הלחם הראשון התקבל...

../images/Emo178.gif../images/Emo9.gifהלחם הראשון התקבל...../images/Emo178.gif

הנסיון הראשון ללחם ביתי עבר את מבחן האש... והוא הסכים לנסות אתו ואכל חתיכה... לא קל בכלל- לערבב את כל הקמחים המוזרים האלו- תירס, אורז, סויה, וחומוס... ולקוות שהם יתפחו עם השמרים. חסר מלח, חסר דבש ואולי נוסיף ביצה נוספת? למה הכל כל כך נוזלי??? אהה קורנפלור לא סופג נוזלים וגם החלפתי את המרגרינה בשמן זית.. טוב, להוסיף עוד קמח חומוס... ותודה לך י. החמוד והסבלני ולאשתך נ. שהדריכה.. לגלות שלא תפחו ולנסות להוסיף משפר אפייה- אוףףף יש בו E481 מתחלב... אהה- בספר לסלק את הקוץ כתוב שיש חומצה לקטית...טוב אז יישאר שטוח.. להתפיח ולהכניס לתבניות- ואופסס כל הלחמניות משתטחות והופכות לפיתות ונדבקות זו לזו... לזכור אחרי עשר דקות להחליף את מיקום התבניות בתנור... אוף העליונה הזהיבה יותר מדי מהר... מהר מהר להחליף- טוב יהיה זהוב עמוק... אוקיי, עוד עשר דקות עם העיניים על התנור, מתפללת שיהיה מוכן לגעת בתערובת המשונה הזו.. והנה להוציא... אוי הכל נדבק לתבנית ולא עזר השימון. כל הלחם תקוע... טוב שיש כף טיגון אוףףף הוא מתפרק ולא שומר על צורתו.. נו טוב, יהיו סנדווצים קטנים... אוקיי... עכשיו מבחן הטעימה- ואללה לי נראה שיצא טעים, אבל מה אני מבינה, אני אכלנית ידועה של לחמים מכל הצורות והמינים... נחכה שיתקרר ונראה. טוב בוא ננסה- "היי תראה הכנתי לך לחם..." מנסה ואומר חם ומניח על השולחן. טוב הוא רגיל לאכול קר לגמרי... אבל הנה, אכל חתיכה קטנה ולא עשה פרצוף... וואללה יש לנו אס קטן מנצח- לחם התירס הצליח איכשהו...ואי ואי ואי איזה ריח טוב של אפייה יש בבית... אני מוכנה לטרוף... טוב, אז הלידה הראשונה היתה סבירה... לא נורא , קצת צירי לחץ, וקצת סומק מהחום של התנור, אך היצירה נחמדה (פחוסה זהובה ודי ריחנית ) ואכילה. נצחון קטן בדרך החדשה שבה פסעו היום חומוס ביתי, אטריות אורז מסולסלות עם רוטב, גזר וירקות לקוסקוס ללא גלוטן... אוףףף
לא קל בכלל... היום עשיתי קונסיליום עם הטבחים של המטבח המוסדי המשרת את הקיבוץ וכפר הנופש... שום דבר לא ניתן לקחת משם, כי הכל מלא אבקות מרק (עמילן תפו"א ורכיבי טעם ומונוסודיומים...) והסמכות של קמח... ועוד הקייץ חם וארוךךךך טוב השניצלים מחכים במקרר לציפוי של החומוס והשומשום... אני יודעת, מי אמר להוציא תירס מהתפריט... פעם היה יותר פשוט, כי הוצאנו רק חלב בוטנים ותפו"א...אבל עכשיו מתחיל הכל מחדש... מי אמר GFCFSF??? כן, קמח סויה זה לא גליק גדול וגם לא הסויה המיובשת הזו... נראה לי שהבא בתור יהיה ה-SF אם רק נמצא חלב מתאים אחר... בהצלחה לכל המדייטים... והלוואי שרק נראה תוצאות אמן... והעיקר הבריאות...
טוב
 
