Gwoman

New member
../images/Emo174.gif../images/Emo173.gif../images/Emo172.gif../images/Emo153.gif../images/Emo80.gif../images/Emo60.gif

החלטתי להשתמש באייקונים האלה במקום לכתוב ברכת "שלום" רגילה משתי סיבות: קודם כל, כולי תקווה שהדבר יגרום לאנשים מבולבלים בצדק להיכנס ולראות מה למען השם כתוב כאן (אל תדאגו, יש בהמשך הודעה...), ומסיבה שניה נעלה בהרבה: להיות האדם היחיד בעולם הזה שישתמש באייקונים האלה. זה פשוט עצוב.....אייקונים כאלו יפים וחמודים וחסרי תכלית לחלוטין... מי לעזאזל ישים אייקון של גבינה במכתב שלו? טוב, אולי בשבועות, אבל שבועות נגמר וכעת הזמן היחיד והקצרצר להחריד, שאני בטוחה שהאייקונים המסכנים (כמו גבינה וטנא) חיכו שבועות וחודשים רבים להם בתקווה שאולי אולי מישהו טוב לב יחליט להשתמש בהם במכתב סתמי כזה או אחר, הזמן הזה - תם. וכעת לענייננו. אני לא מבינה למה "בילבי" לא נחמדה. אני חושבת שהיא קצת מרירה, נכון? לא נורא. זה יעבור לה. מצד שני יש אנשים שהם מרירים כל החיים שלהם ואז הם מתים. וכעת באמת לענייננו. אבא שלי עומד לטוס לארה"ב בקרוב ולהביא לי את גאולתי הדיגיטלית: מצלמה (כיף כיף כיף!). בכל מקרה, רציתי לבקש מכם המלצות על מצלמות. הבנתי שקנון וסוני הן טובות יחסית בגלל העדשות האיכותיות (ותודה לדני נטוביץ' על החינוך...) אבל אנשים, אם יש לכם נסיון אישי וחיובי עם מצלמות מסוימות אנא כתבו לי תגובה. (מדובר במצלמות ביתיות לצערי....) אה, ודרך אגב: מישהו יודע אם קיימת מצלמת ווידיאו ביתית עם 3ccd? האם דבר כזה הגיוני בכלל או שמצלמות ביתיות מחויבות ב1ccd? ולסיום, אני קוראת לכל חברי הפורום להשתמש ולעודד שימוש בסמיילים מקופחים!!!!!!!! יחד נוכל להביא למהפכה!!!!!!!!!!

matan_fla

New member
ברכותי

לי יש את ה950 של סוני היא 3ccd ואני מאוד מרוצה ממנה. היא עולה בערך 2000 דולר. מה התקציב שלך? חשוב!!! צריך לשים לב לקנות בארצות הברית מצלמת PAL ולא NTSC כמו שמקובל שם. חבל סתם לזרוק כסף.

לי יש הסתייגות מלקנות בארה"ב...

אני קניתי מצלמה יומיים לפני שחזרתי ארצה. 1ccd (לא שאז ידעתי מה זה אומר בכלל), של JVC. קצת אחרי שהגעתי ארצה התחיל להפריע לי איזה פיקסל קטן במסך התצוגה, שכל הזמן ריצד באור אדום. אמרתי "לא נורא, גם ככה זה רק מוניטור", אבל אז אחרי שחיברתי את המצלמה לטלויזיה (בארה"ב לא יכולתי לחבר כי שם הכל NTSC), גיליתי לתדהמתי שהנק' הוטבעה בסרט, ומופיעה גם על גבי מסך הטלויזיה. תיקון פה בארץ עלה מחיר מופקע, וככה נשארה בידי מצלמה עם פגם קטן שאף אחד לא היה מעלה על דעתו שיופיע כך סתם ופתאום. אז מה שאני מציע לך זה - תיזהרי כשאת קונה מצלמה כזאת, ותדאגי לוודא שיש בארץ מעבדה נציגה של החברה ושהם יכבדו את האחריות ואף יחליפו לך את המצלמה אם צריך (אני לא יודע אם יש דבר כזה, אבל קחי לתשומת ליבך).

