הודעה הזויה ומשתפכת

1Shir

New member
../images/Emo18.gif הודעה הזויה ומשתפכת

תיקים באפלה מסמלת בשבילי את העניין בעולם, את הרצון לדעת, לחקור, להרגיש לעומק. היום כשמצאתי את עצמי סתם הולכת ברגל בדרך ראשית ושמעתי את רעשי הרקע מסביבי, הרגשתי כמה אני אוהבת סתם ללכת ברגל בכל מקום שהוא ולחוות את העולם. כמה עניין יש בעולם, כמה יש לחקור בכל מטר ומטר. וזה מיד הזכיר לי את תיקים באפלה, סדרה שמראה לנו כי בכל סביבה טריוויאלית מסתתרים דברים עמוקים יותר, מהבחינה החברתית ומהבחינה הרוחנית/מדעית (תיקים באפלה איחדה אותם לדעתי, לא? את הרוח והמדע).

הזויה אבל כל מילה נכונה

כמה בעצם שום דבר הוא לא מה שרואים ותמיד יש מקום להסתכל עוד. שהדבר הכי פשוט יכול להתגלות כמשהו מסובך וההפך. יש בה הרבה בתיקים, יותר ממה שנצליח לומר.

Gilliana

New member
הרוח והמדע היו מאוחדים מאז ומתמיד

הצרה היא, שבעשר-עשרים השנים נהאחרונות, אנשים קצת שכחו את העניין, אבל אם נלך אלורה בהיסטוריה - נגלה כי מדע ורוח תמיד הלכו יד ביד והוו תמיד למעשה חטיבה אחת. אחד הדברים שמאד מפריעים לי למשל בגישת הניו-אייג' הוא המלחמה המתמדת של ה-"רוחניות" מול המדע, כאשר חובבי הניו-אייג' למיניהם אינם מסוגלים להפנים כי לא רק שאין כל סתירה בין השניים, אלא שהם שני חלקים של אותו שלם. כריס שלנו כמובן היטיב להבין עובדה זו ולהביא אותה לידי ביטוי בתיקים, באופן המוצלח ביותר שניתן להעלות על הדעת.

Gilliana

New member
* "אחורה" כמובן (הכל בגלל הפרסומות המעצבנות)

אני רוצה להצהיר בהזדמנות זו שפרסומות פלאש קופצות הן מכת המכות של המאה ה-21!!! אוףףף!!!

FeLL67

New member
אהא, את כרגיל כ'כ צודקת../images/Emo9.gif

אני גם בכלל לא מסינה מה הסתירה בין דת למדע O:

יאפ, בעבר זה נראה תמיד ביחד, מדע ודת...

למשל קראתי לא מזמן שניוטון עסק במחקר מדעי ורוחני ושילב בינהם כדי להבין משהו אחד: כיצד פועל העולם. הוא אפילו ניסה להוציא מידע מדעי מהתנך...

Gilliana

New member
אבל אני בכלל לא דיברתי על דת

כנראה שלא הובנתי נכון.

Julia307

New member
יצא לי ללמוד ואני לומדת את התחומים האלה

ורק לרקורד (אני לומדת בירושלים שזו כידוע עיר שבה הרבה מאמינים) יש כאן המון סטודנטים מכל הסוגים ביניהם די הרבה דתיים וגם ערבים נוצרים דתיים. אני לא רואה שום סתירה כי אני לא חושבת שיש קשר בין הדברים. הסתירה מגיעה כשמנסים לקשר אותם יחד, אז יש התנגשות. ברגע שמבינים שדת ,התורה והמצוות (או הברית החדשה במקרה של נוצרים) היא עיסוק הנוגע לרוח ולדרך חיים ואילו מדע הוא בעצם לא יותר מאסופה של פרקטיקות, חלקן טובות יותר חלקן טובות פחות לחקור את _הטבע_ ולא עולמנו הרוחני ולפתור בעיות אתיות פילוסופיות וכן הלאה, אין שום בעיה. ההגדרה של פרדוקס (Paradox) :הוא מצב שבו דבר מה הנראה נכון (אולי אף כזה שקיימת לו הוכחה) סותר ידע אחר או את האינטואיציה. לרוב הבעיה היא רק לכאורה, ולא קיימת סתירה של ממש, או שהסתירה נובעת מהנחות שאינן יכולות להיות כולן נכונות. לא הייתי כאן מלא מלא זמן
כי יש לי סמסטר מטורף

FeLL67

New member
ספרי על זה למורות שלי -,-

אלוהים ישמור מרוב שיעמום כתבתי לי NIGHTWISH על היד ואיזה מורה אחת עשתה לי שיחה לגביי -קעקוע הגוף, כפירה, והדמות לגויים וגם ניסתה לרמוז כמה דברים לא במקום. ווירדו. הפארנויה חוגגת.

Gilliana

New member
יכול להיות, אבל בואי לא נכנס לזה...

... עינת תתעצבן עלינו.

למעלה