../images/Emo178.gifלבד על אי בודד... ../images/Emo181.gif
ככה וככה
"אי הילדים"/ מירה לובה, על ילדים אנגלים שנשלחים לארצות הברית בזמן מלחמת העולם השנייה, שם יהיו מוגנים יותר. במהלך ההפלגה, הספינה עולה על מוקש ואחד-עשר ילדים מוצאים עצמם על אי בודד ומדהים. הם בונים בית, לומדים לצוד וללקט ומארגנים שגרת מחנה לכל דבר. בתור ילדה מאוד מאוד אהבתי את הספר. יש משהו מאוד אוטופי בתיאור החברה שהילדים יוצרים ויפה לראות איך בגדול הכוונות טובות (להוציא את דמות "הילד הרשע" - ג'ון, אם אני לא טועה). לאחרונה יצא לספר זה תרגום חדש, שאמנם לא קראתי אבל הספיק לי מה ששמעתי עליו כדי שלא אהיה מרוצה. אני דבקה בישן, לעת עתה.
"בעל זבוב"/ ויליאם גולדינג. ההפך המוחלט של אי הילדים. ההתחלה דומה - חבורת ילדים שנתקעים על אי בודד. רק שכאן גולדינג מנסה ליצור מיקרוקוסמוס של החברה האנושית - תככים, רוע ואינטרסים. שניים מהנערים רוצים את המנהיגות, האחד מנסה לזכות בה בעזרת כריזמה והשני - בעזרת כוח. זה ספר מרתיע מאוד. לי היה קשה לישון אחרי הקריאה בו, לא כי הוא מזעזע בפני עצמו אלא בגלל כל שמשתמע ממנו על המין האנושי ועל הצורה שבה אנחנו נוהגים אחד בשני. מה דעתכם? קראתם את הספרים? העדפתם אחד על פני השני? אתם מוזמנים לספר על הקריאה ועל הספרים (וכמובן, מי שיכתוב ביקורת, אכניס אותה גם למאמרים
).
ככה וככה