הודעה בנוגע לפרקי עונה 2

גלבטרון

New member
../images/Emo18.gifהודעה בנוגע לפרקי עונה 2

כמו בעונה הראשונה גם פרקי העונה השנייה לא שודרו בסדר הנכון אבל! שלא כמו בעונה הראשונה, פרקי העונה השנייה לא רק שודרו בסדר הלא נכון אלא גם הופקו לפי הסדר הנכון, דבר שיצר הרבה תיסכול ובילבול עבור חלק מהאוהדים. העונה השנייה כוללת 13 פרקים. 13 הפרקים הללו היו אמורים להיות חלק מהעונה הראשונה אך עקב אי הסכמה בין פוקס לצוות ההפקה החליטו אולפני פוקס לדחות את הפקתם של יתר הפרקים למועד מאוחר יותר ולאחר כשנה הפרקים הופקו ונהפכו למה שאנחנו מכירים כעונה 2. להן סדר שידורי פרקי העונה השנייה: 1 - Into The Mystic 2 - Love Gods 3 - Gillian of the Spirit 4 - The Good, The Bad & The Wealthy 5 - El Sid 6 - Time Again and World 7 - In Dino Vertias 8 - Post-Traumatic Slide Syndrome 9 - Obession 10 - Greatfellas 11 - The Young and The Relentless 12 - Invasion 13 - As Time Goes By אך הפרקים הופקו בסדר אחר: 1 - Time Again and World 2 - El Sid 3 - Into The Mystic (היה אמור להיות מופק ראשון אך פוקס לא רצתה בהתחלה שישודר ראשון, לאחר מיכן הדבר סודר) 4 - Love Gods 5 - The Good, The Bad & The Wealthy 6 - As Time Goes By 7 - Gillian of the Spirit 8 - Obession 9 - Invasion 10 - Post-Traumatic Slide Syndrome 11 - In Dino Vertias 12 - Greatfellas 13 - The Young and The Relentless פרקי העונה השנייה לא עוקבים זה אחר זה (כמו ארבעת פרקי העונה הראשונים) אין ממש בעיה לראותם אותם בכל סדר שהוא (בדיוק כמו שפוקס רצתה), אבל דבר אחד ברור הפרק Into The Mystic הוא הפרק הראשון של העונה. בנוגע לסדר הצפייה המומלץ של הפרקים הביטו בתגובות הבאות להודעה זו - אבל זהירות! הם יכללו ספויילרים!!!

