לכל השמאלנים ה"הומניסטים" פה

שחרשחר1

New member
../images/Emo176.gifלכל השמאלנים ה"הומניסטים" פה

א. ברור לי שבדעותיכם כוונתכם טובה (לפחות אני מקווה כך) ב. הרי ברור לכולם שההומניזם כביכול בחלק מהמקרים הינו הומניזם בגרוש. קיצוני עד טיפשות. הרעיון יפה...אבל יישומו במציאות של היום - ואולי במציאות הנצחית - הוא אידיאה ותו לא. הרי מדובר באנשים, והרוב, לא ישתנו - מי ישנה את האיסלם? את הקיצונים שבכם ושבהם? הרי ברור שאנשים מנצלים את ה"דת" כביכול למימוש צרכי שליטה ואגו לעתים קרובות. אולי הטיפשות והבורות יחריבו אותנו, המלחמה בטוח, אבל כך גם חיקוי התנהגות בת היענה וכיסוי ראשנו בחול. אולי כשהאנושות תשתנה יוכלו אנשים לשלב את הרעיונות הנשגבים הקיצוניים על החרות והחופש, הזכות של האדם לחיות ולתת לחיות, בינתיים ההסטוריה מכתיבה מה שהכתיבה תמיד, ההשרדות של החזק (והחכם) ביותר, לא של הצודק ביותר. ג. דיי עם ההתנפחות וההתלהמות הזו כנגד מדינת ישראל...זה מתחיל להיות קצת עלוב לא? נכון, מדינת ישראל לא תמימה. עשינו טעויות, ויש גם עשבים שוטים בצה"ל שמנצלים את כוחם כדי להעליב פלסטינים תמימים וחפים מפשע. אבל להפוך את ישראל לתוקפן? עד כמה אפשר להיות טיפשים אלוהים ישמור (בינתיים הוא לא מתפקד מי יודע מה...)??? הרי הרצח ומסע ההסתה של הפלסטינים והערבים (סוריה, אירן וגם מצריים - למרות שאיתם יש תקווה מסויימת) נמשך כמה מאות שנים, עוד הרבה לפני ה"כיבוש" (שכנראה שכחתם שמדובר במלחמות השרדות שלא אנחנו רצינו...) תהיו קצת רציניים אנשים. אני מתפלא עליכם. זה פורום רציני תפסיקו לעשות ממנו צחוק. ישראלים נרצחים כאן ע"י קיצוניים מוסלמים, ואתם (במיוחד את אורלי, הכביכול הומניסטית - מצחיק אותי לחשוב, הדעות ההומניסטיות שלך..מה הן שוות בדיוק? פעם עשית טוב למישהו? פעם התנדבת? או שאת רק פה מתלהמת ומסובבת הכל כולל הכל נגד צה"ל ובעד הסרבנים - שמשתפים פעולה עם האנטישמים והערבים - באמת שאין לי שום דבר אישי נגדך, כמו שאמרתי בתחילה, אני בטוח שמניע אותך רצון טוב ונשמה טובה, אבל הדעות שלך פה הן דיי קיצוניות, לפחות בנושא הזה, שזה מעליב את האינטליגנציה הרגשית והמוסרית הבסיסית ביותר). ד. דיי לעשות את ההשוואה הזו (שראיתי אותה איפשהו בפורום) שמאלנים=הומניסטים. הרי זה כ"כ טיפשי...יש לא מעט "ימנים" שהם מתנדבים ועוזרים בכל מני מקומות בארץ. רק בגלל שהדעות שלהם הן ימניות זה הופך אותם ללא הומניסטים? פחחחחח... הרי אפשר לומר בדיוק הפוך! שהם הומניסטים כי הם דואגים לבני עמם שנרצחים ע"י מוסלמים סוטים שמתאבדים... שבת מצויינת ואשמח לשמוע ביקורת בונה או הורסת שחר

gershon17

New member
ההומניזם הוא דת

זה מאד מצחיק לראות הומניסטים לוקים בדיוק באותה דמגוגיה מתנשאת של כהני דתות שונות, כשהם יוצאים בדיוק נגד הסטנדרטים שאותן דתות בדיוק בעדם.

iceviper

New member
לשחר

1.יופי 2.עם הכללות לא תגיע רחוק.איסלאמים "מסוכנים" גם יושבים בכנסת.צריך להעיף אותם לכל הרוחות,כן? 3.למה לא לבוא בטענות? כי אנחנו צודקים תמיד,או בגלל שישראל קטנה וחלשה? הרי התירוצים האלה מוכרים עד כדי בחילה.תתחיל לקחת אחריות על מה שנעשה בשמך.מלחמת הישרדות? אתה מאמין לכל מה שמאכילים אותך? גם אם יגידו לך שהרחבת מלחמת של"ג עד ביירות היתה צעד הכרחי? 4.מי שעושה צחוק מהפורום זה אתה.אני לא נוהג להאכיל טרולים אבל בשבילך חרגתי ממנהגי. 5.אף אחד לא אמר שאין ימנים לא הומניסטים.ההשוואת האלה קיימות רק בדמיון שלך.

orlyt

New member
שחר..

