../images/Emo175.gifתזונה לפני אימון
http://www.getbig.co.il/Articles/Food-before-exercise.htm תזונה מתאימה לפני ואחרי האימון יכולה להשפיע בצורה ניכרת על יעילות האימון שלך. בלי תזונה אופטימאלית, תגובת הגוף לאימון תהיה פשרה במקרה הטוב. מנקודת מבט של אפקטיביות, אין לראות אימון ותזונה כשני אספקטים נפרדים. המזון אותו אתה אוכל והעבודה אותה אתה משקיע בנאמנות בחדר הכושר מהווים למעשה את האימון שלך. האימון גורם לשינויים קיצוניים בסביבה המטבולית של רקמת השריר. ראשית, יש עלייה משמעותית בזרימת הדם לשרירים שעובדים. כמו כן ישנה עלייה בהורמונים מסוימים (כגון אדרנלין). שינויים אלו גורמים לגוף להימצא במצב קטבולי (מפרק) בזמן האימון ובמצב אנבולי (בונה) מיד לאחר האימון. מכיוון ששינויים אלו כה קיצוניים, כמה מהם נמשכים מספר שעות בלבד, והארוחות שתאכל לפני ואחרי האימון חיוניות לניצול השלב האנבולי שאחרי האימון בצורה הטובה ביותר. מאמר זה, ידון בנושא התזונה לפני ואחרי אימון בהתבסס על מחקרים שנעשו בנושא זה. הארוחה שלפני האימון: הארוחות שלפני האימון מבוססות על אספקת מקורות אנרגיה זמינים (בעיקר פחמימות) לשימור מאגרי האנרגיה של הגוף, וניצול זרימת הדם המוגברת לשריר. פחמימות: אימונים בעצימות גבוהה יוצרים דרישה גדולה ממאגרי הגליקוגן בגופנו. גליקוגן (Glycogen) הוא סוכר שמאוחסן בכבד ובשרירים. מכיוון שאימונים עצימים שורפים אנרגיה בקצב כה גדול, הגוף לא יכול לספק כמות מספיקה של חמצן לשימוש השומן כמקור דלק. לכן, הגוף חייב להשתמש גם בסוכר שמאוחסן בשריר וגם בסוכר שמגיע דרך מחזור הדם. צריכה של פחמימות פשוטות מיד לפני האימון עשויה להוריד את רמת הגליקוגן שינוצל בזמן האימון ובכך להאריך את יכולת הביצוע. יתרה מזאת, רמות גבוהות של גליקוגן ואינסולין יוצרות סביבה הורמונאלית שמעודדת אנבוליזם (גדילה). בזמן האימון, ההורמון קורטיזול (Cortisol) מאיץ פירוק שומן, שריר וחלבונים. תהליך זה קורה כדי לספק עוד חומרי מזון למאמץ המתמשך. ההשפעות של קורטיזול נחוצות גם כדי לספק מגוון חומצות אמינו לשריר מתוכן הוא בונה חלבוני כיווץ, אם אין מספיק חומצות אמינו בדם. דבר זה מבטיח רמה מסוימת של התאמה גם אם תזונתו של הפרט דלה בחלבון. יחד עם זאת, אם תהליך זה נמשך לאורך זמן ואינו מווסת בחלבונים שמקורם בתזונה, התוצאה תהיה שימור המצב הקיים או אפילו ירידה ברקמת השריר כפי שניתן לראות לאחר תקופות ארוכות של רעב או דיאטה. למרבה המזל, כאשר צורכים פחמימות בזמן האימון העלייה ברמת הקורטיזול היא מזערית. הפחמימות מקטינות את האפקטים הקטבולים בזמן אימון עצים ואלו חדשות טובות למפתחי הגוף. חלבונים: לאחרונה, יותר ויותר מחקרים החלו לעסוק בחשיבות חלבונים כחלק מהתזונה לפני האימון. חלק ממחקרים אלו אף הגיע למסקנה שחשיבותם של החלבונים לפני האימון גבוהה מנוכחותם בתזונה שלאחר האימון. הרעיון הבסיסי הוא שכדאי לנצל את זרימת הדם המוגברת לשרירים שפועלים בזמן האימון. מכיוון שהזמינות של חומצות אמינו היא פעמים רבות גורם מגביל לסינטזה של חלבונים, ארוחה לפני אימון שתכיל חלבון, תגביר ותעצים את זמינותן של חומצות האמינו לרקמות השריר. מחקרים שונים הראו שעל ידי צריכת חלבון לפני אימון, ספיגתן של חומצות אמינו בזמן האימון גדולה בצורה משמעותית מאשר לאחר האימון. כמו כן, יש הבדל משמעותי בקליטת חומצות אמינו בשעה הראשונה שלאחר האימון, כאשר משקה חלבון לפני האימון מספק יתרון ברור. ספיגת חומצות אמינו בשריר כפולה כאשר נלקח משקה חלבון לפני האימון לעומת אם הוא נלקח אחרי האימון. קצב דעיכת פנליאלין, מדד לסינטיזת חלבוני שריר תוך שימוש בחומצות אמינו בדם, היה משמעותית גבוה יותר כאשר החומצות נלקחו לפני האימון. תוצאות אלו מראות בבירור שתהליך סינטיזת חלבוני שריר גבוה יותר כאשר החלבון נלקח מיד לפני האימון מאשר אם הוא נלקח אחריו, ודבר זה ניתן להסבר בעיקר בגלל קצב האספקה של החומצות לשריר.