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifהמלצת סדר צפייה לעונה 2

"גולשים בזמן" היא סידרה מיוחדת לא רק בגלל העלילה והשחקנים הנהדרים אלא בגלל שהיא אחת מהסדרות הבודדות בה המאבקים מאחורי הקלעים השפיעו כל כך עליה. בגלל החזון השונה מאוד עבור הסידרה של פוקס מול זה של אחד היוצרים שלה, טרייסי טרומה, הסידרה סבלה רבות משידור הפרקים שלא בסדר הנכון (במיוחד בעונות 1 ו-2). אך בעוד כי בעונות 1 ו-3 ניתן לסדר את הפרקים מחדש באופן כרונולגי יש בעיה לעשות זאת עם פרקי העונה השנייה וזאת מכיוון שלא כמו בשתי העונות האחרות פרקי עונה השנייה לא הופקו כי שהם תוכננו לעלות על המסך. כך שלא רק שהפרקים לא הופקו בסדר הנכון אלא פוקס גם שידרה את הפרקים לפי רצונה. כעת כאשר העונה שודרה בערוץ AXN החלטתי לנסות לפתור את תעלומת סדר הפרקים לעונה ה-2 בכוחות עצמי ע"י המידע שיש ברשותי עליהם. העונה השנייה כוללת 13 פרקים (במקור, פרקים אלו היו אמורים להיות חלק מהעונה הראשונה על מנת ליצור עונה אחת גדולה, אך עקב החלטת פוקס להשהות את הפקת שאר הפרקים בשנה הם הפכו לעונה השנייה של הסידרה). הבעיה הראשונה שהייתה לעונה זו היא החוסר רצון של פוקס לתת לטרייסי טרומה לסגור את הסוף המותח של העונה הראשונה. פוקס טענו כי עקב שהסידרה לא הייתה באוויר כשנה איש לא יזכור את ולא יהיה איכפת מהסוף המותח ולכן הם לא היו מעוניינים שיופק + דבר כזה היה מחייב אותם שהפרק המתייחס לסוף המותח יהיה חייב להיות משודר ראשון, דבר שפוקס לא אהבו ולא רצו. לכן טרייסי כתב פתיחה לפרק Into the Mystic בה ווייד רושמת ביומן שלה (דבר שהיא אמרה שהיא תתחיל לעשות בפרק האחרון של העונה הראשונה. אך פוקס לא אהבו את הפרק הזה ולא רצו שהוא ישודר ראשון ולכן הפרק Time Again and World הופק ראשון ובו הארטורו מציין כי בפעם האחרונה שהם (הגולשים) התערבו בחברה קויין נורה (דבר שמבחינת המשכיות לא מאפשר להראות פרקים לפני פרק זה כי בכל עולם הגולשים מתערבים בחברה בה הם נמצאים) ובנוסף הפרק מתחיל במילותיה של ווייד ליומן שלה. הפרק Into the Mystic הופק לבסוף שלישי. לאחר שכבר הופקו מס' פרקים והעונה החדשה הייתה אמורה לעלות לאוויר הודיעו פוקס לטרייסי כי הם בסוף כן יתחילו את הסידרה עם הפרק Into the Mystic ואז טרייסי החליט שוב לבוא אל פוקס ולבקש מהם לאפשר לו לסגור את הסוף המותח. הפעם העקשנות שלו הצליחה והוא העביר את הפתיח של הפרק Into the Mystic לפרק מאוחר יותר (Greatfellas, שהופק 11) וכתב הקדמה זריזה חדשה הסוגרת את הסוף המותח (במקור טרייסי רצה שהסגירה תהיה קטע בן 7 דקות אך מכיוון שהזמן של הפרק כבר תוזמן והוקצב היו לו רק 2 וחצי דקות (בערך) - אורך הפתיחה המקורית כדי לבצע את הסגירה שלו) - אגב, זו הסיבה מדוע הגולשים ב-Into the Mystic עוברים מעולם בשעת יום לעולם בשעת לילה וב-Greatfellas הדבר ההפך. זו גם הסיבה מדוע השחקן הורטגר מתיו'ס מופיע בעולם עולם עורכי הדין. לכן בגלל שהפתיחה של Into the Mystic קשורה לסוף המותח של עונה ראשונה הפרק חייב להיות הפרק הראשון של העונה. ומכיוון שבפרק Tima Again and World ארטורו מתייחס ליריה בקויין עקב התערבותם בחברה, הפתיח של היומן של וויד ואופן ההתנהגות הממורמר של ארטורו (ובנוסף כי הפרק לא רק הופק ראשון אלא בשלב מסויים תוכנן להיות הפרק הראשון של העונה) הפרק חייב להיות הפרק השני של העונה.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifהמשך

