סופ"ש בתפוז
אנשים

../images/Emo170.gifסופ"ש בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

אורנה דוידי, מאבחנת דידקטית ומורה להוראה מתקנת ממרכז" צעד-צעד", תתארח בסופ"ש בפורום אבחון וטיפול לילדים ותשיב על שאלות בנושא לקויות למידה, אבחון , טיפול וקשיים. אתם מוזמנים להתייעץ: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1698&msgid=97265506
שבת 21/4 הפנינג רכיבת אופניים משפחתי. בואו לקחת חלק בטיול אופניים מיוחד וגדול מהחיים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=954&msgid=97309727
בואו להמר על המדינות שיעלו לגמר האירוויזיון ותוכלו לזכות במבחר סינגלים אירוויזיוניים. לפרטים נוספים הקליקו כאן. ושיהיה בהצלחה! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=262&msgid=97371922

m i c k e y 15

New member
../images/Emo26.gifחזרתיייי והיה מדהיםםםםםםםם

למי שיש כוחחח..בא לי לספר חהחהה אני כל כך שמחה שאני בביתתתתתתתתתת!!!!! אין לכם מושגגגגגג כמה אני גאה עכשיו לחיות בארץ ישראל וכמה אני מעריכה את האדמה שעליה אני דורכת כרגע!! עכשיו אני מזהירה אותכם...זאת תהיה קצת חפירה כן...אבל תאמינו לי..שווה לקרוא כל מילה. ויהיה גם על האמריקאים [פיליפ
] אז ככה..נפרדתי מההורים שלי ומאח שלי החמוד...ונסענו לשדה התעופה....היה מעייף עד שהגענו אבל הגענו
אפעם לא טסתי והיה לי כיף לראות את שדה התעופה והכללל...כל כך התרגשתיייי!! ההמראה עצמה הייתה מה זה מפחידה בשבילי...כמעט בכיתי חחח נשבעת לכםם. עשיתי מלא מלא מלא סירטונים...ואני יעלה אותם ליוטוב ואני אראה לכם הכל...בהמשך..עכשיו ממש עכשיו חזרתי והייתי פשוט חייבת לשפוך לכם הכללל..
חברה שלי רחלי היא פשוט מלכהההה כל הטיול היא הצחיקה אותנו עם כל מיני יציאות מוזרות וקורעות!! רציני..היא הילדה הכי מצחיקה בא-ר-ץ! קיצר הנחיתה הייתה קצת קשה אבל שרדנו
יצאנו מהמטוס וש-ע-ה חיכנו למזוודות!! סיוט...משם הלכנו לבית קברות.. הוא היה ממש יפה..הכל שם מושקע עם מצבות מושקעות חבלז..לא כמו בארץ..הכל שם דשא ויפה. משם הלכנו לבית יתומים של יאנוש קורצ'ק..היה ממש מעניין ללמוד על איך שהוא טיפל בילדים והיה איתם לאורך כל הדרך. ראינו שם הרבה אמריקאים אבל לא אלו שיהיו איתנו אח"כ. ועזרנו להם קצת..והיו שם כל כך הרבה חתיכים באלוהיםםםםםםם. אח"כ הלכנו לרחוב שבו היה הקיר האמיתי של גטו...היה קשה כל כך לדמיין איך זה היה..