אני מצטרפת לדברים שנאמרו כאן קודם אבל אוסיף עוד קצת משלי.. 1. יופי 2. אני לא רואה מה טיפשי בהומניזם. גם אם הוא לא ישים במאה אחוז, או כפי שאני הייתי רוצה לראות אותו, זה לא אומר שאין מקום להביע דעות כאלה. השינוי לא נופל משמיים, אלא נוצר ומתהווה באמצעות בני אדם שמביעים דעות שונות ומושכים אחריהם אנשים נוספים. אני חושבת שהקריאה שלך את ההיסטוריה היא קצת לקויה, משום ש"חוזק" יכול להיות עניין מאוד זמני ומתבטא בזירות שונות (לאו דווקא צבאיות). 3.אני שואלת את עצמי אותה שאלה. כמה טיפשים אפשר להיות? הדעות שלי הן קיצוניות לא רק פה - אישית אני לא אוהבת את המילה קיצוניוּת - מעדיפה נחישוּת.

תגובה לשחר

שלום לכולם, זו הודעתי הראשונה בפורום זה - מקווה לחיי קהילה שוקקים ומעניינים
א. אוקיי. ב. כן. הומניזם הוא אידיאה - עדיין לא הבנתי מה רע בכך. אתה טוען כי יש מציאות שאין טעם להלחם כנגדה משום שההיסטוריה הכתיבה כללים מסוימים. ראשית, כמו אורלי, גם אני חושב שאתה נחפז למסקנות ללא בסיס מספק. שנית, האם אני בת-יענה, או שמא דווקא אתה הוא זה שמכסה ראשו בחול לנוכח המציאות, ומסרב להאבק במה שאינו צודק? ג. על מה לעז**ל אתה מדבר?? עשבים שוטים? זו מדיניות ממשלתית, ולא מנהג חריג של עשבים שוטים! להעליב? זו דרך מעניינת להתבונן על מצבו הנפשי של מי שחי תחת כיבוש! ישראל תוקפנית? בהחלט! אין דרך אחרת לתאר הטלת פצצות במשקל טונה על עיר צפופה כמו עזה. הסתה פלסטינית וערבית בת מאות שנים? הוכחות בבקשה. ואגב, אל תטרח לחפש. הפלסטינים לא יכלו להסית לפני מאות שנים פשוט משום שלא היה עם כזה... גם לא היתה מדינה יהודית להסית נגדה במאות השנים האחרונות... אשר להערת הסוגריים שלך לאורלי - אנסה להגיב אף שאיני מכיר את אורלי באופן אישי (לפחות לא לאחרונה - אורלי, אם תרצי אבהיר לך משפט זה במסר אישי...) - מנין היהירות לשאול האם היא עושה טוב או מתנדבת? מדוע אתה טוען כי הסרבנים משתפים פעולה עם אנטישמים וערבים? האם עלה בדעתך כי הם הם משתפים פועלים אך ורק עם מצפונם? ואגב, מה ההגדרה שלך לאינטליגנציה רגשית ומוסרית? השתררבות המושגים הללו לכאן מעלה את החשש שאינך מבין אותם כיאות. ד. הטענה כי ימני שעוזר לבני עמו הנרצחים מופרכת מיסודה. שים לב כי נקודת ההתייחסות של העזרה היא "לבני עמם". זו בדיוק התפיסה שמעמידה את הימין הישראלי כסותר את ההומניזם. ההומניזם מעמיד את האדם במרכז, ואינו מבדיל בין סיוע לאדם בן עם אחד לזולתו. העובדה שאדם מסוים (ימני או שמאלני) מתנדב ועוזר אינה הופכת אותו להומניסט יותר. אגב, הימין הליברלי הקלאסי אכן כולל יסודות הומניסטיים חשובים, אך חסר עקרונות הומניים ובזה מכשלתו, אך לא אכנס כאן להסבר על ההבדל בין הומניזם להומניות - זה לא המקום והזמן...

תיקון טעות להודעתי הקודמת

כתבתי: ד. הטענה כי ימני שעוזר לבני עמו הנרצחים מופרכת מיסודה. צריך להיות: ד. הטענה כי ימני שעוזר לבני עמו הנרצחים הוא הומניסט מופרכת מיסודה.

שחר, אני בעד זכויות בע"ח אבל...

אני גם בעד טרנספר! לא ייתכן שישראלים יירצחו כל יום ואנשים פה יקימו עמותות שתומכות בסירוב לשרת בשטחים כי זה לא מוסרי...זה מגעיל! ישלי הרבה מה לרשום אך לצערי רני כרגע קצרה בזמן.. אבל אני ימנית וכזו שכן אכפת לי מאנשים אך אכפת לי יותר לחיות במדינה שלי , בבית שלי בשלום. אכפת לי שילדים הולכים לישון שלא יכנסו להם מחבלים וירצחו אותם, שאנשים יוכלולבלות בכיף, לעלותלאוטובוס...וכו'..

למעלה