מיתוס מספר 2

../images/Emo171.gif מיתוס מספר 2 ../images/Emo171.gif

אחים בכורים מהווים אופציה ראשונה להתנסות של הורים ומיישמים עליהם את כל נסיונות דרכי ההורות של הוריהם, כלומר הם סוג של קבוצת ניסוי עד שההורים יודעים <או שלא
> איך לחנך בצורה הכי נכונה ומתאימה למשפחתם.
הרעיון למיתוס הובא על ידי קורות חיי. חבר'ה, עוד מיתוסים דרושים- אז נא לשלוח אליי במסרים .

אצלינו זה שונה- כיוון שכל ילד

שמצטרף למשפחה זוכה למשפחה שונה- הבכור הפך את הוריו מזוג להורים, השני שנולד כבר זכה למשפחה גדולה יותר ויש השפעה של אח/ות בכורים על חייו. כל ילד מגיע בתהליך אחר בחיים של הוריו ושל משפחתו וכיוון שכל ילד הינו בעל אופי שונה, הוא זוכה להורות שונה. כן, יש קוים זהים ומשותפים בגידול ילדים אבל אין זה אומר שנסיונם של ההורים בגידול הילד הראשון יעזור או ישפיע על גידול הילד השני. כל ילד הוא עולם שלם ואנחנו למדים איתו מחדש את הגדרת ההורות שלנו.

happy00

New member
כמובן שכל ילד נולד למציאות שונה

אבל עדיין, ההורים מפיקים לקחים מגידול הילד הראשון, ומיישמים בילד הבא. למרות שלכל ילד יש גם אופי משלו, אצלנו בהחלט לומדים מהנסיון בגידול הבכור ומשנים דברים מסוימים בילדה השניה.

jKiTTiE

New member
בתור הבכורה במשפחה

אני ממש מסכימה עם זה... איתי ניסו כל מי שיטות... איך לחנך אותי וכאלה אבל אז הם פשוט הגיעו למסקנה שאני דומה להם אז הם פשוט התחילו להתנהג איתי בצורה בוגרת והתחלנו ללכת לייעוץ משפחתי.. את האחים שלי הם יודעים יותר איך לחנך כי הם ניסו כמעט כל שיטה איתי חחחח

מסכימה בהחלט!

ואני רואה את זה על בני דודים שלי!!! יש בזה הרבה מן ההיגיון לנסות לחנך ילד בצורה מסויימת שהונהגה לפני שהוא נולד בלי להתייחס למי הוא ומה רצונותיו.רק לאחר שנה ההורים מתחילים להבין את הילד ומחנכים אותו בדרך שמתאימה ביותר לו. בילד השני ההורים כבר מתורגלים ומנוסים יותר ויודעים איך לחנך את הילד לפי האישיות שלו. וואו.. יצאה לי מגילה מתפלספת ברמות... אבל זה מה שאני חושבת.

h e n y

New member
כן את האמת שמסכימה

אצל האחים שלי הבכורים ההורים שלי היו פחות ליברלים והיה להם שיטות כמו של כל הורה רגיל{לחזור מוקדם וכ'ו וכ'ו} אבל אצלי הם אחרת כבר הם סומכים עליי ובכלל לא מעירים לי בנוגע ליציאות וכסף ועם מי אני מסתובבת...ממש לא..וזה טוב כי הם למדו את זה מהאחים שלי

למעלה