מתכונים לשבועות

../images/Emo172.gifמתכונים לשבועות../images/Emo172.gif

חג השבועות
בפתח ....וכמובן שכולנו אוהבים לאכול וכמובן לחגוג.. שרשרו כאן מתכון אחד לשבועות זה שתמיד מצליח ..זה שהכי קל ... וכמובן הכי טעים
.
 
פשטידת פטריות ../images/Emo127.gif

אז ככה מטגנים בצל גדול (חותכים לקוביות) שמזהיב מוסיפים סלסלה של פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות ומטגנים ...עד שמקבל צבע יפה ..מעל שמים פלפל שחור ומלח (מעט לפי הטעם) בקערה ... 1 גבינה לבנה (אפשר 5 או 9 %) 1 גבינה קוטג (אפשר 5 או 9 %) 250 גר גבינה מלוחה 200 גרם גבינה צהובה עמק 200 גרם גבינה קשקבל (גלעד) 2 ביצים 2 כפות גדושות קמח מעט אבקת מרק בטעם עוף (יש מליחות כבר מהגבינה המלוחה לכן מעט) להוסיף את הבצל והפטריות לאחר הטיגון. לערבב היטב...ולתנור עד שלמעלה נהפך לזהוב חום פשטידה פשוט חבל"ז
 

נוי3

New member
עוגת גבינה - קטסטרופה

האמת שממש נמאס לי להכין אותה, אבל יש לה ביקוש נוראי, ויש לי חברים שלא משנה מה יש על השולחן, הם יקפצו "למה לא הכנת את הקטסטרופה...." מתכון: עוגת גבינה פירורים - קטסטרופה רכיבים: בצק: 3/4 1 כוס קמח תופח 200 גרם חמאה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל אפשרות מומלצת - להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!!! מלית: 2 חלבונים 1 כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק 1 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה. לאפות 2/3 בתבנית אחת 1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה. להקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה. למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק. לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד.... מקור המתכון: droli (פורום מתכונים)
 

דפנה מי

New member
בדיוק הבוקר הכנתי את העוגה

ה"מסורתית" שלי לשבועות. בד"כ בעלי במילואים בשבועות ויוצא לחופשה קטנה בדיוק לעוגה והפעם הוא ייצא בעוד שבועיים וכבר ביקש להנות כל השבוע ממנה. זו גם עוגת גבינה עם פירורים - קטסטרופה אחרת
 

דפנה מי

New member
מתכון (נוסף) לעוגת גבינה עם פירורים

המצרכים: (זמן ההכנה
כשעה - כולל שטיפת הכלים אחרי) תבנית בקוטר 26 ס"מ 250 גר' בישקוטים 100 גר' חמאה 3 גביעי גבינה לבנה 5% (750גר') 1 כוס סוכר 1 כפית גרירת לימון 1 חפיסת ג'לטין (14גר') 1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר 50 גר' אגוזי מלך קצוצים אופן ההכנה: מפוררים את הבישקוטים ומערבבים בכלי ביחד עם החמאה לעיסה פירורית אחידה. בכלי אחד מערבבים את הגבינה עם כוס הסוכר וגרירת הלימון לתערובת חלקה. ממיסים ב 1/3 כוס מים רותחים את הגלטין, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק (כמה שפחות נוזלי - להיזהר שלא יהפוך לחמאה 8-}). מוסיפים לתערובת הגבינה ומקבלים בעדינות ומערבבים היטב. מרפדים את התבנית עם 2/3 מתערובת הפירורים (מהדקים קלות), יוצקים על זה את תערובת הגבינה ומוסיפים לפירורים שנשארו בכלי את אגוזי המלך הקצוצים - מערבבים ומפזרים מעל תערובת הגבינה בצורה שווה. נותנים לזה לנוח במקרר לפחות 5 שעות ואוכלים בהנאה
ח ג - ש מ ח
 

O C

New member
עוגת גבינה הכי מהירה והכי טעימה

2 שמנת מתוקה חצי כוס סוכר 750 גר' גבינה לבנה 5% 2 אינסטנט פודינג וניל לערבב הכל במיקסר לפי סדר המצרכים הכתוב. מראש להכין תבנית עם שכבת ביסקויטים פתי בר שהורטבו בחלב. לשפוך את כל העיסה לתבנית. שעה במקרר. לקשט איך שרוצים: שוקולד, תותים, ריבה, אוכמניות וכד'. להיט היסטרי !!
 

