מאכלי חלב בשבועות

../images/Emo173.gifמאכלי חלב בשבועות ../images/Emo173.gif

לכל מי שמעוניין לדעת... ללא "כפייה דתית"....
מדוע נוהגים לאכול מאכלי חלב בשבועות
לפני שמשו את משה מן המים, שישי בסיון היה, ולא רצה לינוק אלא מחלב אישה עבריה, לכן מזכירים זכותו ביום זה במאכל חלב.
מכיוון שעד מתן תורה הותר לישראל בשר ובהמה טמאה, ולאחר מתן תורה נצטוו על השחיטה ועל מאכלים כשרים. הכלים שברשותם היו אסורים, ולא יכלו להגעיל כלים, כי היה יום שבת, כי הכל מודים שבשבת ניתנה התורה, לכן הוכרחו לאכול מאכלי חלב.
לפני שניתנה התורה חששו ישראל לאכול מאכלי חלב מטעם איסור אבר מן החי שנוהג בבני נוח, והתר אכילתם, מן התורה לומדים, שמנתה בו שבח ארץ ישראל: "ארץ זבת חלב ודבש", ועכשיו שקבלו את התורה, אכלו חלב בהתר.
חלב בגימטריא = ארבעים. כנגד ארבעים יום שעשה משה במדבר.
שאמרו במדרש: שמונה שמות להר סיני, אחד מהם "גבנונים", שהוא לבן וצח כגבינה, לכן אוכלים גבינה.
"דבש וחלב תחת לשונך"- יש מי שאומר: לפיכך נמשלה התורה בדבש וחלב. הדבורה שרץ טמא, והדבש שהיא עושה - טהור. החלב שתחילתו דם שהוא אסור, ממנו נעשה חלב שהוא מותר, "דם נעכר ונעשה חלב" וכל המוסיף, הרי זה משובח
חג שבועות שמח לכל בית ישראל

tamarhp

New member
וגם

יהודית הרגה איזה מישהו בכך שהשקתה אותו חלב והוא נרדם, לא? משהו בסגנון יעל וסיסרא, רק שאני לא זוכרת בדיוק.

ה מוזה

New member
אי"ב אני רוצה כזה גם אצלי ../images/Emo13.gif

עם כפיה או בלי כפיה אוהבת את הסיכומי שבת וחג שלך רוצה רוצה רוצה כזה גם אצלי , אפשר ?
חג שמייח לך

אתה אומר את זה כאילו אתה מתרץ

את זה......חוצ'מיזה....אני הייתי טיפשה ואכלתי המבורגר בצהריים והייתי בשרית בשבועות....באסה.....

אני באמת מתרץ.

כי לאדם חילוני הסיבה שהועלתה פה לא רלוונטית(יש כאלו שהיא כן רלוונטית לגביהם-איש וסיבותיו) אז הבאתי סיבה הגיונית לכך שחלק מהחילונים אוכלים מאכלים חלביים בשבועות.

../images/Emo8.gifאתה דואג לי../images/Emo35.gif

אכלתי...פשוט התחלתי רק בתישע ורבע...וכל הלילה חילקו לנו אוכל חלבי..

למעלה