כעת כי אנו יודעים מה שני הפרקים הראשונים לעונה יש לבדוק איזה מהפרקים הוא הפרק האחרון. למעשה יש לנו 5 פרקים למעמד הזה: - As Time Goes By: הפרק הזה הופק שישי ותוכנן להיות משודר באמצע העונה אך פוקס לא ממש אהבו אותו ולכן שידרו אותו אחרון. כך שלמעשה יש פרק רגיל כפרק סוף העונה. בגלל סיבות אלה ובגלל כי בפרק כאשר ארטורו אומר לווייד כי הם כבר נחלצו ממצבים גרועים יותר (בזמן שהמשטרה רודפת אחריהם) וויד עונה לו "לא לאחרונה" - כלומר, הפרק חייב להיות לפני Invasion כי קשה לי להאמין שווייד תראה מצב זה יותר קשה מהחקירות שהיא עברה ע"י הקרומגס ולכן פרק זה לא מתאים להיות הפרק האחרון. - The Young and the Relentless: הפרק הזה הופק 13, כלומר הוא הפרק האחרון שהופק ומכאן שמין הראוי שהוא יהיה הפרק האחרון לעונה. בפרק ארטרו גם לוקח את היחס של תושבי העולם הזה אליו (עקב גילו) דיי קשה דבר שלא מתאים לאופי שלו בפרקים קודמים - חלק טוענים כי זה רמז לכך שארטורו המזוייף מהפרק P.T.S.S גלש עם הגולשים שלנו כי הוא מתנהג באופן דומה לארטורו בפרק Summer of Love (מהעונה הראשונה) שהוא עדיין לא רגיל לשוני בין היקומים המקבילים (כמובן שחלק פשוט רואים בתנהגותו פשוט האופי הקוצני האהוב של הפרופסור ומיכן שהוא ארטורו האמיתי). אבל ללא קשר לאופי של ארטורו בפרק הזה ולסיום הנחמד של הפרק על התמונה של הכפילים של ווייד וקויין יש דברים נוספים המונעים מפרק זה להיות הפרק האחרון של העונה. הראשון בהם הוא היחס של ווייד ליחסים בין הכפילים שלה ושל קויין, יחס של תמימות בנוגע למדוע היחסים בין הכפילים לא הצליחו ובמיוחד עם משווים את היחסים בין קויין לווייד בפרקים אחרים שהופקו קודם לכן בעונה, כגון: Gillian of the Spirit ו-In Dino Vertias בהם ווייד אומרת כי היא אוהבת את קויין ואף אהבה ללא תנאי וכמובן הקנאות של קויין לווייד בפרק Obsession. הדבר השני הוא הבגדים שלובשים הגולשים, במיוחד המעיל והמכנס של ווייד. כנראה מסיבה כזו או אחרת המלבישים לעונה זו היה תקציב דיי דל והם מיחזרו בגדים בהרבה מאוד פרקים. כך בפרק הזה ובפרקים As Time Goes By, The Good, The Bad & The Wealthy ובפרק El Sid הגולשים לובשים את כמעט אותם בגדים, פרט לווייד שלובשת את אותו מכנס ואותו מעיל! עכשיו אם נביט בדבר לא כטעות פשוטה של חוסר תשומת לב אלא כמעין המשכיות בסידרה ניתן להניח כי המאורעות שבין הפרקים שציינתי מתרחשים במסגרת זמן דיי קרובה אחת לשני. הרי כמו שלכל אחד ואחת מאיתנו יש איזה ז'קט/מעיל שאנו אוהבים ללבוש שוב ושוב הרי שהדבר יהיה נכון גם עבור הגולשים שלנו ואולי במיוחד להם כי אין הם לוקחים עימם דברים בין עולם לעולם (פרט לכסף, לבגדים והטיימר כמובן) ולכן בגלל שהבגדים מרמזים על קשר בין הפרקים הללו ובגלל הסיבה הנוספת הפרק לא ממש מתאים להיות הפרק האחרון אלא פרק באמצע העונה. - Invasion: הפרק הופק תשיעי אך נרמז פעם בראיון כי הוא אכן תוכנן להיות פרק סוף העונה. בפרק כמובן הגולשים שלנו נלקחים שבויים ע"י הקרומגס ונחקרים והפרק מסתיים בסוף מותח המיידע אותנו (הצופים) כי מעתה הקרומגס עוקבים אחרי הגולשים שלנו בתקווה שאלה יגיעו לעולם הבית שלהם ואז יוכלו הקרומגס לכבוש את עולמם. הפרק כשלעצמו דיי מתאים להיות הפרק האחרון לעונה אבל! בגלל שתי סיבות הוא לא ממש מתאים. ראשית, הפרק כפי שציינתי הופק תשיעי ומיכן שעוד 4 פרקים הופקו אחריו. חדי העין שביניכם בוודאי שמו לב כי בפרק The Young and the Relentless מופיע בכתוביות שם של שחקן המגלם קרומג, למרות ששום קרומג לא נראה בפרק. הדבר נגרם מכיוון שג'ייקוב אפסטין, אחד מהמפיקים/כותבים היה הרעיון שלב את הקרומגס שהוצגו קודם לכן כגורם אשר משפיע על העולם הזה בצורה כלשהי. הקטע צולם אך מיד לאחר מיכן ראו כי הוא איננו מתאים לאופי הפרק והוא נגנז אך מסיבה משפטית עדיין היה צריך לתת קרדיט לפול אנדרסון שגילם את הקרומג. הדבר מלמד אותנו דבר נוסף - כי בכך שהייתה אפשרות של קטע כזה להיכנס משמע שאכן הפרק Invasion לא תוכנן להיות הפרק האחרון. שנית, במידה והפרק אמור להיות הפרק האחרון, כלומר אחרי הפרק Post-Traumatic Slide Syndrome (מעתה P.T.S.S) אז משמעות הדבר כי הארטורו האמיתי גלש עם הגולשים, כי קשה לי להאמין שארטורו הכפיל היה מחזיק מעמד מול העינויים והתחבולות של הקרומגס ולכן הפרק חייב להיות לפי P.T.S.S. וכמובן גם לפני הפרק As Time Goes By מהסיבות שציינתי לקודם.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifהמשך

