פינה חדשה! ~פינת דיון~

../images/Emo17.gif פינה חדשה! ~פינת דיון~ ../images/Emo17.gif

אוקיי, אז הנה לכם חבריי היקרים - פינה חדשה מפי דנדי, מוגשת בחום
הפינה תיפתח בימי ראשון וכל פעם אני אתן נושא לדיון ואולי אפילו לא רק אחד, ואתם פשוט דנים עליו.
מביעים את דעתכם, מעירים הערות, נותנים פתרונות וכ'ו... הנושא לדיון השבוע: תאונות דרכים. מה היה המניע שלי לבחור בנושא זה השבוע?: קודם כל בזמן האחרון קורות המון תאונות דרכים מצערות שגם משפחות שלמות נהרגות שם. אבל אתמול, אני הייתי עדה לתאונת דרכים של ילד שאיתי בבצפר, ילד שאני מכירה, ועוד ממש מול הבית שלי. אמא של ידיד שלי הסיעה אותנו לעשות ל"ג בעומר ביישוב קרוב, ושיצאנו מהקיבוץ, במעבר חצייה שממש רואים אותו מהבית שלי, נדרס שם ילד שהוא חבר של ידיד שלי. ילד מהבי"ס שלי. ושום דבר לא היה באשמתו, פשוט נהג אחד שיכור. הפגיעה הייתה פגיעה חמורה, והוא נפצע קשה בראש. הוא פונה לביה"ח רמב"ם במסוק. אך למזלינו הכול בסדר איתו, הוא חזר להכרה ועשו לו כמה תפרים בראש... אבל תחשבו לרגע שחבר שלכם היה נדרס מולכם, (חס וחלילה טפוטפוטפו) איך יוצאים מטראומה כזאת? אני העמדתי את עצמי במקום הזה, ולא נראלי שהייתי יוצאת מטראומה כזאת. אתם מוזמנים לדון, לשתף, להעיר, לפתור בקשר לנושא הזה

Tommy89

New member
אחלה פינה שבעולם, חשוב ביותר :)

כתבתי לפני שבוע או שבועיים על מה שקרה בקיבוץ לידנו.. בחור צעיר נדרס בתוךהקיבוץ, ומת במקום. הוא היה המדריך של השכבות הבוגרות של בתי הילדים, הם היו שבורים לגמרי. לדעתי המשפחה שלו אפילו לא גרה בקיבוץ.. הבחור שהרג אותו היה גם כן בן קיבוץ, והמסכן יצטרך לחיות עם הכתם הזה כל החיים שלו. ועכשיו הבררות שלו הן או להעביר את כל המשפחה למקום אחר או לחיות בקיבוץ כשכל החברים והמכרים שלו יסתכלו עליו כזה שהרג את ארבל. תאונה, כשמה כן היא, אף פעם לא בכוונה תחילה. אבל יש דרכים למנוע תאונות. אז אל תנהגו בלי רישיון, אל תשתו ותנהגו, אל תעקפו, אל תחתכו, תנהגו בזהירות ולפי הכללים ויכול להיות שאתם מצילים חיים, אפילו רק של בן אדם אחד. מהצד שלי, אני יכולה להגיד לכם, שמראה של אדם שנפגע בתאונה זה ממש לא נחמד. עם כל זה שכולנו במד"א מתים לקריאות לתאונת דרכים, כשמעמיסים לאמבולנס מיטה עם בחור צעיר או בחורה צעירה שבקושי מצליחים להזיז את הבוהן ברגל וצורחים מכאבים, מה שאנחנו הכי רוצים זה להיות שם בזמן כדי למנוע את זה. תעשו טובה, אל תהיו חכמולוגים על הכביש.

../images/Emo210.gif ../images/Emo45.gif

פאק, אני עם הפוביות שלי לא יכולה לשמוע על זה אפילווווווווווווווווווווו ><" אני רק גאה בך מאודמאוד על יכולתך להתנדב למד"א כי לא כל אחד יכול לעמוד בזה מבחינה נפשית. גאה בך מאוד ! :)
זה כזה קשה לשמוע על דברים כאלה. זה פשוט נורא שהנהגים האלה על הכבישים בכלל.

Tommy89

New member
../images/Emo205.gif תודה תודה, זה לא קל :)

וזה כיף לשמוע שאנשים גאים בתרומה שלי לקהילה
וכן, זה באמת קשה, במיוחד עכשיו כשאנשים נהיו שאננים ומספר התאונות עלה.. נקווה שהנהגים יתחילו לקחת את עצמם בידיים..

e t a

New member
../images/Emo45.gifמצטרף להצדעה../images/Emo195.gif

גאים בך תומי

e t a

New member
../images/Emo73.gifנקודת מבט של נהג../images/Emo73.gif

אני לא יודע אם יש פה עוד אנשים עם רשיון נהיגה, אבל כשאתה מקבל את הכח הזה לנהוג ברכב - זו הרגשה משכרת. הרגשה של חופש, ניידות, כח, נצחיות.. והאמת? קשה להגיד שזה לא מרגיש כמו משחק מחשב. בתור הולך רגל, לא כל כך עניין אותי התחום של תאונות דרכים. תמיד הקפדתי להסתכל שמאלה, ימינה, לעבור רק במעברי חציה ולהשמע לרמזורים. בזה זה נגמר - לא הייתי צריך לשקוע יותר מדי בנושא. בפעם הראשונה שנסעתי בלי מלווה (וזו הפעם הראשונה שבאמת עולות כל התחושות שדיברתי עליהן מקודם), אתה מקבל
בום
לפנים. אתה מסתכל בפאניקה על כל מעבר חצייה שאתה עובר, מפחד שיקפצו לך ילדים מהמדרכות.. ומה הבעיה אתם שואלים? שה"בום" הזה נעלם אצל רוב הנהגים מהר מאוד. בתור נהג שנמצא די הרבה על הכביש, אני רואה המון נהגים. בשבילם, זה כאילו שהם נוהגים בעגלה בסופרמרקט - "מה כבר יקרה". הם מאבדים את הלחץ, הפאניקה, ההבנה המשוגעת הזו שהם שולטים בגוש מתכת ששוקל טון שפשוט טס לו על פני האדמה. אני כל כך מפחד מההרגשה הזו.. שמילימטר אחד שגוי בדרך שבה אני מחזיק את ההגה יכולה לגרום לאסון - שאני תמיד זהיר פלוס. וכל מה שיש לי להגיד, זה שהלוואי שכל נהג היה מרגיש את הפחד הזה. אני יודע שלא חידשתי יותר מדי, אבל זה תכלס תחושה של נהג על הכביש.

למעלה