סלטים לשבועות

pirge

New member
סלט קישואים שמנת ומיונז

סלט קישואים שמנת ומיונז מאת:פירגה 8 קישואים חתוכים כמו גפרורים חוצים כל קישוא ל-2 אחר כך חותכים לפרוסות ארוכות וכל פרוסה חותכים לרצועות. מיכל שמנת חמוצה 2 כפות מיונז אפשר יותר מלח ופלפל שחור כף עשבי תיבול כמו שמיר 3 ביצים קשות להגשה אם רוצים שמים את רצועות הקישואים במים עם מלח ומרתיחים 2-3 דקות. לא יותר. מוציאים ומסננים. שמים בקערה. את חומרי הרוטב מערבבים בכלי ויוצקים על הקישואים. את הביצים מגררים למעלה לפני ההגשה. תהנו
 

pirge

New member
סלט קולורבי אגוזים ושמנת

סלט קולורבי אגוזים ושמנת קילו וחצי קולורבי מגורר גס 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס גביע שמנת חמוצה 4 כפות מיונז 2 כפיות חרדל מלח פלפל שחור מיץ לימון עגבניה לקישוט לערבב את הקולורבי והאגוזים בקערת הגשה.. לתבל במלח, פלפל ומיץ לימון. לערבב בנפרד: שמנת, מיונז,חרדל לצקת את הרוטב על הקולורבי ולערבב. לצנן. להגיש עם פלחי עגבניה. בני סיידא בהצלחה
 

pirge

New member
סלט עלים ירוקים וגבינת חלומי

סלט חסה/עלי בייבי מייפל וחלומי חסות טריות ועלי בייבי פטריות טריות פרוסות. את החסות לקרוע לפיסות ביד. כ-2 כוסות גבינה חלומי חתוכה לקוביות ומטוגנת במעט שמן.(להקפיץ עד הזהבה) 250 גרם פקאן מטוגן אפשר מסוכר 300 גרם עגבניות שרי חצויות ל-2 זר נענע קצוץ דק 10 יחידות בצל ירוק קצוץ דק רוטב: להכניס לצנצנת עם מכסה: חצי כוס מייפל חצי כוס שמן שומשום חצי כוס רוטב סויה פלפל שחור מלח שום כתוש לטעום ולשבח לשמור את הרוטב במקרר עד סמוך להגשה להגיש את הסלט כשהחלומי והפקאנים, ח מ י ם . תהנו
 

pirge

New member
סלט חצילים וכדורי לבנה

חציל ולבנה מאת:פירגה 3 חצילים 4 פלפלים אדומים 4 פלפלים צהובים לבנה עירית זעתר לחם כפרי שחור. ח ם ו פ ר י ך. קולים את הירקות על להבה פתוחה ומשחימים מכל הצדדים. את החצילים בוצעים ל-2 קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות מאורכות כשבצד אחד הם מעוגלות. מסדרים החצילים על צלחת הגשה נאה (שטוחה). בין החצילים שמים לסירוגין את רצועות הפלפלים. במרכז הצלחת עורמים ערימת לבנה. מזלפים שמן זית. זורים זעתר ועירית. לבנה רכה: שימי 6 מיכלי יוגורט עם קורט מלח בציפית או שק ניקוז אחר (אני שמה בציפית של כרית) אחרי 4 שעות זה אמור להיות רך ונוזלי. ככל שתנקזי יותר נוזלים הלבנה יתקשה. אחרי כ-12 שעות הלבנה כבר קשה מדי,אז תתאמי את הזמן לכ-4-5 שעות ללבנה רכה ונוזלית. בבקשה ותהני תהנו
 

pirge

New member
לבנה

לבנה מאת:פירגה 4-6 מיכלי יוגורט עיזים או סוג אחר----- 3% שומן מיכל שלם של שמנת חמוצה קורט מלח לערבב בתוך שקית בד (לי יש ציפה של כרית קטנה--שמיועדת להכנת לבנה) תולים מעל כיור או מניחים במסננת גדולה שמונחת על סיר לניקוז הנוזלים לא לשכוח לשפוך מידי פעם את המים שנאגרים בתוך הסיר. אחרי כ-12 שעות יש לבנה משגעת לכדורים בצנצנת עם שמן זית--יש לנקז נוזלים לפחות 20 שעות. סידור הלבנה בצנצנת שבתמונה: שכבות של לבנה לסירוגין עם פלפלים צבעוניים קלויים תהנו
 

nonad

New member
סלט לבן

חשבתי אליו אחרי שנמאס לי קצת מכל מיני רכיבים שמטרתם להכניס צבע... רציתי טעם. קולורבי צנון תפוח גרני סמיט בצל (לבן) היחסים שווים בין כל הרכיבים פרט לבצל - הרבה פחות מהיתר / לפי הטעם. הכי עדיף במנדולינה לגפרורים - אז ממש לא רואים הבדל בין הרכיבים. מתבלים בלימון ומלח וקצת סוכר. מפתיע.
 

