חיבור מזגן לשקע רגיל

yzksn

New member
../images/Emo178.gif חיבור מזגן לשקע רגיל ../images/Emo70.gif

שלום לאנשי הפורום! שאלה שלי היא על המזגן שהתקינו לי אתמול וכתוב בנייר המצורף שצריכה שלו היא 2008 kw/hr ויש לו חיבור לחשמל בצורה של תקע עם פינים עבים. לפי החשבון 2008/230=8.73 אמפר. באותו מעגל אין יותר צרכנים (חוץ מ-2 מנורות 100 W). שאלה: האם מותר ואפשרי להחליף תקע לרגיל ולהכניסו לשקע רגיל שיש לי באותו חדר במקום להוסיף קו נפרד שזה כרוך ב... אתם יודעים. אודה לכם על תגובה מהירה (כי חם בחוץ)

Ohad18

New member
עדיף שלא...

תקעים קטנים מתחממים בזרמים כאלו, גם המזגן צורך בהפעלה יותר זרם בהרבה.

wil

New member
אם הבעיה היא רק התקע,

אז אפשר פשוט להשאיר את התקע המקורי של המזגן, ולהחליף רק את השקע! (קיימים שקעים די יפים בעלי החיבור ה"עבה", ללא מפסק צמוד שהיה רלוונטי למזגנים העתיקים. נכנסים בקופסה רגילה.) השאלה היא מה יידרש מבחינת עומס - עוד מעט יענו המנוסים כאן...

yzksn

New member
../images/Emo51.gifומה לגבי הקו הצמו?

תודה. אז מה לגבי הקו עצמו? זה קו של חוטים 1.5 מוגן במא"ז C10. האם אני חייב להוסיף קו נפרד או להחליף שקע זה מספיק?

wil

New member
הוספת קו זה עסק יקר.

האפשרויות שלך הן כאלו: 1. הוספת קו 2. החלפת חוטים ל-2.5 ומא"ז ל-16 אמפר (תיתכן בעיה בהשחלת החוטים העבים בחלק מהצינורות. במיוחד אם יש לך כל מיני סידורים של הדלקה כפולה למנורות וכו') 3. (לא בטוח שיעבוד - אבל הכי קל) לנסות עם הקו הנוכחי, מקסימום אפשר להחליף את המא"ז ל-D10 שאמנם נותן זרם עבודה זהה, אבל עמיד בזרם התנעה חזק יותר. לא בטוח שיחזיק.

למעלה