אחים בכותרות

../images/Emo170.gif אחים בכותרות ../images/Emo66.gif

דיונים בעקבות מאמרים, כתבות, וסוגיות שעלו בפורומים השונים בנושא אחאות. מוזמנים להוסיף קישורים ודיעות שלכם לגבי הנושאים שמועלים בפינה.

../images/Emo106.gifאחים בכורים אינטליגנטים יותר מאחיהם../images/Emo35.gif

מאמרו של גיל ונטורה, שבכלל ממליצה עליו ככותב
. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3542783,00.html לעצלנים שביננו
, מדובר במאמר על ההבדלים בהתפתחות השכלית בין אחים. ונטורה מעלה השערה ש"ההסבר המקובל על רוב החוקרים ורוב ההורים הינו הסבר ההשקעה והמשאבים. ההיגיון שלו פשוט וכלכלי: ילד ראשון זוכה, מעצם היותו יחיד בשטח, לכמויות נדיבות יותר של זמן הורי וטיפוח הורי: מיטב מאמצי ההעשרה האינטלקטואלית של אימא-אבא עוטפים את יורש העצר יום ולילה, עד שהוא גדל למימדי פיזיקאי זוכה פרס נובל. אחיו הצעיר כבר נולד לסרט שונה לגמרי – ההורים, שביזבזו על הבכור לא מעט מחסכונות האנרגיה וההתלהבות הראשונית שלהם, מגיעים אל סיטואציית הגידול של השני עם... איך ננסח זאת בעדינות... מוטיבציה מופחתת משהו וציפיות צנועות יותר. כעת שאיפתם המוצהרת היא שהשני בתור פשוט יגדל להיות אדם שפוי ומאושר (גורם שבפירוש משחק לטובת הילד הצעיר בתחומים שונים)." מה דעתכם
האם לדעתכם באמת קיים הבדל בהתפתחות השכלית בין אחים
האם לדעתכם ההבדלים נובעים בגלל המקום של האח במשפחה
ואיך זה אצלכם במשפחה

ההגיון אומר גם משהו הפוך

כשהילד הראשון נולד ההורים פחות מנוסים, ועל כן ההשקעה בילד השני והשלישי תהיה שונה מבחינה מעשית. אני מכירה משפחה של 4 ילדים, הבן הבכור נחשב לכישלון של המשפחה, בגרות בקושי הוציא ואילו שלושת הצעירים כולם תלמידים מצטיינים ברמות מטורפות, הבת השניה למדה איתי בכיתה והייתה חרשנית מגיל צעיר ולא היה ספק שהיא מקבלת חיזוקים בבית. אמנם זו רק דוגמה אחת, אבל זה מראה את הצד השני. עוד משהו שהיה בולט אצל המשפחה הזאת זה שהצעירים קיבלו סיוע בלימודים ועצות מהבוגרים יותר, ככה שלא רק ההורים למדו והעשירו מהניסיון, גם האחים עזרו זה לזה. אצלנו במשפחה כולנו טופחנו במידה דומה, לגבי ההישגים... זה כבר נושא אחר, הגדול אכן הגיע להישגים הכי גבוהים אבל זה יותר עניין של אופי לדעתי.

Russet

New member
לא, אני עם אשה מרציפן.

בכל יום מחד שאני מגלה כאחות בכורה עד כמה כל מה שאני עושה בחיים נותן לאחיות שלי השראה ואיך הן מצליחות לשכלל את זה לרמות גבוהות יותר. האחיות הקטנות לא מקבלות את אותה השקעה שאנחנו קיבלנו מבחינת כמות מטורפת ומגוון של חוגים אבל לא חסר להן, הן הולכות למעט חוגים אבל מגניבים יותר ומה שהן רוצות- בניגוד אלינו שהוכרחנו ללכת לאן שאמא רצתה. אנחנו היינו הרבה יותר עצמאיות ולכן גם לא ישבו לנו על הזנב ללמוד ולטחון, אמא שלי כבר מקפידה יותר איתן למרות שאין לה הרבה כוחות, זה עובד יופי כשאח מדרבן את האחרים ואנחנו גם משתדלות לעזור כשאנחנו בבית.

../images/Emo5.gif מזעזע:בבטנה של ילדה בת 9 נמצא עובר אחיה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3543898,00.html ילדה בת 9 התלוננה על כאב בטן, והרופאים נדהמו לגלות כי הגידול שהוציאו היה עובר אנושי. הסיבה: בהיותם ברחם, נקלט אחד העוברים אצל אחיו התאום. אימא'לה, מפחיד אותי לחשוב שזה בכלל אפשרי
. מה דעתכם בעניין

קראתי.הזדעזתי.פשוט מפחיד.../images/Emo4.gif

חשבתי שאני קוראת ספר אימה. חיפשתי ביומן את 1 באפריל.. בקיצור, מפחיד לדעת אילו דברים יכולים לקרות בעולם
וכמו שהגדולים תמיד אומרים.. "שלא נדע.." אז שלא נדע

RayoDeLuz

New member
אממ בתור בת של רופאה..

אמא אמרה שזו תופעה ממש נדירה... זה כאשר אחד מהתאומים מת והוא מצליח להכנס לתוך הגוף של השני....

למעלה