במפרים

../images/Emo18.gifבמפרים../images/Emo18.gif

בעבודה מאומצת של רונן הושגו הכספים מהעמותה המאפשרים התקנת במפרים בשלב ב' של העמותה (סוף רחוב אהוד ורחוב נחל מודיעין). באותה ההזדמנות גם נבצע במפרים ברחוב היער. שימו לב לשינויים והזהרו בדרכים! ו... כן: ננצל את הקבלן גם לביצוע סגירת החצייה של הכביש ליד בית הספר וסגירת הכביש סביב התא ביוב המפורסם ברחוב נחל מודיעין.

יש אפשרות להוסיף "ברזלים" חוסמים

גם בכניסה למקומות פרטיים הנמצאים ברח' ראשי המשמשים ציבור ילדים, כגון גן רונית ברח' אהוד?

מעקות בטיחות

מעקות בטיחות מותקנים ביציאה משבילים או ממוסדות חינוך ציבוריים. במידה ומוסד חינוך פרטי מעוניין להציב מעקה בטיחות (על חשבונו, כמובן) ניתן לבחון זאת ע"י פנייה אלי וביצוע סיור בשטח.

בורות ברחוב מנורה

מושי שלום וברכותי על ההישגים. האם יש אפשרות לתקן גם את הבורות בבמפרים ברחוב מנורה? כל שנה הבורות הללו מעמיקים עם הגשמים. ואם ניתן, כדאי גם להנמיך קצת את הבמפרים הנוראיים ברחוב הגבעה. תודה רבה!

הבורות

1. תודה! 2. תיקון הבורות ברחוב מנורה הופנה לטיפול המועצה. מהנדס המועצה כבר ביצע איתי סיור ברחבי הישוב. מקוה שבקרוב ינתן פתרון מטעמם. 3. הבמפרים ברחוב הגבעה בוצעו עפ"י תקן (ישנה על כך תכתובת, נדמה לי שגם בפורום). הנושא נבדק מספר פעמים. מעבר תקין של הבמפרים הללו מחייב אכן נסיעה איטית, וזו היתה כוונת המחוקק.

הבמפרים ברחוב הגבעה מצויינים! אלו

הבמפרים היחידים בישוב שהנהג אכן נאלץ להאט את רכבו ולא לדלג מעליהם בדהרה. קח לדוגמא את הבמפרים "הנמוכים" ברחוב אהוד שהפכו למקפצות למכוניות בדרך ההאצה שלהן. חיי הרבה ילדים ומבוגרים בטוחים יותר בזכות גובהם של הבמפרים ברחוב הגבעה ובמשוואה של בטיחות מול פגיעה ברכבים העוברים על המהירות, ההעדפה ברורה. אני דווקא מבקש ממושי וממי שאחראי שידאג שכל הבמפרים בישוב יהיו בגובה של הבמפרים ברחוב הגבעה, כך כולנו נרוויח חיים בטוחים יותר לנו וילדינו !

במפרים

מושי, אהרון, בטיחות ילדינו חשובה גם לי, כאבא וכאדם, מעבר לכל מדד. עם זאת נראה לי שברחוב הגבעה הקימו את הבמפרים הגבוהים ביותר שראיתי. לא ראיתי בשום מקום בארץ במפרים כ"כ גבוהים. החריצים על הכביש מעידים על כך שנהגים רבים נוספים לא ראו כאלה. כל הבמפרים בישוב מחייבים האטה,אך לא בהכרח ל- 5 קמ"ש כמו אלו. לטעמי זה בבחינת הגזמה וגורם נזק רב למכוניות. אני לא בטוח שזה משפר את הבטיחות. אנשים רבים מאיצים בקטעים שבין הבמפרים ובולמים בחוזקה בהתקרבם לבא בתור... ותודה לגבי רח' מנורה!

עדיף במפרים גבוהים גם ברח אהוד|רמקו

ברחוב אהוד לא רק נוסעים במהירות גבוהה ,אלא גם עוקפים את אלה שנוסעים מהר ממילא.הבמפרים לא ממש מורגשים ולא ממלאים את יעודם,רחוב אהוד הוא עורק ראשי בישובנו הקטן ,כל ילדנו עוברים בו לפחות 4 פעמים ביום .בדרך לבית הספר ובחזרה ובדרך לחוגים ובחזרה . על כן עדיף שניסע 5 קמ לשעה על במפרים גבוהים מאשר...

ninagil

New member
../images/Emo70.gifאין שלטי מהירות ביישוב

נדמה לי שאין בכלל שלטים ביישוב שמורים על המהירות המותרת. מה היא?

