זהום הים בחוף סידני עלי

ronya11

New member
../images/Emo18.gifזהום הים בחוף סידני עלי

שלום אני מקווה שזו לא הודעה כפולה... אתמול הייתי בחוף סידני עלי ודגתי פלמידה מכובדת. העניין הוא שבדרך צפונה מחוף הרחצה הים מדיף ריח רע והצבע של המים ירוק. את הדגים תפסתי כ 200 מטר צפונה משם, אבל האם כדאי לדעתכם לאכול את הדגים? תודה רוני

דעתי הבלתי מוסמכת

1. צבע ירוק אינו ביגלל זיהום (אלא במצב קיצוני באופן בלתי סביר). בד"כ צבע הים נקבע לפי צבע השמיים, כך שעננות יכולה לתת לים צבע לא רגיל. 2. למיטב ידיעתי, פלמידה "מטיילת" הרבה, כך שגם אם היא שהתה קצת באזור ששם תפסת אותה (ונניח שהוא באמת מזוהם), רוב הזמן היא לא היתה שם, ולא ספגה הרבה זיהום (לפחות לא במקום שאתה מדבר עליו). 3. עוד דבר חשוב - קח בחשבון שכאשר יצור כלשהו אוכל מזון מזוהם, בדרך כלל הזיהום לא יקלט במערכת העיכול ולכן גם לא יהיה מצוי בשרירים (שזה הבשר שאנחנו אוכלים). זה לא נכון לגבי מתכות כבדות, אבל רוב הזיהום מביוב (וזה שגורם לריח רע) הוא אורגני. אני לא הייתי חושש לאכול. אבל כאמור, זו רק דעתי הבלתי מוסמכת.

ronya11

New member
יש לי חשד מהיכן הזיהום, אבל...

מבלי לפרט, חלקכם ודאי יודעים על איזשהו מפעל באיזור... רוני

paluta

New member
עוד תגובה

צבע ירוק במים בהחלט יותר ממרמז על שפכים שזורמים לים זיהום "אורגאני" בהחלט נספג בדרכי העיכול ותרכובות מסוימות הן מאד רעילות רוב רובן של ביבי השופכין שהולכים לים מכילים את כל סוגי המזהמים כולל מתכות כבדות. אני מניח שהבה דברים שאנו קונים במכולת ובסופר ובמיוחד פירות וירקות מכילים מזהמים ברמה זו או אחרת (יש לך מושג אם אלו מיים משקים את הירקות שאתה אוכל ?) דג שחי בסיבה שכזו לאורך זמן מסוכן למאכל אבל ההנחה הבסיסית שלי שהדגים אינם שוהים במקומות אלו לאורך זמן לבעלי נסיון יש אפשרות לזהות מבעוד מועד אם הדג שתפשו "מזוהם" לפי הקרביים ועוד אי אילו בדיקות דג חולה מסוכן יותר למאכל שכן ישנם חיידקים מסוימים שמועברים מדגים חולים לבני אדם והם עלולים לפגוע בו בכל מקרה 50 אחוז ממה שאנו צורכים ונושמים מזוהם במיוחד המים שאנו שותים - אז מה נפסיק לוג ולהנות מהדגים ?

אוריא

New member
סידני עלי.

הצבע הירוק שאתה מדבר עליו מוכר. אני לא יודע ממה זה, אבל כמו שאמרת בדרך כלל דגים צפונית משם. אני יודע שאופיר אכל את הדגים שהוא דג שם, אבל שלא תראה בזה המלצה כי אין לי מושג מה רמת הזיהום ואם היא קיימת. נוצר מצב שכל אתר דייג שאנחנו מוצאים, מישהו מוצא שהוא מזוהם בצורה זו או אחרת. זה הפך להיות מתסכל בצורה בלתי מתקבלת על הדעת. ברוב המקרים אנחנו לא יכולים לעשות כלום. אבל את המעט שאנחנו כן יכולים כמו שאסוף את הזבל מאחורינו - חובה עלינו לעשות. ברוך הבא לפורום.

כנעני28

New member
אזהרה חמורה!

לפני 11 שנה ביצעתי ביוטופ (מחקר ביולוגי) בדיוק בנקודה בה מדובר. המחקר הוכיח חד משמעית כי מדובר בזיהום מסוכן. אגב, בימים בהם הרוח אינה חזקה, לא רק רואים את הצבע, אלא גם מריחים את החומציות... . אני דווקא לא מהפחדנים, אבל במקרה זה שומר נפשו ירחק (ע"ע הקישון והשייטת...). אמנם ככל הידוע לי "המפעל" שמלמעלה אכן סגר שעריו, אבל עם עובדות (ומי ים ירוקים או צהובים הם הוכחה חותכת) לא מתווכחים. מקווה שהצלתי נפש בישראל.... שלכם הכנעני.

למעלה