נותרנו עם עוד שני פרקים המתאימים למעמד, הפרק האחרון של העונה: - Obsession: הפרק הזה הופק שמיני והוא דיי מקביל לפרק The Luck of the Draw (הפרק האחרון של העונה הראשונה). בשני הפרקים ווייד מתחילה להתאהב במישהו מאותו עולם, בשני המקרים היא כמעט מתה בעקבות אהבה זו וכמובן שני הפרקים כוללים סוף מותח (הסוף של הפרק הזה הוא לאחר שהגולשים עוזבים את העולם הזה אנו רואים את בונד מביט בצורה מודאגת וכאשר הוא נשאל מה הוא ראה הוא עונה כי הוא ראה את העולם הבא אליו יגיעו הגולשים - ולפי מבטו ניתן להבין כי זהו לא עולם "טוב" עבורם). שוב, כשלעצמו הפרק הזה מצויין כפרק סוף עונה, אבל! מכיוון שהעונה השלישית לא נפתחת בהקשר לסוף פרק זה, כלומר אנו לא רואים את הגולשים מגיעים לעולם המסוכן להם או עוזבים עולם המסוכן להם משמעות הפרק הזה כפרק סוף עונה היא אפסית. הדבר היה יכול להיות דומה לסוף המותח מהעונה הראשונה אלמלא פוקס הייתה מאשרת לטרייסי טרומה לסגור את הסוף המותח בפרק Into the Mystic. דבר זה + העובדה כי הפרק הזה בכלל לא תוכנן להיות פרק סוף העונה קובעים כי פרק זה לא מתאים להיות הפרק האחרון לעונה אבל הם כן מעלים שאלה, לאיזה עולם מתייחסים דבריו של בונד? הפרק שהופק אחרי הפרק הזה הוא Invasion אבל הפרק Invasion מתחיל בכך שהגולשים מגיעים מעולם "רגיל" אל העולם ארץ-66 (העולם בו מיירט קויין בטעות את ספינת הקרומגס) ולא נראה לי הגיוני כי בונד התכון לעולם ה"רגיל" בו רמי קנה ציוד הגנה עבור הגלישה. לפי דבריו של בונד אנו למדים כי הוא מודאג מעולם הבא אליו גלשו הגולשים ולא מעולם כלשהו שהם יגיעו אליו בעתיד. כלומר הפרקים היחידים בעונה השנייה שמתאימים לתיאור "העולם הבא" (עולם בו אנו רואים את הגולשים מגיעים אך לא מהיכן הם מגיעים) הם: The Good, The Bad & The Wealthy (מעתה G,B & W), הפרק The Young and The Relentless, הפרק Love Gods והפרק P.T.S.S. מכל הפרקים שציינתי יש רק שני פרקים בהם הגולשים שלנו גולשים לעולם שמצדיק את הדאגה של בונד, הראשון הוא הפרק Invasion אבל מכיוון שכבר הפרק מתחיל כאשר הגולשים באים מעולם אחד לאחר הפרק הזה לא מתאים כהמשך של Obsession. הפרק השני שמתאים הוא P.T.S.S, מכיוון שהגולשים שלנו מגיעים לעולם שהם חושבים לעולם הבית שלהם, מה שהוא לא ועולם בו הם לא יודעים מי הוא חברם ומי הוא הכפיל שלו, דבר שאכן ראוי לדאגה של בונד. (למעשה אין פרק שבמתאים במאה אחוז כהמשך של Obsession אבל P.T.S.S. הוא המתאים ביותר). והדבר מוביל כמובן לפרק הראוי האחרון, - P.T.S.S: הפרק הזה הופק עשירי והוא שודר 11. לא רק שהפרק מתאים כשלעצמו להיות פרק סוף עונה אלא גם מבין כל 5 הפרקים המתאימים בעונה זו הוא המתאים ביותר. לא רק שהוא למעשה מקביל לפרק הראשון של העונה (Into the Mystic) בכך שהגולשים חושבים שהם בבית אך מגלים שהם לא (בעוד שבפרק הראשון הם חושבים שהם לא הגיעו הביתה למרות שהם כן) אלא הפרק הזה גם מתחיל בהתייחסות של רמי להרפתקאות שלהם על העולם ב-Into the Mystic כאשר הוא מספר זאת לפסיכולוג וכמון הפרק מסתיים בשאלה - איזה ארטורו גלש אם הגולשים שלנו? דבר נוסף שנחמד הוא שכאשר הם הגולשים שלנו מגיעים לעולם זה אנו מגלים כי עברו כבר 18 חודשים מאז הפיילוט ובפרק הראשון של העונה השלישית (Double Cross) אנו מגלים כי כבר עברו שנתיים מאז הפיילוט, מספיק זמן חסר (6 חודשים) שמאפשר לגולשים שלנו לשנות תספורת, אופי וכמובן מראה גופני (ג'ון ריס דייויס השיל כמה ק"ג). ולכן זה הפרק הכי מתאים להיות פרק סוף העונה. משמע שאם פרק זה הוא הפרק האחרון לעונה אז שהפרק Obsession הוא זה שלפניו ומשמעות הדבר שרק נותר לשבץ את יתר 9 הפרקים.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifהמשך

