לילה קשה

אסתרס

New member
../images/Emo178.gif לילה קשה

ברוך השם שהאיר הבקר. היה לנו לילה קשה. שלמה בהדרדרות הן פיזית והן קוגניטיבית. הבלגן התחיל ליפנות ערב, שלמה מגיע לשרותים ולא יודע פתאום על קיום אסלה ואל תשאלו כי אתם הרי יודעים מה קורה, ובנוסף החלה אי הענות לעזרה , מסרב שאעזור לו , ומסלק אותי מהשרותים. וזה הכי קשה. כי על הרטבה אפשר להתגבר יש לי את כל האמצעים, אבל האי שקט החדש הזה. כאילו שהוא ניחש שבשבוע הבא עומדת להגיע אחות לבדיקה לקביעת זכאות לעובד סיעודי. אחותי סיפרה לי על עובד רומני שהיה אצל חברתה וטיפל שם באבא, וחזר לארצו "בגמר הטיפול" והן אומרות שהוא מלאך. אבל לי יש רתיעה מלהכניס גבר הביתה. הבית שלי לא גדול ושלושת חדרי השינה ,אחד ליד השני, יצא מצב שאני צריכה לישון עם דלת סגורה, ועלולה להפגש בדרך לשרותים, אני חוששת שזאת תיהיה הכבדה נפשית גדולה עלי . האם למישהו יש ניסיון בדבר כזה ? האם אתם יודעים על שינה מחוץ לבית? ובמה זה כרוך ? אשמח לשמוע . בקר טוב ויום טוב.

zs1957

New member
הכנסת עובד זר הביתה

בוקר טוב אסתרס, צר לי לשמוע על מה שעברת בלילה אבל לצערי זה חלק מהמחלה.אין ספק שאת זקוקה למטפל במהירות כייוון שכיום את המטפלת ואין לך זמן לעצמך וזה מתיש ומסכל. אני הייתי הולכת על מטפלת ולא על מטפל. קודם כל חשוב שאת תרגיש בנוח בביתך. חשוב גםשהמטפלת תתקשר טוב עם שלמה . אני הייתי ממליצה לקחת מטפלת חדשה לא מהוותיקות בארץ כאשר היא חדשה את מלמד אותה והיא כחומר בי היוצר. הוותיקות דורשות שכר גבוה לא מוכנות לקבל הערות והן למעשה שולטות בכל. בנוסף הן גם שחוקות אז היפקוד שלהם לא כמו של החדשות. אני כותבת לך מניסיוני האישי שהוא למעלה מעשר שנים צערי. את מדהימה.יש לשלמה מזל שיש לו אשה נהדרת כמוך. אשמח לסייע בכל עת. שבת שלום, שיהיה ל יום נפלא זהבה שחם

ronnyw

New member
שלום אסתר.

ליבי איתך. אני מסכימה עם זהבה בדבר אחד, וחולקת עליה בעניין אחר: מסכימה לגמרי שצריך עובד/ת ומהר, ומסכימה לגמרי שכדאי לך לקחת אישה. הנשים מטפלות בגברים מצוין. הביטי סביבך ברחובות ובגנים ותראי, שרוב המטפלים בגברים הן נשים. גם לאבא שלי הבאתי מטפלת אישה, וזאת בעיקר מהשיקול שלאמא שלי יהיה נוח. (מדובר בלפני כ-ארבע שנים, ששניהם עוד היו לגמרי אחרת. היום זה כבר לא חשוב לאף אחד מהם). גם עניין הלינה בחוץ אינו רלוונטי, כיוון שאת רואה שיש (ובטח ובטח יהיו) צרכים גם בלילה, בזמן השכבה, בעת השינה עם היקיצה וכו'. אני לא מסכימה עם זהבה לגבי עובדת ותיקה או לא (את יכולה למצוא את דעותינו החלוקות כבר בהזדמנויות שונות במסרים בעבר.) אני לא מאמינה שאנשים "מתקלקלים" אחרי קדנציה. או שיש להם את התכונות המתאימות או שלא. לי יש נסיון עם שלוש פיליפיניות, כולן בקדנציה שניה או שלישית וכולן נפלאות, חמות, מסורות, הגונות. (היו לי גם נסיונות לא נפלאים, אבל לא דברים שנבעו מהוותק, אלא יותר מהנתונים הבסיסיים של אישיותן). ל"ותיקות" יש ידע בעברית, יש הכרה של הנוהלים (נוהלי קופת חולים, מה קונים בסופר, מה זה החגים, מה זה כשר, סגנון האוכל וכו') ל"וותיקות" יש או אין המלצות ממעסיק קודם, ואת לא לוקחת "חתול בשק" אסתר, אני יודעת שהככנסת עובד זר (זכר או נקבה) הביתה קשה לבן הזוג הבריא. זה עוד אדם זר בבית על כל המשתמע. אבל היתרונות בכך, הן לחולה והן לבן הזוג, הם כל כך הרבה יותר גדולים, שאחרי שבועיים לא תביני איך אפשר היה אחרת. מאוד מאוד ממליצה לעשות את הצעד.