nonad

New member
סלט גרגרים ושאריות שומר

חשבתי עליו (ולא אליו כמו בקודם..) אחרי שעשיתי ממרח חומוס שלא מצא חן בעיני ונשארו לי גרגרי חומוס שלא רציתי לזרוק. ועוד נשארו לי "גזעים" של שומר, אלו אותן אצבעות שבד"כ לא משתמשים בהם, וגם השמיר של השומר. גרגרים של חומוס (מושרים ומבושלים עד ריכוך לא קווצ'י) גזעים של שומר ושמיר של שומר (מאחד או שניים) קולורבי בצל צנון היחסים - המון גרגירים ומכל היתר כמויות שוות. כל הירק מהווה מעין תיבול לגרגירים - נוכח מאוד אבל לא משתלט. פרט לחומוס קוצצים הכל הכי דק וקטן שאפשר (אבל ממש). לימון שמנזית ומלח. מפתיע וטעים.
 

nonad

New member
הסלט הכי טעים שלא אוכלים

ולמה? כי לאנשים יש רתיעה מסלק, ובוודאי סלק חי. אממה, מי שמעיז לביס ראשון ייחסל את הכל. סלק גזר פטרוזיליה פילטים של לימון מלח גס (אטלנטי הכי מגניב) יחסים: כמויות שוות של סלק וגזר, כמה פטרוזיליה שרוצים ופילטים מלימון אחד (אבל כמובן, לפי הטעם והכמויות) מרסקים בפומפיה גסה את הסלק והגזר, קוצצים פנימה את הפטרוזיליה ומוסיפים את הפילטים של הלימון. תתעקשו על פילטים של פלחי לימון - יותר עדיף מלימון סחוט. מתבלים במלח גס ושמן זית. זה מתוק אבל בעיקר מאוד מאוד טעים.
 

nonad

New member
אבוקדו פריך

כן. כי בממרח הזה שמרסקים את האבוקדו חסר לי משהו פריך. אבוקדו אפונה שטוחה (טורקית) גזר פלפל חריף בצל ירוק (לא חובה) יחסים: נו באמת. הרבה אבוקדו, פחות אפונה, גזר אחד, פלפל כמה שמעיזים. חולטים את האפונה במים רותחים עם מלח. דקה. מעבירים למי קרח. וחותכים לרצועות של סנטימטר. את האבוקדו מקלפים וחותכים לקוביות של סנטימטר מרובע או שניים (ממילא הכל יהיה קווצ'י בסוף) את הגזר חותכים לקוביות קטנות מאוד מאוד (שני מילימטר) - הן אמורות לחרוק בשיניים בעיקר בשביל טקסטורה אבל גם נותנות טעם מעולה אז לא לוותר. להשקיע. גם את הפלפל לחתוך קטן קטן. הבצל - כמו האפונה. מערבבים הכל. מתבלים במלח ולימון (אין שום צורך בשמן, אל מי שבוער לו יכול) זה בד"כ הסלט הראשון שנגמר.
 

nonad

New member
כמו ההוא שלא אוכלים אבל קצת אחרת

גם כן סלק חי, אבל לא פחות טעים (אולי אפילו יותר) סלק תפוח גרנעי סמיט פטרוזיליה אגוזי מלך גזר (אופצינאלי לגמרי) פילטים של לימון בפומפיה סלק (וגזר), את התפוח לחתיכות של חצי גפרור. לקצוץ פטרוזיליה ולשבור גס אגוזי מלך. לתבל גם כאן עם פילטים של לימון (הסברים במתכון הקודם) מלח אטלנטי ושמן.
 

nonad

New member
תודה, ומכיוון שזה אותו nonad מהעוגה אוטו אז..

ברוך הבא...
 
למעלה