(ארוך) קיטור עבודתי...

boringvered

New member
../images/Emo18.gif (ארוך) קיטור עבודתי...

רציתי להגיד שעד לפני כמה ימים הייתי סמל של שלווה ורוגע. הילדה הפכה אותי ליצור רגוע כל כך... וחשבתי לתומי שהיא לחלוטין שינתה אותי... אבל הגיע לנו בוס חדש ומאז אני מדוכדכת ואומללה... הסיפור הוא כזה... אני עובדת כבר כמה זמן על תקן טכנאית מחשבים וע. למנהל הרשת שלנו. הכל היה נהדר. אנחנו מבינים את הראש אחד של השני ואני מגבה אותו בהרבה תקלות שוטפות ומאפשרת לו להתעסק עם הדברים היותר גדולים. מבחינתי התפקיד בתור ע. נותן לי אתגר ועניין, כי הטכנאות היא קלילה ומאוד בסיסית ולא מאתגרת. כשהייתי בחופשת לידה מנהל הרשת כרע תחת הנטל ורק חיכה שאני אחזור (איזה כיף להרגיש רצויה!). ואפילו שאני עובדת ממש קצת שעות כרגע (7.5) וגם שואבת חלב פעמיים ביום, הכל הלך טוב. ואז הגיע לנו מנהל תשתיות חדש... ומאז שהגיע הוא מטיל על מנהל הרשת מלא מלא משימות. מעביר אליו מלא סמכויות חדשות, יושב איתו במליון ישיבות... ואני? אותי הציגו בפניו בתור הטכנאית ותו לא... כשמנהל הרשת מנסה להגיד לבחור החדש שאני עושה חלק מהדברים, החדש נראה קטן אמונה ומופתע... ולעיתים גם לא מתייחס. בשיחת הכרות שהיתה לי עם החדש לא קבלתי שום סמכות נוספת... ואיש הרשת חושש להאציל סמכויות עקב התגובה של החדש לכל הנושא... למרות שאמרתי לחדש שמה שהכי חשוב לי זה להמשיך לעבוד במתכונת הנוכחית ולמרות שהוא אמר שבשלב זה הוא לא משנה שום דבר, אני מקבלת את הרושם שהוא רק אומר לי את זה להשתיק אותי, כי למנהל הרשת הוא מביע דברים באופן אחר... ואני לא יודעת אם אני סתם לחוצה ומוטרדת ללא סיבה מוצדקת, לפני שבכלל יש סיבה... אבל המצב הוא שאני מבצעת את כל העבודה שלי ונותרת ללא תעסוקה מאז שהחדש הגיע, כי מנהל הרשת כל הזמן בישיבות וכל הזמן מקבל משימות ומקבל את הרושם שהחדש לא מעוניין שהוא יבזר שום סמכויות. אני מלאת מוטיבציה וזקוקה לאתגר מקצועי... אבל יש גם את הנושא של שעות העבודה והמחוייבות ההורית שכמובן לא ניתן להתעלם ממנה... שנותן רושם שאני לא רצינית לכאורה ביחס לעבודה. מה שלא נכון, אבל אין ברירה. לפעמים בא לי פשוט שלא יזיז לי נושא העבודה יותר. העיקר שעובדים ולא משנה כמה מעניין לי ונחמד לי... שמרכז חיי יהיה רק המשפחה... אבל כנראה שברמה הזו ממש קשה לי להשתנות, וגם השאלה אם נכון להשתנות... וזהו... זה קיטורי להיום. ותודה ששרדתם עד כה...

odeia

New member
אולי לחכות עוד קצת, עד שהחדש יתאקלם

ואז להכנס אליו יחד עם איש הרשת ולדבר איתו על כך שאת עשית יותר עד שהוא הגיע.

Arfilit

New member
../images/Emo24.gif

בשביל העידוד - ואת מה שאני חושבת כבר אמרתי לך מקלדת למקלדת...