אסתרס

New member
תודה על התגובות החמות

אכן אני בדילמה ענקית. אני כל כך אוהבת את הפרטיות שלי, אחרי כמעט 30 שנה של גידול הילדים שלי וכל החברות \ ים שלהם, ועד שהם יצאו מהבית והקימו משפחות משלהם. אז עכשו שוב אצטרך להתרגל שמסתובבים לי בבית. אבל אעבוד על עצמי . ככה זה החיים, עובדים, עובדים ומיחלים לכמה שנים של כיף ואז בטה הבומבה. קניתי את הסםר ועילעלתי בו , הוא נוגע ללב. קניתי אותו בערב ההתרמה ביום ג" לפי דעתי אפשר יהיה לקנותו ביום האלצהיימר ב". חברה תבואו שהאולם לא יהיה ריק זה מבאס !!! ביי

zs1957

New member
נבוא לכנס ב-6.12.06

היי אסתרס, אני מקווה שאת בסדר למרות הלילה הקשה שעברת אני סבורה שיבואו לכנס הרבה אנשים במיוחדכאלה המטפלים בבני זוג. והכי חשוב זה לפגוש את כל חברי הפורום. כל טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
אסתר יקרה כל כך../images/Emo24.gif

אני מניחה ששלמה מבוהל ממה שקורה לו, ולכן גם מוציא עליך את מה שעובר עליו, עליך האדם הכי קרוב לו. אני עברתי את זה עם אמא. בקשר לעובד זר, אני כל כך מבינה את הרתיעה שלך מהכנסת אדם נוסף הביתה. אבל אם אין ברירה אז זה מה שצריך לעשות. יתכן ובאזור המרכז יש עובדים שלא ישנים בבית המטופל. אם אני לא טועה יקירה, אז באחת התגובות אליי בקשר לזה מישהו ציין את זה שיש אפשרות כזו. בקשר לעובד או עובדת. זה תלוי גם בכמה כוח פיזי צריך כדי לטפל בשלמה, בקשר שיווצר בין המטפל לבעלך וכמובן גם בנוחות שלך. אני מכירה שני מקרים שיש מטפלת פיליפינית לגבר וזה עובד מצויין גם עם בת הזוג.שתי הנשים מברכות את העובדת ומרוצות. מאחלת לך שיהיה סוף שבוע שקט יותר

אסתר , ליבי איתך

אסתר יקרה , אכן הגעת לזמנים די קשים שבהם את זקוקה לעזרה. כמו שאני כבר מכירה אותך , את כבר התכוננת והכנת ניירת וכו'. כולם כבר נתנו לך את כל העצות הנכונות ואני , מה שנותר לי זה רק להשתתף בהרגשה הכבדה שלך ושל כולנו שמצבו של שלמה בן זוגך האהוב מתדרדר. הוא היה כזה מתוק בסרט שלכם , נראה שקט ורגוע ומקסים ומה שנותר לי לאחל לכם שעוד יהיו גם ימים יפים ורגועים של שיתוף פעולה , שבת שלום , טובה

למעלה