שאלה על פירות וזריעהם....

Yoav Nukem

New member
../images/Emo176.gifשאלה על פירות וזריעהם....

אם נגיד אני לוקח דובדבן, מוציא את הגרעין שלו מבפנים, ושם באדמה. אז יצמח לי עץ דובדבן? או שצריך לעשות משהו מיוחד כדי לגרום לגרעין של דובדבן לצמוח. כי אם זה היה כל כך קל. אז כולם היו עושים את זה במקום לקנות... ואיך עצים במקומות טבעיים צומחים? חיה אכלה את הפרי שלהם, החיה זרקה את הגרעין לאדמה, ואז צמח עץ. אז אפשר לעשות דבר כזה?

שקדי

New member
אז ככה................

יש להניח שתוכל להנביט בהצלחה כזאת או אחרת כמעט כל עץ פרי שאתה אוכל....אבל............... העץ שיצא לך רוב הסיכויים שיהיה שונה מאד מהעץ שממנו בא הפרי זאת משום שהאדם במשך השנים טיפח את הזנים הרצויים לו ומרבה אותם בעזרת הרכבות עץ פאי מורכב בד´´כ מכנה שזהו עץ די שונה מהמקור ורוכב שזהו הזן המיוחל והמוכר........... לכן בסיכום הצעתי לך: קנה שתיל בכמה עשרות שקלים ותדע בדיוק מה אתה מגדל בהצלחה..............................

Yoav Nukem

New member
ועוד שאלה שקשורה....../images/Emo8.gif../images/Emo176.gif

כולכם בטח שמעתם על ששמים פרי שורש כמו בטטה או בצל מעל כוס, ושהוא נוגע במים ואז צומח לכם צמח יפה מהשורש... אז ככה: ניסיתי לעשות דבר כזה עם בטטה ולא צמח כלום. כבר זה היה חודשיים ככה אפילו. וגם המליצו לי שבטטה מגדלים באביב וזה היה באביב וזה לא עזר. הוא היה מונח על עדן החלון וכך היה לו את התנאים. מישהו יודע מה הייתה הבעיה שלי?

lili5

New member
השרשת בטטה

צריך להכניס את הבטטה לתוך המים עד לגובה שליש או חצי מגודלה. לא חייבים בחלון. בחלט ניתן גם בתוך הבית מול חלון מואר. אל יאוש - נסה שוב כי בדרך כלל זה מצליח.

למעלה