http://www.getbig.co.il/Articles/Food-before-exercise.htm תזונה מתאימה לפני ואחרי האימון יכולה להשפיע בצורה ניכרת על יעילות האימון שלך. בלי תזונה אופטימאלית, תגובת הגוף לאימון תהיה פשרה במקרה הטוב. מנקודת מבט של אפקטיביות, אין לראות אימון ותזונה כשני אספקטים נפרדים. המזון אותו אתה אוכל והעבודה אותה אתה משקיע בנאמנות בחדר הכושר מהווים למעשה את האימון שלך. האימון גורם לשינויים קיצוניים בסביבה המטבולית של רקמת השריר. ראשית, יש עלייה משמעותית בזרימת הדם לשרירים שעובדים. כמו כן ישנה עלייה בהורמונים מסוימים (כגון אדרנלין). שינויים אלו גורמים לגוף להימצא במצב קטבולי (מפרק) בזמן האימון ובמצב אנבולי (בונה) מיד לאחר האימון. מכיוון ששינויים אלו כה קיצוניים, כמה מהם נמשכים מספר שעות בלבד, והארוחות שתאכל לפני ואחרי האימון חיוניות לניצול השלב האנבולי שאחרי האימון בצורה הטובה ביותר. מאמר זה, ידון בנושא התזונה לפני ואחרי אימון בהתבסס על מחקרים שנעשו בנושא זה. הארוחה שלפני האימון: הארוחות שלפני האימון מבוססות על אספקת מקורות אנרגיה זמינים (בעיקר פחמימות) לשימור מאגרי האנרגיה של הגוף, וניצול זרימת הדם המוגברת לשריר. פחמימות: אימונים בעצימות גבוהה יוצרים דרישה גדולה ממאגרי הגליקוגן בגופנו. גליקוגן (Glycogen) הוא סוכר שמאוחסן בכבד ובשרירים. מכיוון שאימונים עצימים שורפים אנרגיה בקצב כה גדול, הגוף לא יכול לספק כמות מספיקה של חמצן לשימוש השומן כמקור דלק. לכן, הגוף חייב להשתמש גם בסוכר שמאוחסן בשריר וגם בסוכר שמגיע דרך מחזור הדם. צריכה של פחמימות פשוטות מיד לפני האימון עשויה להוריד את רמת הגליקוגן שינוצל בזמן האימון ובכך להאריך את יכולת הביצוע. יתרה מזאת, רמות גבוהות של גליקוגן ואינסולין יוצרות סביבה הורמונאלית שמעודדת אנבוליזם (גדילה). בזמן האימון, ההורמון קורטיזול (Cortisol) מאיץ פירוק שומן, שריר וחלבונים. תהליך זה קורה כדי לספק עוד חומרי מזון למאמץ המתמשך. ההשפעות של קורטיזול נחוצות גם כדי לספק מגוון חומצות אמינו לשריר מתוכן הוא בונה חלבוני כיווץ, אם אין מספיק חומצות אמינו בדם. דבר זה מבטיח רמה מסוימת של התאמה גם אם תזונתו של הפרט דלה בחלבון. יחד עם זאת, אם תהליך זה נמשך לאורך זמן ואינו מווסת בחלבונים שמקורם בתזונה, התוצאה תהיה שימור המצב הקיים או אפילו ירידה ברקמת השריר כפי שניתן לראות לאחר תקופות ארוכות של רעב או דיאטה. למרבה המזל, כאשר צורכים פחמימות בזמן האימון העלייה ברמת הקורטיזול היא מזערית. הפחמימות מקטינות את האפקטים הקטבולים בזמן אימון עצים ואלו חדשות טובות למפתחי הגוף. חלבונים: לאחרונה, יותר ויותר מחקרים החלו לעסוק בחשיבות חלבונים כחלק מהתזונה לפני האימון. חלק ממחקרים אלו אף הגיע למסקנה שחשיבותם של החלבונים לפני האימון גבוהה מנוכחותם בתזונה שלאחר האימון. הרעיון הבסיסי הוא שכדאי לנצל את זרימת הדם המוגברת לשרירים שפועלים בזמן האימון. מכיוון שהזמינות של חומצות אמינו היא פעמים רבות גורם מגביל לסינטזה של חלבונים, ארוחה לפני אימון שתכיל חלבון, תגביר ותעצים את זמינותן של חומצות האמינו לרקמות השריר. מחקרים שונים הראו שעל ידי צריכת חלבון לפני אימון, ספיגתן של חומצות אמינו בזמן האימון גדולה בצורה משמעותית מאשר לאחר האימון. כמו כן, יש הבדל משמעותי בקליטת חומצות אמינו בשעה הראשונה שלאחר האימון, כאשר משקה חלבון לפני האימון מספק יתרון ברור. ספיגת חומצות אמינו בשריר כפולה כאשר נלקח משקה חלבון לפני האימון לעומת אם הוא נלקח אחרי האימון. קצב דעיכת פנליאלין, מדד לסינטיזת חלבוני שריר תוך שימוש בחומצות אמינו בדם, היה משמעותית גבוה יותר כאשר החומצות נלקחו לפני האימון. תוצאות אלו מראות בבירור שתהליך סינטיזת חלבוני שריר גבוה יותר כאשר החלבון נלקח מיד לפני האימון מאשר אם הוא נלקח אחריו, ודבר זה ניתן להסבר בעיקר בגלל קצב האספקה של החומצות לשריר.