../images/Emo178.gif

לא להאמין, אבל מה שעזר לי לצאת מההתבחבשות ולהתקדם בכתיבת ההרצאה/מאמר לכנס בחודש הבא זה שהבוקר התחלתי לכתוב אותה ישירות באנגלית. עד עכשיו גזרתי חלקים מהפרקים המוכנים-כבר וניסיתי לצמצם את מה שיש לי למסגרת הקטנה מדי, מתוך מחשבה שזה החלק הקל וכתיבת החלקים שאין לי עדיין תיקח נצח. היום עברתי שפה - ובלי לשים לב סוף היום מתקרב ולי יש עמוד שלם. אני עוד אצטרך לתרגם אותו לעברית כדי לשלב בדיסרטציה
איזו הקלה להתקדם קצת. הכנס קרוב מדי וזה מלחיץ נורא.

the new L

New member
כל הכבוד על ההתקדמות - ואם כבר שאלה בנושא

האם אתם כותבים את התיזה/דוקטורט בעברית או באנגלית? אצלנו צריך לבקש אישור בשביל לכתוב את התיזה באנגלית, ואני בהחלט מתכוון לבקש אישור כזה, בתחום שלי אין בכלל ספרות אקדמית בעברית, ומקובל לכתוב הכל באנגלית, ואם אאלץ לכתוב בעברית זה אומר שאאלץ להמציא לא מעט מושגים חדשים.

גם אצלנו צריך לקבל אישור כדי לכתוב באנגלית

ויש דרישה לשליחת העבודה לעריכה מקצועית באנגלית. לא ברור לי למה עמיתים שלי שאנגלית היא שפת אמם מחוייבים בעריכה (שעולה לא מעט, והיא על חשבון הדוקטורנט) ואחרים, שכותבים בעברית לא תמיד טובה, לא מחוייבים להעביר את הדיסרטציה עריכה מקצועית. אני כותבת בעברית, למרות שהפרסומים כולם באנגלית. קל יותר, אבל לא הכי חכם. הקיטור שפותח את השרשור נסוב בדיוק על זה
.

מצטרפת לדיווחים חיוביים

הצלחתי לכתוב 9 עמודים חדשים בדוקטורט - שזה מאוד משמח אותי כי זה גם אומר שנכנסתי לשוונג וגם אחרי זמן די ארוך אני כותבת דברים שמועילים לדוקטורט עצמו ישירות ולא לאיזה מאמר, שזו משימה חשובה בפני עצמה, אבל כרגע מהווה סטייה מהעיקר. ואם אני כבר בהשווצות - אז צריכה לספר על המתנה שקניתי אתמול לבעלי - יש לו הרצאה חשובה מחרתיים, אז קניתי לו שלט רחוק למצגות פאואר פוינט. זה לא מאוד יקר (אמנם קניתי בחו"ל, אבל זה עלה 40$), ויש גם סמן לייזר וזה מנתק מהשתעבדות למקלדת/מסך, מה שנרא לי תורם למראה יותר "קליל" של המרצה. בקיצור - למי שמשתמש במצגות אלו - נראה לי מתנה שווה לבקש/לקנות לאחרים. בעלי בכל אופן ממש התלהב (כן, כן, אנחנו משפחה של חנונים), עד כדי חשש שתיגמר הבטריה בזמן אמת...

../images/Emo45.gif תשעה עמודים

תנופה מחקרית זה מצויין. זה צעצוע חביב מאוד. קיבלתי כזה במתנה (בטח לא כזה, כי אני בטוחה ששלי עלה פחות
), אבל עדיין לא זכרתי לקחת אותו איתי ולו פעם אחת.

Gali112

New member
סיימתי תיקונים major revisions למאמר

הדד ליין היה כבר לפני 10 חודשים. חשבתי כבר שלא אגיש מאמר מתוקן אבל המנחה שלי לחצה וקיבלתי מייל מהעורך הראשי ששאל מה קורה ושהוא מחכה למאמר. עשיתי מרתון בשבועיים האחרונים ובעצם כתבתי אותו מחדש והיום הוא הלך לעריכה לשונית

למעלה