר שאחרי דקירה בחזה היא בריאה ושלמה.. אבל אני יכולה להבין את זה, זה הרי פרק אחרון ואם היו נמרחים על טיפולים רפואיים וכדומה- אותי אישית זה היה מרדים... אז תיקתקו את זה קצת...למזלינו.. בקשר לסצינות של הלנה ונדב- אם כל הכבוד, זו רק טלנובלה ולא ססרט אקשן או משהו אז לא ציפיתי לאלימות או קרב סוער סתם מכה מעאפנה, נכון זה לא אמין בכלל אבל תשים לב בכל הטלנובלות סצינות אלימות ממש גרועות...
עם אדם- בקטע הזה אני מסכימה עם כל מילה, היה ממש גרוע המשחק שלו במיוחד בסוף, זה היה פשוט מצחיק...
הסוף- נכון, השאירו את הסוף פתוח וזה מעצבן, אבל אם מספר הפרקים הוא 100 זה ברור שלא יספיקו לסגור את כל הנושאים, וחטיפת המטוס היתה דווקא רעיון מקורי ביותר... בקיצור, מוזריות היתה קצת בפיק אפ אבל תמיד זה היה מעורב בהרבה צחוק, מתח הנאה והרבה הרבה ברוריה... אז בשורה תחתונה ההנאה גברה בהרבה על הדמיוניות...

תראה... גם אני צפיתי בכל פרק של

פיק אפ... מהראשון עד האחרון (נו טוב.. פספסתי את הראשון.. שכחתי לראות). בגדול זאת הייתה יכולה להיות סדרה עם הרבה פוטנציאל שלא שווקה נכון לדעתי, ע"י הזכיין המשדר שלה. שנית, לא הייתה השקעה בדמויות - לא היה להם בשר, תוכן ועניין והיה נראה כי הם אפילו השתעממו מעצמם קצת. אז נכון, הייתה דמיוניות והיה כיף אבל יש קטעים שקצת קשה ל"סלוח" עליהם. את קוראת לקטע של נועה שלא רצו להמרח איתו כי בכל זאת זה פרק אחרון. אבל לדעתי אם היו משקיעים קצת יותר ומצלמים את הקטע באמבולנס.. שנועה מדברת בכבדות כי היא הרי נפצעה ועומר מנסה לדובב אותה זה היה קצת יותר מעניין..

zohar111176

New member
תגובה לאיש הסוד...

קודם כל כמה תגובות ספציפיות למה שהעלית, ואחר כך הערה כללית... נועה מתעלפת מהדקירה - הרבה אנשים לא צריכים להידקר בחזה כדי להתעלף. הם יכולים פשוט לראות דם (אפילו של מישהו אחר) ומייד מרגישים כזו חולשה נוראית כאילו כל הדם מתרוקן להם מהגוף, רואים שחור בעיניים, ו...מתעלפים. ששי קשת שיחק במכוון תפקיד של בן-אדם פטתי. ואם באמת האמנת שששי קשת פטתי, הרי שהוא שיחק את תפקידו בצורה מצויינת. (אני אישית לא אהבתי את התפקיד, אבל המשחק היה בסדר גמור) מרינה שוויף - שיחקה מעולה במשך כל הסדרה. ואני מסכים איתך לגבי הסוף שהיה קצת מסטיקי ומוגזם, אבל חולק עליך לגמרי לגבי התפקיד של מרינה באותם שני פרקים אחרונים. דווקא כאן, לדעתי, כשלו הכותבים כשאירגנו לה התמוטטות עצבים והתפרצות של סכיזופרניה בצורה כל כך קיצונית ולא מציאותית. דווקא הלנה שהייתה כמעט תמיד כל כך מחושבת, חדה, ממוקדת במטרתה, וכו', כשהגיעה אותה השעה שהיא תכננה כל כך הרבה זמן, פתאום היא לא סתם מאבדת עשתונות (כמו בסצנה עם הבארביות), אלא פשוט הופכת לילדה בת 8? אני לא חושב שיש בעולם סכיזופרניה בצורה כל כך קיצונית. אולם חשוב לזכור שהרבה מהתפקידים נכתבו בכוונה כדמויות מוגזמות ומוקצנות (אקסצנטריות), שלא יכולות להתקיים במציאות בצורה כזאת. וכך גם העלילה. וכמו שכתבתי בהודעה למטה, זה בדיוק היה מה שמושך בסדרה, שהיא מהווה בריחה מהמציאות היומיומית, אל עולם אחר, מצחיק וכו'. בשונה מאופרות סבון אחרות שכן מתיימרות לתת לנו הרגשה מציאותית, שממש לא עוברת מסך בגלל האובר-דרמאטיזציה שממש לא קיימת במציאות (הפסקה של חמש שניות בין משפט למשפט, תוך הדגשה והבעות פנים הזויות לחלוטין) ובכל זאת זוכות לרייטינג גבוה. פיק-אפ מעולם לא התיימרה להיות כזאת, וטוב שכך.