מתכונים

שניצלים: לצפות בביצה ואז בפצפוצי אורז (בלי סוכר) מרוסקים. אפשר גם בלי הביצה. אפשרויות פחות טעימות אבל מתאימות למי שעושה SCD: זרעי פשתן, שומשום, אגוזים טחונים. להיזהר עם האגוזים כי יש להם נטייה להישרף די מהר. לחמניות או muffins, מתאים ל-SCD: חומרים: 3 כוסות מדידה קמח שקדים או אגוזים אחרים 2 ביצים 2000 מ"ג ויטמין C לא buffered 1 כפית מדידה סודה לשתייה טיפ טיפונת מלח (אפשר לוותר בגירסה המתוקה) ויטמין C + סודה לשתייה = אבקת אפייה (רעיון של הבעל הגאון שלי) 1בערך כוס מדידה נוזל סמיך כלשהו: חלב קוקוס, מים+דבש, רסק תפוחים, וכו' קצת סטביה וקינמון אם רוצים אפשר מיץ אגאבה (ממתיק המיוצר מקקטוס), במקום חלק מהנוזלים. אפשר לוותר על הממתיקים, להוסיף יותר מלח ואז זה יותר כמו לחמניות. אצלנו הניסיון הזה נחל כישלון חרוץ... הגירסה החביבה עלינו לאחרונה היא עם רסק תפוחים. אפשר להוסיף גם מעט שומן אבל לא צריך הרבה - בקמח אגוזים יש כבר לא מעט! הכנה: לערבב את כל החומרים היבשים. להוסיף את הביצים ולערבב. לערבב לאט את הנוזלים ולא לשים יותר מדי - זה צריך להיות במירקם צמיג, לא נוזלי, אבל גם לא בצק מוצק. לשים בתבנית משומנת של muffins או עוגה (בבקשה, לא טפלון או אלומיניום! רק זכוכית, חרס או אל חלד), כך שהבלילה תהיה בגובה של כ-2-3 ס"מ, לא יותר. לאפות 20-25 דק' בחום בינוני (באמריקה זה 300 פרנהייט, בארץ אולי 150? זה גם תלוי בתנור). זה מוכן כשמכניסים סכין או קיסם ויוצא יבש פחות או יותר. קמח שקדים באופן כללי החליף אצלנו קמח - אנחנו עושים ממנו המון דברים, משתמשים לעיבוי מרקים ורטבים, מוסיפים לקציצות, משתמשים כתחליף לבצק פריך וכו'. הייתרון שלו הוא שהטעם מאוד עדין וסופג היטב טעמים אחרים. (החיסרון - יקר!) בהצלחה בדייאטה!!
 