כעת שאנו יודעים מה הם שני הפרקים הראשונים ומה הם שני הפרקים האחרונים כל שנותר הוא לשבץ את יתר הפרקים. כמה מהפרקים מספקים לנו רמזים על מיקומם, כמו למשל הפרק In Dino Vertias מתייחס לעולם העירום שנראה בסוף הפרק Gillian of the Spirit. הפרקים G, B & W ו- The Young and the Relentless , As Time Goes By, El Sid מרמזים כי כמאורעות בפרקים הללו מתרחשים במסגרת זמן דיי קרובה אחת לשנייה. בפרק Greatfellas ווייד שוב כותבת ביומן שלה וארטורו עדיין לא אוהב שהם מתערבים בנעשה בחברה. בפרק Gillian of the Spirit יש התייחסות לנשיקה שבין קויין ווייד שהתרחשה בפרק Last Days + ארטורו מתרגז על רמי כאשר הוא חושב שהוא לא טוב כמו קויין (דבר שנרמז בפרק Into The Mystic). בפרק El Sid ארטורו מציין שהם כבר היו ב-20 - 30 סאן-פרנסיסקו + ההצגה שארטורו עושה לקראת סוף הפרק דומה להשתשלות האירועים שאנו ראים בפרק P.T.S.S + ארטורו מסביר לרמי כי צריך לדבר עם קויין שיפסיק עם מעשי הגבורה שלו וכי עליהם להספיק להיא עימם אנשים נוספם לתוך המערבולת - דבר שהם עושים ב-Love Gods. ולכן להלן סדר הפרקים שהגעתי אליו: - Into the Mystic - Time Again and World - The Young and the Relentless - El Sid - As Time Goes By - The Good, The Bad & The Wealthy - Gillian of the Spirit - Greatfellas - In Dino Vertias - Love Gods - Invasion - Obsession - Post-Traumatic Slide Syndrome אני מקווה שאהבתם את הרשימה שלי וההסבר איך הגעתי אליה כמובן רשימה זו היא רק המלצה שלי על בסיס מה שראיתי ואני יודע על הפרקים. אשמח לשמוע על תגובותיכם ועל ההצעות שלהם לסדר הפרקים הנכון לעונה.

