העולם השלישי כבר פה/דעה

../images/Emo18.gifהעולם השלישי כבר פה/דעה

למי שקרא או לא "בעל השרון" מופיעה כתבה מזעזעת שחושפת תופעה מחרידה של זנות בבתי ספר. ע"פ הכתבה אולצו כ-10 נערות,תלמידות תיכון בשתיים מערי השרון, לשכב עם אנשים מבית ספרם תמורת סכום הנע בין 50 ל 100 שח. וכל זאת בתיווך של סרסור,בן גילם. הפרשה נחשפה ע"י נער ששכב עם אחת מהנערות תמורת כסף התקשר למרכז לנפגעות תקיפה מינית וסיפר את אשר קרה. זהו איננו המקרה הראשון בכל הנוגע לתקיפות מיניות באזור השרון-לכולנו זכור המקרה של ניצול מיני של הנערה מרמת השרון-אותה פרשה הכתה גלים בכל המדינה וזכתה לפרסום רב בכל כלי תקשורת אפשרי. דוגמא נוספת שזיעזעה את המדינה היא פרשה שחשף "מעריב" ובה דווח כי ילדות בנות 13 מקיימות יחסח מין תמורת כסף. מדינה מתוקנת ככל שתהיה עסוקה בבעיות שוטפות בטחון,כלכלה וכו.. אינה יכולה להרשות לעצמה לתת לעברות כאלו להישנות עליה לטפל בכל הנחישות שרק אפשר תוך כדי מתן עונשים כבדים מנשוא למתעללים ולכל מי שידע ושתק. למשל בארה"ב ישנו חוק האומר שאם ביצעת פשע,כל סוג של פשע -3 פעמים דינך הוא מאסר עולם. בד בבד על המדינה לחנך את ילדי ישראל לערכים,לאהבת ולכבוד האדם וזולתו.חינוך שכזה מגיל אפס יתן את פרותיו בעתיד הרחוק. אותם ילדים יהפכו לאנשים שיהיו אזרחים למופת-כלומר פרצופם של אותם אנשים הוא פרצופם של המדינה בה אנו חיים ובה נרצה לגדל את ילדינו באחד מין הימים.

טוב אז קודם כל

לפי דעתי אתה צודק לגמרי. ועוד לחשוב על מה שהבנות האלה מרגישות ועד כמה שזה יהיה כתם בשבילן לכל החיים... מה שבטוח שהן לא עושות את זה מרצון.

plomphy

New member
אתה צודק ב100%

מה שהכי מעצבן אותי שאני לא יכולה להחליט מאיפה זה נובע, אם זאת המדינה והמנטליות הישראית או ההורים. אני יודעת ששניהם קשורים אחד לשני אבל אני מתכוונת אם זה בא יותר מהסביבה או מהבית- מה בא? החוסר ביטחון, וכן הבנות שנגררו לזה בהחלט סבלו מהערכה עצמית נמוכה מאוד, כי עם הערכה גבוהה יותר קשה להדרדר לזנות. אז גם קשה לי להחליט אם זה אופי חלש או הרבה השפעה חזקה מהסביבה... טוב עכשיו שאני קוראת את זה, זה לא יצא ממש הגיוני, אם תצטרכו פירוש אני ייתן...

לדעתי זה שילוב של שניי הגורמים

מצד אחד ברור לכל שאותן נערות לא קיבלו מספיק חום ואהבה ובעיקר תשומת לב מההורים וזאת מכיוון שכל הורה היה מבחין בהדרדרות שקדמה למצב הנוכחי-לפי דעתי ההדרדרות היתה גם בתחום הלימודי ויתכן ובתחומים נוספים דבר שהיה מדליק נורה אדומה אצל כל הורה אחראי. ומצד שני אותם נערים זיהו את חוסר הבטחון של הבנות וניצלו את החולשה הזאת להשגת מטרתם. אגב, ישנו מעיין "מעגל קסמים" אותה נערה מנוצלת ע"י אותם בנים גם אם ישנו רצון להפסיק את הניצול הן לא יכולות גם מחמת הבושה שכן אז יתוודע לכולם שהן "נותנות" וגם חשש מתגובתם של הנערים אם יוודע שהעניין התגלה לגורם חינוכי.ולכן הניצול לא פוסק אלא במיקרים חריגים.

plomphy

New member
אני יודעת מנסיון שזה לא תמיד קשור

גם ההורים הכי אוהבים, הכי דואגים והכי מתענינים לא תמיד יבחינו בשינוי. אני מכירה מקרוב אנשים שהתחילו להשתמש בסמים וההורים (שהם מאוד קשורים אליהם) לא שמו לב, גם אני- אם אני רוצה להסתיר משהו מההורים שלי אני יעשה את זה ממש בלי בעיה וכבר עשיתי. מה שכן מבחינים זה אולי הדיכאון, (מה שלא נובע משימוש בסמים) אבל אולי הנערות האלו כן היו בדיכאון, ובזה אתה צודק- זה היה צריך להפעיל את הנורה האדומה הזאת..

למעלה