תודה רבה, על המידע- SCD נראה לי

הרבה יותר מדי עבורנו... למרות שהמסכן לא יודע איפה נעלמו הפיתות והחומוס האהובים עליו, לא נראה לי שנוכל לעמוד בסיפור האגוזים- שקדים הזה... נתחיל ללא גלוטן ונראה בהמשך, אך אולי אפשר לשלב, בחלק מהמתכונים. הבעייה שהקמחים האלו מאד כבדים ולא מתנהגים כפי שאני רגילה.... וגם קמח התירס, די לא משהו...שלא לומר, מגעיל. מעולם לא השתמשתי בקורנפלור, אך עכשיו זה מרכיב עיקרי במתכונים שמצאתי.. אני מפחדת לקחת אמריקאיים, כי אני לא יודעת עוד איך לתרגם את כל המשקלים האלה. קמח שקדים נשמע רעיון מעולה, אבל לא מצאתי אותו בשום מקום. מוכרים רק תערובת נוזלית של שקדיה, מחירה שקול בזהב, שממנה אפשר לעשות חלב שקדים או להוסיף לעוגיות וכ"ו. מצאתי בצפת, חנות שאולי תוכל לטחון לי שעועית וחומוס לקמחים, כי זה לא ניתן לטחון בבית...יש גם חנות טבע, לא כ"כ מצויידת. איזה ויטמין C רז מוסיף לסודה לשתייה? אבקה? נוזלי? וכמה? ראיתי שבאמת אבקת אפייה לא מתאימה. קניתי רק סודה לשתייה. מה אתם אומרים על קסנטן גם וגואר גם? מה זה המוצרים האלו והאם הם בסדר, או גם נחשבים לאלרגניים? אם אינני טועה, כתבתם שאתם לא נותנים ליותם, כי זה על בסיס תירס? האמת שעד היום הוצאנו תירס, אך עכשיו הוא חוזר בגדול... כי הוכח שאצלנו הוא לא אלרגני. לא מתה על הפיתרון הזה בכלל. האם אתם מכירים את הסיבים של פייברקס? הרבה משתמשים בהם במתכונים ללא גלוטן. הבחור שבדק אותנו, אמר שעדיף להתרחק ממזונות מתוקים ואז גם סלק סוכר לא רצוי. מצאתי גם מסמך של דיאטנית, עם עקרונות ומידע. האם באמת רצוי שלא להשתמש בשמרים? יש לי אופה לחם שהמרשמים שלו כולם עם שמרים. עוד לא ניסיתי עם סודה לשתייה. אנסה להעזר גם בו. הבעייה שלי היא עם הקורנפלור הגועלי הזה. דווקא מאד מוצא חן בעיני הרעיון של קמח שקדים. אבל גם ככה המוצרים והקמחים האלו יוצאים יקרים מדי. לא קל, וגם ככה העלות של השילוב שלנו גבוהה עלינו בכמה רמות, אז עם העלויות של המזון, זה כבר הופך קשה מאד. כנראה שליאור ימשיך עם גלוטן בגן ורק בבית נחפש חלופות, שלא להוציא ליהונתן את העיניים.. ומה שכן, עוד לא מצאתי פיתרון למתוק עבורו. בכלל דוחפים את עמילן תפוחי האדמה לכל מקום...בהרבה פרוביוטיקה ותוספים. בעייתי מאד עבורנו. אז תודה רבה על התמיכה והמידע
 
תלמה, את ערה בשעות כאלו?!

אנסה לענות כמיטב יכולתי: 1. אני לא מתה על תירס באופן כללי. קסנתן גאם אכן מיוצר ממנו וליותם יש אלרגיה ספציפית אליו, כך שאני מנסה לא להשתמש. אין לי בעיה עם גואר גם. 2. תחליף טוב לקמח תירס יכול להיות קמח טפיוקה - אין לי מושג אם יש בארץ אבל בדומה לקמח תירס הוא דק מאוד ומחליף אותו בהצלחה. אני לא משתמשת כי...נחשי: יותם אלרגי... עוד תחליף יכול להיות קמח ערמוני מים. ייתכן שניתן להשיג בארץ בחנויות שמוכרות מצרכי מזון מהמזרח הרחוק. צריך לשים לב שקמח ערמוני מים הוא המרכיב היחיד ושאין תוספת של "עמילן" (לכי תדעי מה זה! מניסיון...) 3. באמת רצוי לא להשתמש בשמרים. אחרי כמה וכמה חודשים ב-GFCF נסי להכניס את זה מחדש לדייאטה ותראי מה קורה. הויטמין C שאני משתמשת בו הוא באבקה, בתוך קפסולות של 1000 מ"ג. 4. לא מכירה את המוצר של פייברקס. מסכימה שכדאי להרחק ממתוקים כולל סלק סוכר. 5. תחליף לא רע לקמח חיטה הוא קמח אורז - אני לא יודעת אם זה כלול במסגרת המזונות המותרים אצלכם. הוא מעט דק יותר מקמח חיטה, ולכן אולי כדאי להוסיף לו קצת קמח כבד יותר כמו קמח חומוס או אגוזים טחונים, אבל בסך הכול אפשר לעשות איתו הכול. במשך תקופה ארוכה מאוד הייתי אופה ליותם עוגות שהכילו אך ורק קמח אורז וסירופ אורז נטול גלוטן כממתיק. ניתן גם להשיג פסטה מוצלחת מאוד מקמח אורז. 6. פיתרון למתוק: האם ניסיתם סטביה? יש לדעתנו רק מוצר אחד מוצלח - של KAL. לכל היתר יש טעם לוואי נוראי. המוצר יקר, אבל יש צורך בכמויות קטנות מאוד כי זה מתוק פי מאה מסוכר. לשמחתנו יותם אוהב סטביה. במקום מיץ אני נותנת לו תה צמחים עם סטביה (עם כל המינרלים בפנים...), ומשתמשת בזה כממתיק עיקרי. אם הילד יכול לאכול גזר נסי גזר מגורר עם סטביה ומעט מיץ תפוזים וקינמון. באופן כללי, שילוב של שני ממתיקים מסווה את טעמי הלוואי. לאחרונה התחלנו להשתמש בקסיליטול כדי לשפר את מצב השיניים של יותם. זה אמנם סוכר אלכוהול (איליין גוטשל הייתה מזדעזעת, אבל מצד שני היא גם לא אוהבת סטביה), ועשוי לפעמים מתירס, אבל עושה רושם שהוא מגיב אליו בסדר. הטעם מאוד מזכיר סוכר. אולי אפשר לשלב בין קסיליטול לסטביה, כדי להסוות את טעם הלוואי שלה. הניסיון שלנו היה שאי אפשר לרדת לגמרי מפחמימות. יותם אוכל בעיקר פירות, מדי פעם מאפינס. פירות שמכילים פחות סוכר הם פירות יער, ותפוחים חמוצים מסוג גראני סמית'. עם פירות יער כדאי מאוד לתת תוספת של אנזימים המפרקים פנולים.
 

