ועוד עוגה מעניינת.../images/Emo174.gif../images/Emo173.gif../images/Emo23.gif
עוגת היער השחור,עוגה מרשימה ומיוחסת. רכיבים:2 +שמינית כוסות קמח. 2 כוסות סוכר. שלושת רבעי כוס אבקת קקאו. 1+חצי כפית אבקת אפיה. חצי כפית אבקת סודה לשתייה. חצי כפית מלח. 3 ביצים. 1 כוס חלב. חצי כוס שמן צמחי. 2 כפיות תמצית וניל. חצי קילו דובדבנים משומרים,מגולענים. 1 כוס סוכר. רבע כוס קורנפלור. 3 כוסות שמנת מתוקה. שליש כף סוכר. אופן ההכנה: לחמם תנור ל175 צלסיוס,משמנים 2 תבניות קפיציות בקוטר של 24 ס"מ. בקערה גדולה מערבבים את 2 כוסות הסוכר,הקקאו,אבקת-אפיה, אבקת הסודה,והמלח, מוסיפים את הביצים ,החלב,השמן,וכפית אחת של תמצית וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ומעבירים לתבניות האפיה. אופים כ-35 דקות. לסנן את הדובדבנים,ומשאירים בצד חצי כוס מהמיץ, מערבבים את הדובדבנים ,המיץ,הקורנפלור,וכוס הסוכר בסיר קטן, מבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתעבה, מוסיפי,ומצננים, מערבבים את השמנת המתוקה עם שליש כף סוכר,ומקציפים. בעזרת סכין חדה,חותכים את העוגה לחצי,לרוחבן, מפוררים חצי אחד מהעוגה לפרורים,ושומרים בצד, שמים בצד גם חצי מהשמנת המתוקה=אחד וחצי כוסות שמנת מתוקה. מניחים שכבה אחת של העוגה על צלחת הגשה, מורחים כוס אחת של קצפת,ומעליה שלושת רבעי כוס של דובדבנים, מניחים מעל עוד שכבת עוגה,וחוזרים על הפעולה, מכסים בשכבת העוגה השלישית, מצפים את העוגה בשמנת ששמרנו בצד, מצפים את הדפנות של העוגה בפרורי-העוגה,מורחים את מה שנשאר מהדובדבנים על גג העוגה. לילה טוב לכולם.
אביבה.