שיר-שור "בני מרום"

glitter8

New member
ועכשיו אני מחפשת שיר

יש לדיויד שיר (מקסים) שקשור ליום הזיכרון המילים היחידות שאני זוכרת הן: "מה אומר לך בני, מה תאמר לי אבי" שמעתי אותו בהפתעה באירוע של יום העצמאות, לא יודעת איך קוראים לו נראה לי שהוא מלווה איזשהו סרט תיעודי על חייל שנהרג. מי מכיר מי יודע?

handlessman

New member
הנה השיר...

קוראים לו "בני מרום", את המילים כתב נתן זך, את הלחן דויד, והמבצע כמובן דויד. והמילים: "מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? לשמיים המראתי ודבר לא יראתי מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? לא הראש, לא הלב רק הגוף מסרב מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? אש ואור בוערים לרגלי גחלים מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? מסביבי המתכת נמסה ונשפכת. מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? משב רוח צלמוות מסתחרר כאן המוות אל תדאג, בן יקיר לי, אל תדאג לי, אב שנינו גם יחד מתים עכשיו" לא זכרת בדיוק נכון את השורה, זה לא "מה אומר לך בני, מה תאמר לי אבי", אלא בטח כמו שראית "מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי?". מקווה שעזרתי ושזה השיר שהתכוונת אליו.

handlessman

New member
תיקון קטן במילים...

בקשר למיקום של הפזמונים: "מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? לשמיים המראתי ודבר לא יראתי מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? לא הראש, לא הלב רק הגוף מסרב אל תדאג, בן יקיר לי, אל תדאג לי, אב שנינו גם יחד מתים מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? אש ואור בוערים לרגלי גחלים מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? מסביבי המתכת נמסה ונשפכת. אל תדאג, בן יקיר לי, אל תדאג לי, אב שנינו גם יחד מתים מה קורה לך, בני? מה קורה לי, אבי? משב רוח צלמוות מסתחרר כאן המוות אל תדאג, בן יקיר לי, אל תדאג לי, אב שנינו גם יחד מתים אל תדאג, בן יקיר לי, אל תדאג לי, אב שנינו גם יחד מתים עכשיו"

glitter8

New member
תודה! נשמה !!!! חייבת לך קרמבו

וכמובן אשמח לקבל את השיר. גם בדרכים הל* מקובלות... ומישהו שם לב לדמיון לשיר עם מרסדס סוסה? או שזה רק אני והשעה המאוחרת?

handlessman

New member
יש דימיון אחר...

ולא המילים, אלא הלחן, כשאני אשלח לך אותו אז אולי תשימי לב... בערך 7 הצלילים הראשונים נשמעים כמו שורת הפתיחה של כל בית ב-In Snow

YulaShpil

New member
../images/Emo17.gifשיר-שור "בני מרום"

ועכשיו, ענבל, משקיבלת את מבוקשך, את מוזמנת לפצוח בניתוח השיר, כדי שנשכיל קצת כולנו. ועמרי, למה ללכת רחוק, ולהסתבך במיקומי שורות, כשאפשר בהוספת לינק פשוטה לקצר את התהליכים (וגם לשמור באופן הבטוח ביותר על זכויות יוצרים)? לנוחותכם: בני מרום, מתוך שירונט.

handlessman

New member
נו באמת, יעל...

איפה את חושבת בדיוק שמצאתי את השיר??? חיפשתי בשירונט לפי המילים שענבל חשבה שמופיעות בשיר "מה אומר לך", אבל זה לא מצא, אז חישפתי "לך בני" וזה מצא לי... ואיך שזה הופיע בשירונט, משם העתקתי בהודעה הראשונה, וככה זה הופיע שם, עם פזמון אחד בסוף!! אבל אז הקשבתי לשיר וראיתי שזה פזמון אחרי כל שני בתים ואחרי הבית החמישי יש שוב פזמון. בכל הפזמונים שהיו עד אז אין בסוף את המילה "עכשיו", אבל אחרי הפזמון שמופיע אחרי הבית החמישי - פזמון שבו עדיין אין את המילה "עכשיו" - יש עוד פזמון נוסף והאחרון, שבו כן יש "עכשיו" בסוף... תוכלו לראות בתיקון שכתבתי, בהודעה "תיקון קטן במילים"... אז אל תגידי לי שאני מסתבך... חח

YulaShpil

New member
אם כבר שירונט

אז עד הסוף, תן לינק לשירונט, כמו שכבר הסברתי כאן כמה פעמים. כבר הוחלט במסגרת התפוזית שזוהי הדרך הבטוחה ביותר לשמירה על זכויות יוצרים של כולם.

glitter8

New member
טוב, זה לא ממש מסובך...רק עצוב..

מדובר על שיחה בין בן שמת או שנמצא בתהליך גסיסה ואלה הן מילותיו האחרונות לאביו והוא שואל אותו- מה קורה לי? הגוף מסרב, מסביבי המתכת נמסה ונשפכת הם מסרבים להאמין שהם נפרדים. חוסר האונים מפני המוות הקרב ובא ואי אפשר לעשות דבר. ובסוף האב מצטרף אל בנו (שנינו גם יחד מתים עכשיו) ופה מצאתי את הקשר לשיר עם מרסדס סוסה (ואנחנו שנינו מתים יחד...) מזכיר לי את סבי יושב ליד קברו של בנו שנשאר בן 21 ועד כאן שיעור ספרות להיום. ותודה לעמרי על המידע שהשיר נכתב עקב אסון המסוקים.

handlessman

New member
ועכשיו אני אגיד לכם מה יקרה...

פרלי תצוץ משומקום ותתקן אותי באיך שכתבתי בספרדית...

glitter8

New member
ועכשיו צל"ש למי ש...

יגיד לי מי מנגן/ת כינור בשיר הזה

handlessman

New member
?!

מאיפה אני אמור לדעת? רק את יודעת כאלה דברים, כי רק את המשועממת היחידה שמחפשת באינטרנט פרטים כאלה... רגע, יש שם בכלל כינור? לא זוכר...

למעלה