ענתשמר

New member
הלחם שלי:

2 כוסות מים חמימים קצת שמן זית 3 כפות סוכר חום קוביית שמרים טריים (מערבבת הכל עם מרית פלסטיק ישר בתוך מיכל המכונה) 3 כוסות קמח אורז קנוי 2 כוסות קמח שאני טוחנת במטחנת-קפה מאורז מלא כפית מלח 2-3 כפיות קסנטאן גאם 3 כפות פייברקס עדין (לא הכרחי, בגלל האורז המלא) מערבבת בקערה את כל ה"יבשים" ומוסיפה. אופה בתוכנית הקצרה (58 דקות) ועוזרת למכונה בזמן הלישה להוריד קמח מהדפנות, כי הקמחים שלנו דקים ודביקים. תוספות: יותר סוכר ומלח, גרעיני חמניות, רסק עגבניות, עגבניות מיובשות, אגוזים ושקדים, סומסום מלא, צימוקים, וכ"ו... בהצלחה! ענת.
 
ענת תודה רבה- קמח אורז יותר נראה לי

אני אחפש קסנטן גם אך כנראה שננסה להוציא בחזרה תירס כי הצואה שלו צהובה ונוזלית וסליחה על התיאור, אבל האם אפשר להחליף את הקסנטן בגואר גאם? ממה הגואר גאם עשוי? ולגבי הקמח אורז - את טוחנת והוא יוצא דק? יותר זול מלקנות מוכן? תודה רבה, נראה לי שאקנה גם מטחנה כלשהיא...
 

ענתשמר

New member
הקמח יוצא דק

אבל לא אבקתי כמו הקנוי, הצבע שלו כהה יותר כי הוא מלא. אם קונים מטחנה, כדאי להשקיע בטובה (של בראון או מג'ימיקס למשל) וכך תוכלי לטחון בבית אורז וקטניות שונות כיד הדימיון. כמובן שזה יותר זול, אם שקית של קילו אורז מלא עולה 3-4 שקלים (לא של סוגת, שהם יקרנים) לעומת כ-6 שקלים שעולים 500 גרם של קמח אורז קנוי. זה גם משחרר מהצורך להגיע לחנות טבע, דבר שבשבילי כקיבוצניקית חסרת-רכב מהפריפריה היה משמעותי... אני משערת שגואר גם מתאים גם הוא מבחינת התפקיד שלו בלחם (=להדביק אותו שלא יתפורר) אבל אני לא יודעת ממה הוא עשוי. יש גם קמח אורז דביק שחוסך את הצורך בגאמים למיניהם, אבל קשה להשיג אותו והוא גם לא לגמרי "כשר" מבחינת הצליאקים (כלומר אין בו גלוטן, אבל היצרן לא יכול להתחייב לפס ייצור סטרילי). אפשר לנסות להשיג אותו במכולת הסינית שבשוק הכרמל. בהצלחה, ענת.
 
למעלה