כשאתה לא רואה את זה ונמצא שם..אפשר קצת לדמיין איך ומה. אבל כשאתה סוף סוף רואה את זה...זה קשה..עשה לי צמרמורות נוראיות. היום השני נפתח בהשכמה..ב-5 בבוקר! DEAR GOD! היה ממש קר בבוקר. והשותפה שלי לחדר הייתה מדהימה..ואני לא הכרתי אותה לפניכן..זה מדהים שאתה מכיר אנשים אחרים..כי רוב אלה שהיו איתי לא הכרתי והם אנשים מדהימים. ופולין בכלל ארץ מדהימה..וורשה וקראקוב הכי!..הבתים ממש יפים...אפילו הכי פשוטים מפוסלים..ומעוצבים..כמו ארמונות אחד אחד. הגענו ללודז'...נסיעה ארוכה..יושנים ושומעים מוזיקה חהחה. נכנסנו לבית קברות הכי גדול באירופהההההה ואתם לא תאמינו כמה שהוא ענק! והמצבות! ענקיות פשוט..היו שם חלקי קבורה שנקראים אחוזות קבר...ממש מצבות ענקיות! משם נסענו לתחנת רכבת שממנה הובלו היהודים אל המחנות...ראינו את הקרונות.לא האמנתי שאפשר לדחוס שם אנשים..ניסיתי לדמיין..הרגשתי זוועה..רציתי לצאת משם כבר..הרגשתי שאני נדחקת לקיר..כמו שקרה להם.. צילמתי 2 תמונות ויצאתי. משם נסענו לקראקובבבבבבבבב ושמה היו האמריקאיםםםםםם
ישר הלכנו לארוחת ערבב ושם הכרתי את טיילר השווה..התחלתי לדבר איתו..והוא שאל שאלות על ישראל..האמריקאים ממש אוהבים את ישראל בצורה לא נורמלית..הרגשתי כמו מלכה..הם ממש אהבו אותי על זה.ובכלל התחברתי עם הרבה בנים יותר מאשר בנות... החמיאו לי גם על השפה...חשבו שחייתי באמריקה פעם בגלל שדיברתי כ"כ טוב. בארוחת בוקר למחרת..שוב היינו איתם..שם פגשתי את: אבי,פיליפ
,צ'ארלי[שהוא ממש אוהב את ישראל חבלז!] ,דני!! שהוא מדבר מה זה טוב עברית..הוא כזה נשמההההההה,ואיליי..חכו שתראו את הבנאדם..תחשבו הוא הבנאדם הכי יפה בעולםםםם. חשבתי הם יהיו חננים..אבל טעיתי.ובגדוללל חחח. אח"כ היינו באתר..בית כנסת כזה..עתיק..פגשנו ילדים מנס ציונה..איך ישר מזהים ישראליםם.לא יאומן..ועוד ערסים חחחח היה צחוקים. אח"כ הלכנו לכיכר בקראקובבב...קניתי מלאאאאאאאאא מתנות!! ממש זול שם. וכל כך יפה שם..שאי אפשר לתאר. אח"כ שמעתי מין אנשים כזה הולכים במצעד...זה היה מצעד של ניאו נאצים...רציתי משם בטירוף..חשבתי יזרקו אבנים או משו..והם צועקים..דברים..לודעת מה..פחד מוות אמאא. חח חזרנו למלון..לארוחת ערב עם האמריקאים..דיברתי עם טיילר ופיליפ שפשוט...אוף אני מתגעגעת אליו...חח וכשלא דיברתי איתם אז דיברתי עם ניית'ן וצ'ארלי..הם די חפרנים חחחח כמה שאלות על ישראללללל ואואוואו המשך בהודעה הבאה... כי אי אפשר הרבה חחח

