../images/Emo178.gif../images/Emo9.gifהלחם הראשון התקבל...../images/Emo178.gif
הנסיון הראשון ללחם ביתי עבר את מבחן האש... והוא הסכים לנסות אתו ואכל חתיכה... לא קל בכלל- לערבב את כל הקמחים המוזרים האלו- תירס, אורז, סויה, וחומוס... ולקוות שהם יתפחו עם השמרים. חסר מלח, חסר דבש ואולי נוסיף ביצה נוספת? למה הכל כל כך נוזלי??? אהה קורנפלור לא סופג נוזלים וגם החלפתי את המרגרינה בשמן זית.. טוב, להוסיף עוד קמח חומוס... ותודה לך י. החמוד והסבלני ולאשתך נ. שהדריכה.. לגלות שלא תפחו ולנסות להוסיף משפר אפייה- אוףףף יש בו E481 מתחלב... אהה- בספר לסלק את הקוץ כתוב שיש חומצה לקטית...טוב אז יישאר שטוח.. להתפיח ולהכניס לתבניות- ואופסס כל הלחמניות משתטחות והופכות לפיתות ונדבקות זו לזו... לזכור אחרי עשר דקות להחליף את מיקום התבניות בתנור... אוף העליונה הזהיבה יותר מדי מהר... מהר מהר להחליף- טוב יהיה זהוב עמוק... אוקיי, עוד עשר דקות עם העיניים על התנור, מתפללת שיהיה מוכן לגעת בתערובת המשונה הזו.. והנה להוציא... אוי הכל נדבק לתבנית ולא עזר השימון. כל הלחם תקוע... טוב שיש כף טיגון אוףףף הוא מתפרק ולא שומר על צורתו.. נו טוב, יהיו סנדווצים קטנים... אוקיי... עכשיו מבחן הטעימה- ואללה לי נראה שיצא טעים, אבל מה אני מבינה, אני אכלנית ידועה של לחמים מכל הצורות והמינים... נחכה שיתקרר ונראה. טוב בוא ננסה- "היי תראה הכנתי לך לחם..." מנסה ואומר חם ומניח על השולחן. טוב הוא רגיל לאכול קר לגמרי... אבל הנה, אכל חתיכה קטנה ולא עשה פרצוף... וואללה יש לנו אס קטן מנצח- לחם התירס הצליח איכשהו...ואי ואי ואי איזה ריח טוב של אפייה יש בבית... אני מוכנה לטרוף... טוב, אז הלידה הראשונה היתה סבירה... לא נורא , קצת צירי לחץ, וקצת סומק מהחום של התנור, אך היצירה נחמדה (פחוסה זהובה ודי ריחנית ) ואכילה. נצחון קטן בדרך החדשה שבה פסעו היום חומוס ביתי, אטריות אורז מסולסלות עם רוטב, גזר וירקות לקוסקוס ללא גלוטן... אוףףף
לא קל בכלל... היום עשיתי קונסיליום עם הטבחים של המטבח המוסדי המשרת את הקיבוץ וכפר הנופש... שום דבר לא ניתן לקחת משם, כי הכל מלא אבקות מרק (עמילן תפו"א ורכיבי טעם ומונוסודיומים...) והסמכות של קמח... ועוד הקייץ חם וארוךךךך טוב השניצלים מחכים במקרר לציפוי של החומוס והשומשום... אני יודעת, מי אמר להוציא תירס מהתפריט... פעם היה יותר פשוט, כי הוצאנו רק חלב בוטנים ותפו"א...אבל עכשיו מתחיל הכל מחדש... מי אמר GFCFSF??? כן, קמח סויה זה לא גליק גדול וגם לא הסויה המיובשת הזו... נראה לי שהבא בתור יהיה ה-SF אם רק נמצא חלב מתאים אחר... בהצלחה לכל המדייטים... והלוואי שרק נראה תוצאות אמן... והעיקר הבריאות...
טוב
הנסיון הראשון ללחם ביתי עבר את מבחן האש... והוא הסכים לנסות אתו ואכל חתיכה... לא קל בכלל- לערבב את כל הקמחים המוזרים האלו- תירס, אורז, סויה, וחומוס... ולקוות שהם יתפחו עם השמרים. חסר מלח, חסר דבש ואולי נוסיף ביצה נוספת? למה הכל כל כך נוזלי??? אהה קורנפלור לא סופג נוזלים וגם החלפתי את המרגרינה בשמן זית.. טוב, להוסיף עוד קמח חומוס... ותודה לך י. החמוד והסבלני ולאשתך נ. שהדריכה.. לגלות שלא תפחו ולנסות להוסיף משפר אפייה- אוףףף יש בו E481 מתחלב... אהה- בספר לסלק את הקוץ כתוב שיש חומצה לקטית...טוב אז יישאר שטוח.. להתפיח ולהכניס לתבניות- ואופסס כל הלחמניות משתטחות והופכות לפיתות ונדבקות זו לזו... לזכור אחרי עשר דקות להחליף את מיקום התבניות בתנור... אוף העליונה הזהיבה יותר מדי מהר... מהר מהר להחליף- טוב יהיה זהוב עמוק... אוקיי, עוד עשר דקות עם העיניים על התנור, מתפללת שיהיה מוכן לגעת בתערובת המשונה הזו.. והנה להוציא... אוי הכל נדבק לתבנית ולא עזר השימון. כל הלחם תקוע... טוב שיש כף טיגון אוףףף הוא מתפרק ולא שומר על צורתו.. נו טוב, יהיו סנדווצים קטנים... אוקיי... עכשיו מבחן הטעימה- ואללה לי נראה שיצא טעים, אבל מה אני מבינה, אני אכלנית ידועה של לחמים מכל הצורות והמינים... נחכה שיתקרר ונראה. טוב בוא ננסה- "היי תראה הכנתי לך לחם..." מנסה ואומר חם ומניח על השולחן. טוב הוא רגיל לאכול קר לגמרי... אבל הנה, אכל חתיכה קטנה ולא עשה פרצוף... וואללה יש לנו אס קטן מנצח- לחם התירס הצליח איכשהו...ואי ואי ואי איזה ריח טוב של אפייה יש בבית... אני מוכנה לטרוף... טוב, אז הלידה הראשונה היתה סבירה... לא נורא , קצת צירי לחץ, וקצת סומק מהחום של התנור, אך היצירה נחמדה (פחוסה זהובה ודי ריחנית ) ואכילה. נצחון קטן בדרך החדשה שבה פסעו היום חומוס ביתי, אטריות אורז מסולסלות עם רוטב, גזר וירקות לקוסקוס ללא גלוטן... אוףףף