yaelia

New member
באסה../images/Emo5.gif

אני לא חושבת שאת צריכה להשתנות. הרי גם אם המשפחה היא מרכז חייך, האתגר המקצועי והרצון לזכות בהערכה בתחום שאת טובה בו, חשוב מאוד. הי, את לא רק אמא ואישה של מישהו. את גם אשת מקצוע מעולה שמן הראוי שיעריכו אותך בהתאם לכישורייך. אני חושבת שהדרך הכי טובה, היא להעמיד את הבוס הישיר שלך על מקומו. להסביר לו שכמו שעבדתם עד היום בשיתוף פעולה, אין סיבה שזה לא ימשיך גם גם עוד בוס מעליו. וזה בהחלט תפקידו להבהיר את זה לבוס השני ולגבות אותך בכל. סליחה שאני דוחפת קצת אג'נדות פמיניסטיות על חשבונך, אבל זה לא יתכן שהבוסים שלנו (נשים וגברים כאחד), יחשבו שהפכנו למקצועיות פחות, או ראויות פחות להערכה מאז שיש לנו ילדים. ושבלית ברירה, אנחנו נסכים לכך ונסכים גם להרוויח פחות על עבודה שגבר לא היה מסכים לעשות בכזה שכר, ובוס לא היה מציע לו כזה שכר לעשות אותה.

ImaAvaza

New member
לדעתי....

(אומנם עדין לא ילדתי את כרטיס הכניסה לפורום - אבל עוד שלושה שבועות אז אני כבר דוחפת את האף) תנסי לדבר עם החדש עכשיו לא כדאי לדחות ובנוסף תנסי לקחת משימות בצורה פעילה ממנהל הרשת. תגידי לחדש - תשמע לפני שבאת עשיתי ככה וככה אני רוצה להמשיך עם זה, וגם מאז שבאת נותר לי זמן פנוי אז בוא ננצל אותו יותר טוב. בוסים מתים על יוזמות כאלה! אני מצטערת אני גם לא מבינה את ההבדל בין מנהל רשת לטכנאי, כל מנהל רשת שהכרתי הוא טכנאי (אני דווקא מהתחום), אין דבר כזה "רק" טכנאי ממה שאני מכירה בתחום הזה (היי-טק) ואני כבר 8 שנים בתעשיה 1. גברים הם שוביניסטים וזה יכול לשחק לטובתינו ולרעתינו אבל במקרה הזה נראה שאולי החדש מניח מייד שאת בחורה, ועוד אמא, אז יכולותיך מוגבלות בכל מקרה. והוא מעדיף להדחיק אותך. היתרון שאם תעשי איתו שיחה הוא עלול להיות מאד מופתע לטובה כי הוא לא מצפה לזה מבחורה. 2. אומנם אין מספיק פרטים בסיפור אבל הייתי כן דואגת קצת. הוא משתדל לא להכיר אותך, מייבש לך את נפח העבודה, זה פשוט לא נשמע טוב. ואסור לך לחכות כי הוא קובע תקדימים ומצב בשטח שככל שתחכי יהיה לך יותר קשה לשבור ואנשים מסביב יתרגלו אליו גם כן אני גם לא רואה את הקשר למשפחה - בכל מקרה יש לך זמן פנוי בעבודה

אפרת12

New member
יש לי נבואה בשבילך

מהנסיון שלי, אלו שמתנהגים ככה (בלי שום קשר להורות) ומנסים להקטין אנשים - לא שורדים בתפקידם. אל תחשבי אפילו שאת נותנת רושם של לא רצינית, שמא זו תהיה נבואה שמגשימה את עצמה. את רצינית במה שאת עושה, את טובה בזה ואת מחפשת אתגרים - וכל זה במסגרת שעות העבודה. מחוץ לעבודה את אשת משפחה עם סדר עדיפויות ברור. אני מבינה שהיחסים בינך לבין מנהל הרשת היו טובים עד שהגיע הבן אלף. אז גם אני מציעה שתשוחחי איתו, ולפחות תנסי להבין לאן הרוח נושבת, ואם יש צורך לנסות להסיט אותה.

ילדונט

New member
אין לי אלא להזדהות עם התחושה

אפילו שאין בוס חדש, המילכוד הזה בין הרצון לעשות עבודה מעניינת ואתגרית לבין הרצון להתכנס למספר מוגדר של שעות עבודה הוא נורא מתסכל.

dorlim

New member
מסכימה איתכן

יש מלכוד בין הרצון לעבודה מעניינת ואתגרית והרצון/צורך לעבוד מס' שעות מצומצם. אני משתדלת למצוא את שביל הביניים, לפעמים מצליחה יותר ולפעמים פחות... ולגבי עצות פרקטיות - אני בעד ליזום שיחה עם הבוס החדש, שבו תסבירי לו מה בדיוק עשית שאינו בתוקף תפקידך ולמה חשוב לך (ולמעשה גם לו...) לשמר את המצב כמות שהוא בהצלחה

למעלה