לגבי מרינה..

אני חושב שהיא שחקנית מעולה. האמת היא שאני לא חושב שהיא בכלל שחקנית, אבל בהתחשב בעובדה שרוב הקאסט כולל דוגמנים, דוגמניות ומגישות תוכניות סקס מרינה שיחקה למופת. שני הפרקים האחרונים? המשחק שלה דווקא היה בסדר גמור. בוא נגיד שלי נראה שהפנים שלה אמרו "נשבעת לכם! לא אני כותבת את הטקסטים". בכל מקרה, אני חושב שהיה לסדרה פוטנציאל ועם קצת יותר בשר וחיים לדמויות, יותר עלילה, יותר ציפייה לפרקים הבאים (ולא משהו בסגנון "האם לינג ונדב יהיו ביחד" אלא משהו קצת יותר עסיסי).. אתה יכול לטעון שהסדרה היא יצירת מופת ושלא נראתה כמוה בישראל, אבל כל עוד אתה ואני בין השתיים נקודה משהו אחוזים של צופים זה לא ממש עוזר..

ועוד פספוס..

אם אנחנו כבר בקטע של פוטנציאל שלא מומש - יואן, הילד של לינג! כמה חיכיתי לרגע בו נדב יביא אותו, ודמעות יהיו בעיניה, והיא תחבק אותו ותדבר איתו בסינית שאפילו הסינים בארץ לא יבינו, אבל איפה? לא עשו את הסצינה הזאת וחבל שאפילו היא לא נכתבה! אתה יודע איזה מרגשזה היה יכול להיות? כמה דמעות היא הייתה סוחטת? על זה אני מדבר! זה החיים! זה העלילה בסדרה שהייתה אמורה להיות, לדעתי לפחות. אתה מוזמן לחלוק עליי.

zohar111176

New member
אחת קטנה לאיש הסוד...

כמו שכתבתי בהערתי המקורית למטה, חבל ששיקולי רייטינג הם הדבר היחיד שגם מניע או מונע מהיוצרים לעשות משהו טוב שהם מאמינים בו. לא הגדתי את פיק-פ כיצירת מופת. אמרתי שהיא הדבר הטוב שקרה לנו לאחרונה, פשוט בגלל שהיא לא התיימרה להיות יצרת מופת, אלא משהו קליל ונעים, וחבל ששפטו אותה בסטנדרטים של יצירת מופת. (אפשר לחשוב אילו יצירות מופת טלויזיוניות אמיתיות נוצרו בישראל לאחרונה?! מהי לדעת אותם המבקרים שקטלו את פיק-אפ יצירת מופת? שיתנו דוגמה. כי אם רייטינג גבוה הוא הקובע מה נחשב לטוב - הרי שכוכב נולד זו יצירת המאה...) ובלי שום קשר לפיק-אפ, הרבה מיצירות המופת ההסטוריות לא נחשבו לכאלה אלא בדיעבד. והאמן שיצר אותן מת עני, כשכיום יצירותיו הרבה מעבר לערך כספי... (אבל באמת שאני לא מצפה למשהו כזה לקרות לפיק אפ. כמו שאמרתי, היא לא ולא הייתה אמורה להיות יצירת מופת).

zohar111176

New member
ועוד כמה קטנות...