נוי3

New member
פשטידת ברוקולי, תפוחי אדמה ושמנת

פשטידת ברוקולי, תפוחי אדמה ושמנת לבסיס: 3 תפוחי אדמה בינוניים 500 ג' ברוקולי לבלילה: 4 ביצים 1 שמנת מתוקה 1 כפית אגוז מוסקט 1 כף סוכר מלח ופלפל 100 ג' גבינה צהובה חריפה מגורדת (פרמזן או קשקבל). 1 גביע יוגורט 4 כפות קמח לציפוי: 50 גרם גבינה צהובה חריפה מגורדת (פרמזן או קשקבל) 1. מבשלים במים רותחים את תפוחי האדמה והברוקולי, קולפים את תפוחי האדמה ופורסים. 2. משמנים תבנית אפייה, מניחים בקרקעיתה את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים. מניחים מעליהם את פרחי הברוקולי, ממליחים ומפלפלים. 3. מערבבים את כל חומרי הבלילה ויוצקים על הפשטידה. 4. אופים במשך 45 דקות לפחות, עד שהכל מוקרם, זהוב ומבעבע, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 5. בוזקים על המעטה עוד גבינה מגורדת ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. בתיאבון!!
 

נוי3

New member
עוגת גבינה בשלוש שכבות

עוגת גבינה בשלוש שכבות לבצק: כוס וחצי קמח אוסם 2 חלמונים 1/2 חב' גולדבנד 1/2 כוס סוכר מעט חלב ללוש בצק ולשטח בתבנית פיירקס. למלית: 2 חלבונים 3/4 כוס סוכר להקציף 500 ג' גבינה לבנה 2 חלמונים 1/2 כוס חלב 2 כפות קמח אוסם 1 שקית סוכר וניל לערבב בקערה. לערבב את תערובת הקצף והגבינה לצקת מעל הבצק ולאפות כ-40 דקות ב-180 מעלות. לקרם: 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 אינסטנט פודינג וניל להקציף ולצקת על העוגה הקרה בתיאבון!!!
 
עוגת גבינה ללא קמח.../images/Emo24.gif../images/Emo172.gif

3גבינה 250ג"ר כל אחת.גבינה אחת 9% ,ושתיים 5%. 3.4 גביע שמנת חמוצה. 4 ביצים מופרדות , חלבונים להקציף . 3.4 כוס סוכר. 4 כפות קורנפלור. 4 כפות אבקת אינסטינג פודינג וניל. 2 שקיות סוכר וניל,אותמצית וניל. 2 כפיות גרידת לימון. להקציף חלבונים עם סוכר, לערבב את כל החומרים יחד, ולאפות בחום 180 מעלות כ-50 דקות. תבנית עגולה מספר 26. לאחר שהעוגה התקררה. לצפות אותה בציפוי. הציפוי: 1 שקית שמנת מתוקה. 4 כפות סוכר. 2-4 כפות אינסטינג פודינג וניל עם 2-4 כפות חלב, לערבב היטב ,ולצפות את העוגה. הערות: עוגה מעולה וקלילה,לא להוציא מהתנור לפחות שעה-שעתיים מתום האפיה. רצוי לאפות יום לפני. חג-שבועות שמח.
 

ריביקי

New member
אני הכי../images/Emo23.gif

אוהבת סלט יווני בשבועות ,לא בשבועות העיקר סלט יווני.
 

נוי3

New member
הכל מצויין לי!!!

רק רציתי עוד מרשמים ושאולי יהיה קצת אקשן בפורום???????????????
 

ריביקי

New member
לחמניות גבינה

במתכון זה אפשר להשתמש בכל השאריות של הגבינות במקרר 200 ג´ מרגרינה 3 חב´ גבינה 250 ג´ כל אחד (או קוטג´ וסוגי גבינה שונים) 2 פרוסות גבינה צהובה מעט גבינה מלוחה (עם יש) 1 ביצה 1 אבקת אפייה 2-3 כוסות קמח להמיס את המרגרינה במיקרו להוסיף את כל הגבינות או הקוטג´ הגבינה הצהובה +המלוחה לגרד הביצה א. האפייה והקמח לערבב מתקבל בצק רך (לא יבש) הגבינה מלכלכת את הידיים ליצור כדורים לצפות בסומסום הקלוי ולאפות בתבנית שקעים נויה עכשיו לכי להכין ותצלמי לנו תמונה של הלחמניות תגידי איך היה
 

דפנה מי

New member
בענייני מתכונים - לא חסר

רק נראה לי שיש אנשים שמתעצלים להקליד... ואקשן - זה כבר סיפור אחר לגמרי...
 