m i c k e y 15

New member
המשך../images/Emo9.gif

היום הרביעי...אושוויץ בירקנאו...היה קשה..חייבת לומר.. ותשמעו קטעעעעעעעע!! בבוקר..אני והחברה שלי לא התעוררנו...בדלת דופק המדריך שלנו..אומר לנו: "תארזו את המזוודות..אתן חוזרות הביתה"..אני התחלתי לבכותתתתתת.....לא רציתי שיראו אותי בוכה אבל ירדתי למטה כדי לדבר איתו כי לא היה לנו חשמל בחדר ובגלל זה לא התעוררנו..דני ראה אותי ובא לחבק..אח"כ גם מקס..ועודד אותי נורא.. חמוד..אני אראה אותו ביום ראשון..הוא בא לקרית ביאליק עם עוד כמה בחורים: ג'ורדן..שהוא אחד היפים!,ודני גם בא...ואחד בן..חמוד כזה. קיצר...באושוויץ..לא ממש בכיתי..אני לא ידעתי מה הולך איתי..אמרתי..למה אני לא בוכה?..זה נגע בי..אבל משו היה חסר...כנראה דווקא בגלל שפתאום אני רואה את זה..מול העיניים שלי..ולא מדימיינת..זה קשה לי מדי..ואני לא ממש מעכלת..ניסיתי..לא הצלחתי. ראינו את תאי הגזים והמשרשפות..הדלקתי נר..הרגשתי גאה כשנכנסתי שם עם דגל ישראל מונף באוויר...גאה בדגל..גאה בזה שאני עומדת על הקרקע שם..זה הניצחון שלנו. הסתובבנו גם במוזיאון..זה היה מצמרר...היו שם שיערות,נעליים,סירים וכלי בית,בגדים..יצאתי משם..לא יכולתי לחשוב על כל האנשים שזה היה שייך להם. אח"כ התקדמנו לטקס שהאמריקאים עשו..בדרך ראיתי את פיליפ המותק שלי הוא ושאל אותי אם הוא יכול להחזיק את הדגל..אמרתי לו Sure you can חחחח..הוא היה כל כך גאה...הוא הניף אותו גבוה וצעקקק את אחותי חחח ואני אוהב את ישראל. הטקס שהם עשו היה מרגש..הם ממש מתחברים למקום הזה ולארץ ישראל..כל כך יפה לראות את זה. למחרת התארגנתי למצעד החיים..היה הכי כיף שבעולםםםםםםםםם הכי הרגשתי גאווההההה עם כל היהודים שהיו שםםםםם ומלא צילמו אותנו..ופגשנו נערים מארצות אחרות והכלל.אח"כ נתתי את הדגל שלי לאבי..שהוא אח של פיליפ..הם שלישיית אחים..השלישי קוראים לו ויטלי[חח שם רוסי] והוא היה שמחח...מתוק כזה
ביום השישי...היה ללא ספק הכי קשה..היינו בטרבלינקה..ודווקא שם..כן בכיתי..והמון..הוצאתי הכל! את כל הרגשות שהיו בי..בהתחלה באווטובוס בדרך היו צחוקים שממש קרעו אותי מצחוק!..וכשהגענו..הפכנו להיות רציניים.. דווקא בגלל ששם זו אנדרטה אחת גדולה..זה מה שריגש אותי מכל..המדריך שלנו מדהים..הוא עושה את זה כבר 15 שנה וכל פעם מחדש מתרגש ומצליח לרגש גם אותנו..בכיתי המון...החברים שלי תמכו בי..גם אלה שלא ממש הכרתי.. הכל פרץ החוצה..הכל. והיום האחרון..מיידניק..הכי המקום הכי קשה גם..יחד עם טרבלינקה. שם לא הספקתי לבכות לרגע...עד שעלינו על האוטובוס..היינו בתאי גזים..בכיתי..היינו במשרפות, בכיתי.. כולם באו לנחם..האמרקיאים הצטרפו גם...הייתי על הר האפר לבד...וטיילר בא ועשה לי ששש...יהיה בסדר.. כיסה אותי במעיל שהיה לו..כי היה ממש קר...לא יכולתי לסבול את מה שהיה שם..בסופו של דבר הרגשתי שמיציתי הכל.. עליתי על כל הציפיות שהיו לי מהטיול. ועל כך אני שמחה. בערב נפרדנו מהאמריקאים שהלכו יום לפנינו..היה לי קשה כי נורא התחברתי עם כולם...במיוחד עם פיליפ.. כמעט אנסתי אותו...חחח חיבקתי אותו איזה 10 פעמים בדרך לאוטובוס שלו שמיהר לטיסה. לקחתי מכולם מידע..מסן וכאלה..הוא נתן לי סיכה כזאת של מצעד החיים..שאנחנו לא קיבלנו..חמוד..נישקתי אותו.. על הלחייי...כי..אממ לא היה נעים..חח למרות שממש ממש רציתיייייי...חמודדדדדדדדד
ואין על חיליקקקקקקקק שהוא השומר מהשב"ק..הוא כזה חמודדדדד....חח כל הטיול אנחנו אומרים "ליק ליק ליקק חיליק המחליקקק" חח או שאנחנו קוראים לו "נשמההההה שלייייי...אתה כזה חמודד אנחנו אוהבים אותך חיליק!" חתיך כזה..
ועכשיו חזרתיייי...ואני לא ממש עייפה...אני הולכת להתעדכן בהכללל חהחה וסורי על החפירה! מי שקראה...מ=ל=כ=ה! חחח ואלה לבנתיים התמונות שהעלו לאתר ביצפר שלי דרך המורים שהיו איתנו
כולם על מדרגות הכנסייה http://img01.picoodle.com/img/img01/8/4/19/f_3m_0bd7c85.jpg
כולם באושוויץ http://img01.picoodle.com/img/img01/8/4/19/f_3m_0bd7c85.jpg
אני בצד עם השחור http://img03.picoodle.com/img/img03/8/4/19/f_35255m_6f1f6e4.jpg אז..התגעגעתן אלייי??? ומה אתן חושבות על הטיול? כל אחת ללא ספק חייבת לעבור אותו!!!!