א. פיק אפ היא אחת הסדרות היחדיות שעוד בזמן שידורן הפכו לקאלט. כזו שגם בעוד כמה שנים אנשים ידקלמו משפטים ממנה, שלא לדבר על מטבעות הלשון שכבר שגורות בפינו... ב. עדיין לא ראיתי את הקטע שבו יואן מגיע, ככה שאני לא יכול להגיב. אבל נזכרתי במשהו ממש לא הגיוני - ינג עובדת בבית של מנכ"ל חברת תעופה, והיא לא יכולה להשיג כרטיס טיסה לילד ששואל את אמא שלו "אמא מתי תקני לי כרטיס"??? ג. הזדעדעתי לשמוע שבמקור תכננו לקרוא לברוריה "צופית". גם כי זה שם כל כך לא מתאים לאישיות שלה, וגם כי מי יכול לתאר לעצמו את עדה קוראת לבת שלה צופית באופן כללי(זה כל כך לא מתאים לעדה...), ולפני 52 שנה בפרט? היה בכלל שם כזה אז?

כן! וכן! וכן!

המדד ליצירת מופת, או לפחות להצלחה ענקית היא הרייטינג... אין מה לעשות, אם זה משהו טוב אז כולם צופים בו והרייטינג עולה.. יש יותר תגובות לתוכנית יש יותר מפרסמים וזה בעצם הכוח המניע את היוצרים להמשיך ולעשות את הסדרה. יותר להשקיע. אין מה לעשות. הכל נמדד ברייטינג. וכן, כנראה שלפי הרייטינג כוכב נולד לדורותיו היא תוכנית המאה (למרות שאני אישית מעדיף את נולד לרקוד) ואין זה פלא שהיא זכתה בתוכנית העשור של ערוץ 2 (שהיו תוכניות הרבה יותר וותיקות ממנה בקטגוריה - אבל הרייטינג והחדשנות השפיעו, אין מה לעשות..)

../images/Emo178.gifסתם שאלה לכבודו...

אם אתה כל כך מתעב את הסידרה ולא באמת מגלה בה עניין, מדוע אתה טורח להיכנס לפורום ולשפוך כאן טונות של מלל בשיא הלהט ??! ואיך זה יתכן שבכל זאת צפית בה- עד סופה ?? יתכן שפשוט לא הבנת את הקונספט של הסידרה. זו לא טלנובלה - אלא מעין פרודיה על הז'אנר. לא אמור להיות כאן שום הגיון, שלא לדבר על עלילה - הכל קליל ולגמרי לא מתיימר. נכון שהיה מה לשפר, אך בסך הכל - העזו להציג כאן משהו חדשני, שאנשים שאין להם ראש פתוח כנראה התקשו להבין ולקבל, ועל כך נאמר - ההפסד כולו שלהם.

lilach16

New member
מוזר שאף אחד לא הגיב על זה..

זה לא עצבן אתכם? זה לא נראה לכם מוזר\מוגזם? אולי זה בגלל שראיתם את כל הפרקים? אין פה מישהו שראה רק חלק וחיכה שיעלו את הפרקים לVOD ועכשיו הוא התאכזב\התעצבן?

ליןןןןן

New member
אני אישית לא הפסדתי כ"כ הרבה פרקים

איזה 3, 4 אז לא כזה אכפת לי, אבל זה באמת חוצפה לגבות על זה כסף, מילא המערכונים ודברים כאלה שעולים כסף בvod אבל פיק אפ? לא הייתי חולמת שזה יהיה בתשלום

למעלה