שלום

otollo

New member
../images/Emo174.gifשלום ../images/Emo13.gif

אני וחברים שלי עושים עבודה על אמונות טפלות על ליקויי חמה. רציתי לשאול אתכם, איזה אמונות טפלות בנושא אתם מכירים? תודה מראש

סויה 1

New member
ליקויי חמה ואמונות טפלות...../images/Emo174.gif../images/Emo174.gif.

ליקוי חמה קורה,בכל פעם שהשמש הירח וכדור הארץ ניצבים על פני קו ישר ,כאשר הירח ממוקם בין השמש והארץ,מטיל הצל שלו אפלה לעיתים מלאה על חלק מכדור הארץ. ליקויי החמה הפחידו אנשים עד מוות.עמים רבים פיתחו במרוצת ההיסטוריה תפיסות שונות ומגוונות בנוגע לליקויי החמה. כבר לפני כ-3000 שנה הבינו האסטרונומים הקדמונים שהירח הוא שגורם לליקויי החמה,אבל רוב האנשים לא ידעו אסטרונומיה והמשיכו לפחד. עד היום רבים מאמינים שליקויי החמה מבשרים אסונות,נפילת ממלכות ומדינות.בחלק מהמקרים ניצלו האסטרונומים את בורות הציבור כדי לשלוט בו ולהפחידו. רוב התרבויןת העתיקות מחזיקות בדעה כי ליקוי החמה הוא אות מבשר רעה,המלמד על אסון או מוות קרבים ובאים ולעתים סימן לנפילת השלטון. באנגלית השם הוא eclipse =ליקוי חמה. משמעות המילה ביוונית היא "נטישה".היוונים הקדמונים האמינו כי בעת ליקוי החמה ,נוטשת השמש את כדור הארץ ואת תושביו. אחד המיתוסים הנפוצים ביותר הוא על "הדרקון הסמוי מעין" המנסה לטרוף את כדור השמש. עמים רבים פיתחו טכניקות מיוחדות כדי להתמודד עם המצוקה. הסינים- יצרו רעש באמצעות תיפוף שיקשוק כלי ברזל ונחושת,וצעקות כדי להפחיד את הדרקון .,המנסה לבלוע את השמש. ההודים-האמינו שדרקון ענק ובלתי נראה מנסה לבלוע את השמש גם כן,ולכן חובה לטבול במים עד צוואר,ובכך הם מאמינים יסייעו לשמש ולירח להלחם בדרקון. היפנים-היו מכסים בארות מים בזמן הליקוי כדי למנוע מהרעל ליפול מהשמיים השחורים.עד למאה האחרונה נהג הצי היפני לירות בתותחים כדי להבריח את הדרקון. האינדיאנים-מאמינים כי הדוב הגדול בשביל החלב,יצא לטייל בשמיים ונתקל בשמש.החלה מריבה בינהם,ואז הדוב הגדול נשך את השמש. בתרבות ההינדו-את תפקיד הדרקון ממלא נחש ענק הסובב את היקום ובזמן הליקוי הוא ניפרד מאהובתו אויבתו השמש. ברומניה ובהונגריה-(באיזור טרנסילבניה) האמינו שהשד הגדול "וורקלאק" בולע את השמש,כתוצאה מהתנהגות לא הולמת כלפי השדים. גם במקרא מתייחסים לליקוי החמה-"והיה ביום ההוא נאום ה' והבאתי השמש בצהריים והחשכתי לארץ ביום אור.והפכתי חגיכם לאבל וכל שיריכם לקינה"-עמוס ח'(ט-י). יש גם תרבויות הרואות בליקוי החמה סימן חיובי. בטאהיטי-פירשו את הליקוי כהתעלסות השמש עם הירח. האסקימוסים-(סמוך לאלסקה) ותושבי אמריקה הארקטית,האמינו שהליקוי הוא התגלות אלוהית.השמש והירח נוטשים את השמיים ויורדים לארץ לבדוק אם הכל כשורה.

סליחה גיברת סויה1 באמת יפה .את ליכתוב ספר ?

גיברת סויה1 באמת כותבת ככה ספר . זה מה את כותבת יפה מאוד . את מתי כותבת ספר יבי מכולת שלי אני מוכר הרבה בישבילך . את ליכתוב שמש ירח אהבה זה מאוד רומנתי גיברת סויה1. את באמת צריך כותבת שירים . שרית חדד שרה שירים מה את יכתוב בישבילה את מיליונרית גיברת סויה . באמת יפה מצוין שירים מה את יכתוב ! אני שואל מי יש לו מיספר פלפון שרית חדד .היא צריך מכירה אותך . באמת יפה מאוד .

סויה 1

New member
תודה מר צצשווילי ../images/Emo140.gif

באמת תודה על הברכות.אולי אנחנו נכתוב את הספר ביחד? מה דעתך?אני אבוא לחנות שלך באשדוד... תחשוב על זה?

סויה 1

New member
תודה מר צצשווילי ../images/Emo140.gif

באמת תודה על הברכות.אולי אנחנו נכתוב את הספר ביחד? מה דעתך?אני אבוא לחנות שלך באשדוד... תחשוב על זה?

למעלה