m i c k e y 15

New member
כמה תמונות

עם האמריקאים המדהימים שלי זה בתמונה ג'ורדן...חמודד שליי זה החמוד שלי...פיליפ, אין עליו...כמעט אנסתי אותו כשנפרדתי ממנו.. http://img2.tapuz.co.il/forumsApps/resize.asp?image=1_97395016.jpg&width=200 ואח שלו אבי, אמרו לו שאני אוהבת את פיליפ..אז הוא כולו רוצה שאני אהיה איתו וזה.. לא ראיתי אותו ביום של הפרידה אז הלכתי לאבי ואמרתי לו שיגיד לו שאמרתי להתראות..אז אבי עושה לי "לא לא את תגידי לו בעצמךך...בואי נחפש." חיפשנו ומצאנו אז הוא אומר לי: "לכי תני לו נשיקה והכלל לכי" חמודדד חח ודיי אני כל כך מתגעגעת אליו...פיליפ גם הביא לי מתנה..סיכה כזאת..
אווףףף....אני רוצה לראות אותו שובבב עוד תמונה חמודה של פליפר שלי
http://img187.imageshack.us/img187/8899/95394582yv3.jpg ותמונה שלי עם אח שלו אבי http://img329.imageshack.us/img329/7100/52528248nw3.jpg מקס הנשמהה: http://img187.imageshack.us/img187/6756/47446655hf4.jpg וזה הילד הכי חתיך בעולםםם...איזה חיוך מושלם יש לווו
וואיייי קוראים לו איליי...יעני אלייז'ה חהחה ופה יש את הנשמה של הנשמותת...הוא מדבר מה זה טוב עברית ואני חולה עליו והוא עליי כזה חמוד...דיברתי איתו שעה בטלפון יום אחד במלון חחח טיילררררררר וזהו של האמריקאים..ברור שיש עוד תמונות אבל אני מעלה הכל לשואומי..ואני אשים פה קישור אח"כ חח

יסמין122

New member
ואווו באמת חמודיםםםם../images/Emo99.gif../images/Emo6.gif

ולדעתי הכי חתיך זה ג'ורדן
במיוחד כשהוא עם הכובע

m i c k e y 15

New member
כן אחח../images/Emo99.gif הוא בא יום ראשון אלינו

לקרית ביאליק...אני הולכת להתנחל אצל מי שמארח אותו חחחחח

m i c k e y 15

New member
חח לא אני לא מכירה..הוא בגיל שלי יעני?