אז אני לא מתעצלת להקליד ../images/Emo24.gif

בשעה כזאת,אלו השעות שאני הכי אוהבת. עוגת "בור". עוגת טורט שמרוקנים את התוכן ,וממלאים שוקולד,טעימה טעימה. רכיבים:6 ביצים מופרדות,6כפות סוכר. 3 כפות שמן. מעט מיץ לימון. 1 שקית סוכר וניל. 6 כפות קמח. רבע כפית אבקת אפיה. החומרים לתערובת השוקולד: 1 כוס חלב. 100 גרם שוקולד מיר. 3 כפות קקאו. 2 כפות סוכר. 150 גרם מרגרינה. החומרים לציפוי: 1 שמנת מתוקה. 1 אינסטנט פודינג וניל. 1 כוס חלב. אופן ההכנה: להקציף 6 חלבונים+6כפות סוכר.בקערה נפרדת לערבב חלמונים,שמן,לימון,סוכר-וניל,ולהוסיף את החלבונים שהקצפנו,מוסיפים קמח,ואבקת אפיה. אןפים בחום בנוני. בזמן האפיה מכינים את עיסת השוקולד, מכניסים לסיר את החומרים של תערובת השוקולד,חוץ מהמרגרינה,מורידים מהאש,ומכניסים את המרגרינה פנימה. לאחר שהעוגה נאפתה,והתקררה, חותכים עם סכין את פנים העוגה,ומשאירים מהעוגה,את הדפנות ואת התחתית. את תוכן העוגה שהוצאנו ,מפוררים ומוסיפים לעיסת השוקולד לספיגה מירבית. מחזירים לעוגה הריקה ,ומיישרים ,מכניסים למקרר לקירור מוחלט. לאחר שהעוגה התקררה,מכינים את הציפוי של השמנת המתוקה,ומצפים את העוגה. תהנו, עוגה טעימה.
אביבה.
 
ועוד עוגה מעניינת.../images/Emo174.gif../images/Emo173.gif../images/Emo23.gif

עוגת היער השחור,עוגה מרשימה ומיוחסת. רכיבים:2 +שמינית כוסות קמח. 2 כוסות סוכר. שלושת רבעי כוס אבקת קקאו. 1+חצי כפית אבקת אפיה. חצי כפית אבקת סודה לשתייה. חצי כפית מלח. 3 ביצים. 1 כוס חלב. חצי כוס שמן צמחי. 2 כפיות תמצית וניל. חצי קילו דובדבנים משומרים,מגולענים. 1 כוס סוכר. רבע כוס קורנפלור. 3 כוסות שמנת מתוקה. שליש כף סוכר. אופן ההכנה: לחמם תנור ל175 צלסיוס,משמנים 2 תבניות קפיציות בקוטר של 24 ס"מ. בקערה גדולה מערבבים את 2 כוסות הסוכר,הקקאו,אבקת-אפיה, אבקת הסודה,והמלח, מוסיפים את הביצים ,החלב,השמן,וכפית אחת של תמצית וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ומעבירים לתבניות האפיה. אופים כ-35 דקות. לסנן את הדובדבנים,ומשאירים בצד חצי כוס מהמיץ, מערבבים את הדובדבנים ,המיץ,הקורנפלור,וכוס הסוכר בסיר קטן, מבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתעבה, מוסיפי,ומצננים, מערבבים את השמנת המתוקה עם שליש כף סוכר,ומקציפים. בעזרת סכין חדה,חותכים את העוגה לחצי,לרוחבן, מפוררים חצי אחד מהעוגה לפרורים,ושומרים בצד, שמים בצד גם חצי מהשמנת המתוקה=אחד וחצי כוסות שמנת מתוקה. מניחים שכבה אחת של העוגה על צלחת הגשה, מורחים כוס אחת של קצפת,ומעליה שלושת רבעי כוס של דובדבנים, מניחים מעל עוד שכבת עוגה,וחוזרים על הפעולה, מכסים בשכבת העוגה השלישית, מצפים את העוגה בשמנת ששמרנו בצד, מצפים את הדפנות של העוגה בפרורי-העוגה,מורחים את מה שנשאר מהדובדבנים על גג העוגה. לילה טוב לכולם.
אביבה.
 
למעלה