מעשית אין במפרים ברחוב אהוד

הבמפרים לא מאיטים אף אחד וזה הרחוב עם עומס התנועה הגדול ביותר ביישוב.

אני קצת חולק עליך, אדר. מבחינתי האמ

האמרה "אין במפרים גבוהים מדי, יש נהגים מהירים מדי...." -מקובלת עלי מאוד.אני חושב שהחריצים על הכביש מעידים על כך שהנהגים נוהגים במהירויות גבוהות שאחרת היו מאיטים בנסיעתם והחריצים בכביש לא היו נוצרים. דווקא הסיום של ההודעה שלך אייל מראה על הצורך הנחרץ בבמפרים, כשאתה בעצמך מודה שאנשים מאיצים בקטעים שבין הבמפרים, ומאיטים מול הבמפר. תאר לך שלא היה את אילוץ הבמפר ש"כופה" את ההאטה, כל רחוב הגבעה , כביש ראשי, היה הופך למסלול המראה אחד גדול. דבריך רק מחזקים בניית עוד במפרים בין הקיימים על מנת שאפילו אפשרות ההאצה במהירויות מטורפות בין הבמפרים, תנוטרל. הבטיחות מעל הכל , גם אם זה לא נוח ולוקח עוד כמה דקות לחצות את הרחוב.

ginats

New member
גם בנסיעה איטית

מכוניות נמוכות גחון נפגעות בבמפרים של רחוב הגבעה. הם מוגזמים בהחלט למי שאינו בעל רכב שטח...

טלכספי

New member
ראשית, תודה

על כל המאמצים והפגישות שנשאו פרי. אכן רווח גדול לכולנו. ואם בענייני בטחון בכבישים, אפשר אולי לשקול הצבת מראה עגולה פנורמית (מהסוג הקיים בצמתים מסוכנות) ביציאה מהמעגל הקטן שברח' הפסגה? המעגל הוא אכן רעיון מצויין להקלה בנפח התנועה שנוצר לאחר פתיחת הגנים, אך היציאה ממנו מסוכנת מאוד בשל שדה הראיה המוגבל מאוד. נראה לי שמראה כזו היא מוצר זמין וזול (למרות שהאמת היא שלא ממש בדקתי...).

מראה פנורמית ברחוב הפיסגה

גם פתרון זה בבדיקה מקצועית ולקראת אישור של קמ"ט תחבורה.

עמית אר

New member
הבמפרים - לא פתרון

כל נושא הבמפרים לא תוכנן להאט תנועה באופן קבוע אלא כחלופה נוחה וזולה עד למציאת פתרון מתאים. במידה ורוצים להאט תנועה יש לחשוב על פתרון חלופי כגון הקמת רחוב הולנדי עם אדניות שיחייב נסיעה בזיג זג וכדומה. רצוי להדגיש כי הבמפרים אינם תורמים לבטיחות אלא להיפך. הם פוגעים באחיזת הכביש ובשליטה של הנהג.

השאלה עמית, האם אנחנו יכולים לעשות

רחוב הולנדי בעורק תחבורה ראשי כגון רחוב אהוד או הגבעה? איך אתה מציע לפתור את בעיית המהירות?

עמית אר

New member
תכנון נכון

שלום אהרון אני לא מהנדס כבישים ולכן אין לי פתרון "בשלוף". אני מציע להזמין מוחה לנושא שיציע אופציות בתלות בפרמטרים כגון נפח תנועה, נוחות, בטיחות ועוד.

idopel

New member
במפרים

סתם קוריוז, בספרדית מכנים במפרים כ-"POLICIA MUERTO " - שוטר מת... אז אולי כל פעם שעולים על במפר אפשר לדמיין איזה מישהו שאנחנו לא אוהבים...ולסבול פחות מהקפיצה המעצבנת. עידו

למעלה