לומד באורט ביאליק? משו? חחחח

Aviyush

New member
ברוכה השבה../images/Emo24.gif

שמחה שנהנת! איזה מסע מדהיםםםם אני כ"כ רוצה לנסוע כבר
האמריקאים ממש חמודים ואת מהממת

יסמין122

New member
אני מלכה../images/Emo47.gif../images/Emo3.gif

ואוו אני רואה שכול כך נהניתתת
השדה תעופה באמת מדהים
כשאני הייתי בו פעם ראשונה אני לא רציתי לצאת משמה בגלל שהוא ממש גדול ויפה ונקי
קראתי את כול המקומות שביקרת בהם וזה באמת מצמרר אבל נורא קשה לראות את זה
אני ממש רגישה בעניין הזה ואני לא רואה סרטים ומפחדת לשמוע סיפורים, אני לא יודעת למה זה משפיע עלי ככה אבל אני ממ רגישה בעניין הזה. ובגלל זה נראה לי שאני לא יסע לפולין בגלל שאני לא יכול לראות את כול הזוועות האלה
אני רואה שפגשת הרבה בנים והרבה חתכיים
חח נקרעתי בקטע שלא התעוררתן
זאת באמת גאווה ללכת עם הדגל ולהיות גאים שאחרי כול זה אחנו חיים במדינה משלנו, וללכת במקום הזה עם דגל ישראל זה באמת מאוד מרגש
ראיתי גם את התמונות ואת ממש חמודה
שמחה שנהנית ושמחההה מאודד גם שחזרת

m i c k e y 15

New member
תודה נשמה../images/Emo24.gif

ובאמת שאת יכולה ללכת ולעבור את זה כמו גדולה!! המעברים אצלנו מבכי לצחוק היו ממש חדים כאילו והכל בגלל הילדים אצלנו בקבוצה.. כאילו במקום עצמו בכינו והכלל ממש..אבל ברגע שעלינו לאוטובוס פתאום סוויטץ' כזה.. וכל אחד ואחד חייב לעבור את החוויה המדהימה הזאת לא משנה מה..נכון שכואב ועצוב..אבל פשוט חייבים לעבור את זה והכי חשוב שעוברים את זה עם האנשים שאתם אוהבים ושהם שם כדי לתמוך בכם..מתקרבים לאנשים בצורה הזו. וזה ממש גאווה להיות שם.. אני לא הייתי מוותרת על חוויה שכזו..ועובדה שלא ויתרתי..כי זה בכלל לא היה בטוח שאני אסע..

יסמין122

New member
../images/Emo24.gif

נכון שהמעברים הם חדים כמו שאת אומרת אבל לי זה נותן הרגשה כזאת שאני לא יכולה לעבור במעבר כזה חד כמו שאת אומרת
אבל יש לי עוד שלוש שניים אז יש לי זמן עוד לחשוב על זה

נחמד שאת שמחה אבל...

לא ככה זה אמור להיות
למרות שאולי את לא ממש יכולה לשלוט על זה, ודווקא כן הרגשת את מה ש"צריך" להרגיש
לא יודעת.. אני מבולבלת.. מצמרר...

m i c k e y 15

New member
תשמעי

אני שמחה שהגעתי הביתה..אחרי ששמה חוויתי ממש אנטשמיות והכל.. וזה לא שאני שמחה אחרי שראיתי את המראות האלה..אני לא אמורה עכשיו להיות עצובה.. כן אני מבולבלת ועדיין לא מעכלת את כל הדברים שראיתי..אבל אני שמחה על דברים אחרים שקרו לי.
ואני חוויתי את הרגעים העצובים שלפני זה אני חשבתי שאני לא אוכל לעבור אותם בכלל..אבל הרבה אנשים עודדו אותי והראו שכן..וזה קרה מהר..כאבתי..היה עצוב..בכיתי..אני זוכרת הכל..ויש כאלה שלא בכו..זה נגע בהם..כל אחד לוקח את זה אחרת. ואיך זה אמור להיות? כמו שאמרתי כל אחד לוקח את זה בצורה אחרת.

ואאייי

שמחה שנהנית וחוויות הרבה דברים יו איך אני רוצה לחזור על זה ורק שתדעי מה שקרה לנו במשלחת לשיר את התקווה זה כבר משהו אחר בשבילי וביום השואה היה ממש קשה לי ורק עכשיו קלטתי למרות שעברה חצי שנה איפה הייתי והאמריקאים וואווו

למעלה