שים לב שהמצלמה תתמוך ב../images/Emo16.gif

PAL, אחרת היא תעשה לך בעיות בהעברה למכשירי וידאו וטלוויזיות בארץ! לי יש מצלמה ביתית HI8 של סוני, אני די מרוצה ממנה, וראיתי מצלמות חדשות יותר (DIGITAL8) של סוני שטובות אפילו יותר (אם זה במסך, באפשרויות, וכדומה). השאלה העיקרית היא התקציב והשימוש למצלמה. אם אתה מתכוון לצלם סתם אירועי משפחה, או אפילו סתם סרטים לעצמך או לחברים, אין סיבה שתקנה מצלמה מקצועית, מצלמה ביתית חדישה תעשה את העבודה. לעומת זאת, אם אתה מתכנן להפיק וידאו בצורה מתאימה לטלוויזיה או הפצה כלשהי, מצלמה מקצועית תהיה עדיפה [לדעתי, לפחות]. אל תשכח שקניה בחו"ל עלולה לגרום לבעיות שאין אחריות בארץ, חלקי חילוף וכדומה.. בכל מקרה, בהצלחה ותתחדש!
ניר

Gwoman

New member
../images/Emo28.gifטוב, קודם כל...../images/Emo28.gif

באמת תודה לכל מי שהגיב להודעה שלי. ועכשיו למספר תגובות: קודם כל, ברוווור שהדבר הראשון שאני אשים לב אליו (וכבר חינכתי את אבא בנושא) הוא שהמצלמה תהיה pal ולא ntsc. ועכשיו להבהרה קטנה: אני בת. הבנתי שיתרון נוסף שיש לדיגיטל 8 הוא שיש להם קלטות מיוחדות עם זמן הקלטה ארוך בהרבה, וזה יתרון בהחלט.... ודרך אגב, hi8 הן לא אנלוגיות
לא שאני אומרת שאי אפשר להיות מרוצים ממצלמות אנלוגיות חס וחלילה..... למרות שכשזה מגיע למצלמות ביתיות האנלוגיות איכותן...... אחרת נגדיר זאת כך. פושע מחשבתי - תנחומי על מקרה המצלמה..... אכן עוגמת נפש לא קטנה. לא נורא, תחשוב על זה ככה - לפחות לך המשטרה לא פוצצה מצלמת 3ccd של פנסוניק...
ודרך אגב, אל תחשוב שפספסתי את העניין שהפיקסל הנזכר לעיל צבעו היה אדום... מהפכן ארור! ארור אמרתי!!!!!!! ולפי הצעתך איימתי על אבא לברר אם יש מעבדה של המצלמה שאבחר בעתיד בארץ. ובוודאי שאני רוצה מצלמה מקצועית אבל לצערי הרב, הכל הכל חלומות שכן התקציב שלי הוא למצלמה ביתית בלבד ולא למצלמה מקצועית...
שנים של פנטזיות על Canon #XL-1S או Canon #GL2 (טוב, האמת לא בדיוק שנים כי הן די חדשות, אבל הבנתם את הפואנטה...). לא נורא. מחר נקנה עוד אבוקדו. הלא כן?

HI8 אכן אנלוגית... ../images/Emo16.gif

אבל האיכות סבירה, אפילו סבירה ביותר (לדעתי לפחות). כמובן שאם אפשר עדיף DIGITAL8. בהצלחה עם המצלמה!
ניר

avi46

New member
דרך אגב

יש לי מצלמה דיגיטל 8 ואני מאוד מרוצה. אגב איזה כרטיס ווידאו יש לך במחשב?

GaLi17

New member
שאלה

יש לי גם צלמה של סוני...אני לא יודעת עוד עליה פרטים כי אני ממש לא מבינה בה...קניתי אותה בארה"ב, איך אני יכולה לדעת אם היא PAL או NTSC??

