פרועשים??? מה עושים!!?!?

n a a m o o n

New member
מישהו יודע לגבי אופיגל ?

קניתי אופיגל 20 כי יש לי מכת פרעושים וקרציות קשה במושב . אני מעוניית לשים על הכלבים אבל גם על הגינה , האם אופיגל הורג דשא וצמחיה או שזה בסדר לפזר אותו ? האם זה יזיק לכלבים באאיזשהיא צורה ?

אופיגל עשוי מזרחנים אורגניים

ולכן נחשב פחות בטוח מהחומרים החדשים דוגמת אדוונטג', אדוונטיקס ורוולושיין. אם תירצי להדביר את הקרציות על הכלבה בייעילות תצטרכי לשים עליה אבקה כל 3-7 ימים... טירחה לא קטנה. עדיף לקנות אמפולות נגד קרציות ופרעושים ולהשתמש בהן. האמפולות ייעילות יותר וצריך לשים אותן רק כל 4 שבועות. האופיגל אינו מדביר סביבתי מוצלח ועדיף להשתמש בריסוס. לריסוס סביבתי התייעצי עם הוטרינר שלך.

n a a m o o n

New member
מידע נוסף ....

הכלבים מטופלים באמפולות של אדוונטיקס וקולרי קילטיקס . הייתי בחו"ל כמה שבועות והכלבים טופלו ע"י השותף שלי (לציין שגם לפני היתה בעיה של פרעושים וקרציות כי בכל זאת זה מושב אבל לא באופן כזה וגם כל טיפול עזר ) וכאשר חזרתי ראיתי כי הכלב מלא פציעות ועקיצות באזור הבטן והרגליים המלוות בדם קרוש . רחצתי אותו בשמפו נגד קרציות ופרעושים ושמתי לו שוב אמפולה כי עברו ארבעה שבועות מהקודמת עברו כבר כמה ימים ואין התקדמות לכן קניתי אופיגל 20 , אם בכל זאת אצרך להשתמש באופיגל האם הוא יהרוג לי את הדשא או שיש חומר מדביר שמיועד למדשאות שיהיה ייותר פעיל על הכלבים .... אגב הכלבה בקושי מגרדת לעומתה הכלב לא מפסיק , פצוע אנושות וסובל , מה לעשות בכדי להקל עליהם ?

לקחת אותו לוטרינר

שיתן לו זריקה להפחתת תחושת הגירוד. ניתן להשתמש בתרסיס שלא יהרוג לך את הצמחים אבל כן יהרוג את הקרציות
. כדאי להתייעץ עם וטרינר לגבי החומר הספציפי והמיהול שלו.

למעלה