חברה, זהירות !

yuv R

New member
../images/Emo18.gif חברה, זהירות ! ../images/Emo42.gif

כרגע שמעתי בחדשות על רוכב אופניים שהתייבש במעלה יאיר וחולץ ע"י יח' חילוץ ערד. נחל חתרורים מכה שנית (ושלישית..). be careful out there.

yuv R

New member
וגדי יוצא ביום שני...

גדי, קח הרבה שום ו-
. ואם נשאר מקום אז מים. אגב ברצינות - חשבתי על זה - ההודעה היתה בחדשות 12. כלומר האיש חולץ לא אחרי 11, והתייבש לא אחרי 10. חסל סדר "נצא בבוקר יהיה בסדר". אפשר להתייבש גם ב- 10 בבוקר ועוד קודם. ונשמרתם לנפשותיכם.

רֶשֶף

New member
ואגב, בל נשכח

ששתי מכות אורבות לנו מהבחינה הזו מצד המדבר: 1. התייבשות אבל לא פחות מכך 2. מכת חום וכמו שהבנו מהסברי המומחים, לא מובטח שגם 10 ליטר מים ימנעו עוגמת נפש. שילוב של טמפרטורה גבוהה, היעדר מחסה (הטמפרטורות החזויות נמדדות בצל!) והתחממות יתר של ה"מנוע" בעת טיפוס מעלה תלול מסוגל לקטול גם את תותחי השטח הכבדים ביותר. ובהזדמנות זו טיפ שלמדנו בדרך הקשה - טיפטוף מים דרך פתחי הקסדה באיזור הקרקפת/עורף מחולל פלאים במקרה כזה.

בכביש הרבה

יותר מסוכן - ועדיין רובנו לא חושבים פעמיים לפני שנכנסים לרכב. ולגבי הטיול בשני : אני מתכוון להתחיל הדיווש ב 7:00 בבוקר ולאור ההתקררות שנופלת עלינו ולאור העובדה שכבר רכבתי את המסלול - אני לא צופה שום בעיות מיוחדות. כמובן שלקחת כמות מים מספקת זה אלמנטרי ואני גם מגדל חבר בערד שמסוגל לפתור לי כל בעיה בשטח אם תתעורר כולל הקפצה חזרה מסוף המסלול. וגם ניקח הרבה שום ונחליף אותו במים אצל הבדואים בשטח....

למעלה