גלבטרון

New member
אין על מה

רשמתי את התוכן הזה ממזמן אבל שיפצתי את הרשימה המומלצת שלי ולכן תליתי את ההודעה שוב. יש שרק שגיאה אחת בהודעה הראשונה: "פרקי העונה השנייה לא רק שודרו בסדר הלא נכון אלא גם הופקו (לא) לפי הסדר הנכון"

spirit73

New member
האם תוכל לפרסם סדר הנכון לצפיה של עונה שניה

לפי מספר הפרקים, כמו שפירסמת של עונה ראשונה.בלי שנצטרך לקרוא ספוילרים.תודה.

גלבטרון

New member
הייתי מאוד שמח אילו הייתי יכול : )

הבעיה בעונה 2 היא שמצד אחד פוקס שידרו את הפרקים איך שהם רוצים (לפי סדר שלדעתם מביא יותר רייטינג) ומצד שני הפרקים לא הופקו בסדר הנכון (לפי הסדר בו הם היו צריכים להיות משודרים לפי ההפקה) ובהפקה של העונה השנייה היו הרבה מאוד טעויות כך שקשה מאוד לדעת מהו הסדר הנכון. אני כן ארשום את ההמלצה שלי ולאחר סוף העונה מי שירצה יוכל לקרוא את השירשור הזה כדי להבין למה המלצתי על הסדר הנ"ל. להלן ההמלצה שלי: (המס' ליד כל פרק הוא הסדר בו הפרק ישודר ב-AXN) - Into the Mystic (פרק 11) - Time Again and World (פרק 16) - The Young and the Relentless (פרק 21) - El Sid (פרק 15) - As Time Goes By (פרק 23) - The Good, The Bad & The Wealthy (פרק 14) - Gillian of the Spirit (פרק 13) - Greatfellas (פרק 19) - In Dino Vertias (פרק 17) - Love Gods (פרק 12) - Invasion (פרק 22) - Obsession (פרק 20) - Post-Traumatic Slide Syndrome (פרק 18) יש לציין כי עונה זו מעסיקה אותי מאוד כי אני באמת מעוניין למצוא את הסדר הנכון. אני חושב שהצלחתי עם הרישמה הזו אבח אני בודק שוב ושוב ושוב את הפרקים כדי לראות האם יש אפשרות לסדר טוב יותר. בינתיים אני מחשיב את הרשימה הזו כדרך המומלצת ביותר לצפייה. מקווה מי שיצפה בפרקים בסדר זה יאהב את התוצאה. + לאחר שידור כל פרק בעונה זו אני אתן מידע על הפרק שיעזור להבין מדוע ניגרמו בו כל מיני טעויות. ואשמח לשמוע מאחרים מה דעתם על הסדר והם יש להם רעיונות טובים יותר (אני רק מבקש להשתמש בסמן הספויילר כדי לא לקלקל את הצפיה בעונה). אני מקווה שעזרתי לך

mailo100

New member
עונה מאוד פרובלמטית../images/Emo58.gif

משאירה חריה הרבה סימני שאלה שלא נפתרו. אנחנו לא יודעים האם כדאי לקווין ווויד להפוך לזוג. הם בוחנים מספר עולמות שבהם יש בינהם אינטרהקציה כשהשיא הוא הפרק בעולם של הצעירים בו הכפילה של וויד רוצחת את הכפיל של קווין. היו צריכים להראות עולמות שבו הקשר כן מצליח. השלה הכי גדולה של העונה היא איזה פרופסור גלש עם החבורה בסוף הפרק "טראומת פוסט גלישה" עם העולם שבו יש גשר סן פרנסיסקו כחול. יש הרבה מאמרים בפורום זה ובאתרים אחרים . לצערי לכל אורך הסדרה הריטניג היה חלק גדול מידי כך ששאלות של העונה הזו לא נענו בשלישית. זו העונה האחרונה שבה טרייסי טרומה יוצר הסדרה היה חלק פעיל בה כמה פרקים בתוך העונה ה-3 הוא פוטר.

למעלה