אצלי על הצד החיצוני של המסך../images/Emo16.gif

כתוב את שם הדגם ואחריו PAL. אני לא בטוח אם ככה זה בכל מצלמות סוני.
ניר

מצלמה

אני מציע לך "ללכת" על מיני DV. המחירים בחו"ל נוחים מאוד ויש הרבה סוחרים שמוכרים מצלמות בשיטת PAL. אומנם הן מעט יקרות יותר, אבל הפורמט הדיגיטלי לא עומד להשתנות בקרוב. לפחות לא בתחום הביתי. בשאלת המחיר, ל- JVC יש מצלמות נחמדות מאוד וזולות. 3 CCD, מייקר את מחיר המצלמה אבל האיכות טובה יותר, אני לא יודע אם יש לJVC מצלמה כזאת אבל לסוני יש דגם שמספרו 900 שאולי תמצאי במחיר נוח. מצלמות PAL, ניתן לזהות לפי ה- P שמופיע על שם הדגם או מדבקה PAL על גוף המצלמה עצמה. מקווה שיהיה בהצלחה

glupo

New member
Tיפים לקניית מצלמה

1. ההפרשים במחיר בין הארץ לחול אינם כה גדולים, לעומת זאת חלק מהיצרנים בארץ נותנים 3 שנים אחריות. 2. חשוב מאד שהמצלמה תהיה דיגטלית בפורמט dv או d8 ולא איזה חינטרוש עם מעבד דיגטלי או שם מפוצץ אחר. 3. ברמה הביתית אין הרבה הבדל בין d8 ל dv, אולם d8 מאפשר המרה של קלטות hi8 ו 8 של סוני. כך שלבעלי ארכיון קלטות אנאלוגיות כאלה כדאי לשקול בחיוב d8. 4. מאד מאד מאד חשוב שלמצלמה תהיינה כניסות דיגטליות ואנלוגיות dv input/analog input 5. אישית אני לא מת על המצלמות של jvc 6. כל המצלמות די דומות מלבד השטויות שהן מציעות. יש להתעלם לחלוטין מאופציית הזום הדיגטלי, סתם שטות שיווקית. ריבוי אפקטים ופטנטים סתם מסבך את ההפעלה- לא שווה את הכסף. 7. צילום סטילס דיגטלי במצלמת וידאו לא ממש יעיל. האיכות לא משהו, הצילום מסורבל (יש השהייה בין זמן הלחיצה לזמן הצילום), וזה לא נוח. 8. תיק למצלמה- חשוב מאד, חצובה (לסוני יש חצובה קטנה ומודה עם שלט) ב ה צ ל ח ה!!! גיל לופו

MaSTeRLou

New member
מצלמות של Panasonic גם טובות

מצוידות בחלק מהדגמים בעדשות Leica המשובחות ובאות לרוב עם הרבה פיצ'רים. זו קצת יקרה, (וייתכן שיצא כבר דגם חדש ממנה, והמחיר שלה ירד), אבל מהנסיון שלי איתה - מד-הימה. פשוט מצלמה מצוינת. מעבר לאיכות ביתית סטנדרטית.

T a Z a

New member
לפושע מחשבתי: ../images/Emo95.gif <- מוצץ:))

מה שכתבת הזכיר לשאול את חברי הפורום שאלה: ברשותי מצלמה דיגיטלית canon s-30 ולפני מספר ימים היא נפלה, והעינית שלה (לא העדשה) נשברה.. לשמחתי כלום לא קרה למסך או לכל איבר חשוב במצלמתי האהובה, אך רציתי לדעת אם עצם העובדה שקניתי את המצלמה בארה"ב (לפני חצי שנה) נותנת לי אולי אחריות ב"קנון" ישראל, או מקום מוזל לתקן אותה... תודה רבה רבה מראש! יחי הפורום

MaSTeRLou

New member
פנה עם השאלה לפורום צילום

לרבים מחברי הפורום ההוא יש מצלמות Canon וחלקם קנו אותן בארה"ב. לפי מה שאני יודע, קנון ארה"ב נותנים אחריות בינלאומית, ותיקון המצלמה אמור להיעשות במסגרת האחריות גם בארץ, וקרט מכבדים את האחריות הזאת.

למעלה