חידה למחשבה:

איילeyal

New member
../images/Emo18.gifחידה למחשבה:../images/Emo18.gif

למה כל מסה יוצרת כוח גרביטציה? ניראה מי הראשון שיענה תשובה הגיונית. מחוקי מרפי: אם התאוריה לא מתאימה לעובדות, לעזאזל העובדות!תודה ללאוניד

יניב ריז

New member
הכבידה לפי אינשטיין והקוונטים-

שמקס פלנק (ממיסדי תורת הקוונטים) שמע שלאינשטיין יש תוכניות לנסות ולפתור את בעיית הכבידה הוא אמר לו:"כידיד מבוגר ממך עלי לייעץ לך למשוך את ידך,ראשית,משום שלא תצליח,וגם אם תצליח-איש לא יאמין לך"... ובכל זאת אינשטיין הצליח להוכיח-כי מסה גורת לעיוות בזמן-מרחב-ועיוות זה הוא הכבידה. לגבי השאלה-מדוע מסה מעוות את המרחב-אין תשובה ממשית-אל רק תיאוריות וספקולציות... הפיזיקה הקוונטית ניסתה "לכמת" את הכבידה במונחים של "גרוויטינו" אך לא ממש צלחה דרכם בניסיון זה (להוכיח שהכבידה נובעת מהחלפת חבילות אנרגיה בצורת הגרוויטינו)... האמונה שלי היא-מכיוון שחומר="אנרגיה דחוסה", לכן כל גרם של חומר מכיל כמויות עתק של אנרגיה (E=MC^2), ומכאן שאנרגייה אדירה זו אשר "מונחת" על הזמן מרחב-גורמת עקב נוכחותה לעיוות- הגורם למשיכה.

איילeyal

New member
תשובה מלאה בבקשה!../images/Emo4.gif

יניב, אני רוצה לומר שהתשובה הזאת נכונה, אבל לא הסברת למה העיוות יוצר כח משיכה. אגב, יניב, מאיפה כל הידע הזה? אולי תמליץ לי אל ספר? ואגב, טרקון, יש לך בעיה זהה לזו שהייתה לסר אייזיק ניוטון: למה בעצם קיים כוח המשיכה? אגב, הכבידה הניוטונית, שגורסת שכל שני עצמים מושכים אחד את השני, הוכחה כלא נכונה! תמשיכו לנסות. מחוקי מרפי: אם התאוריה לא מתאימה לעובדות, לעזאזל העובדות!תודה ללאוניד. (אם בטעות לקחתי את זה ממישהו, נא להודיע לי.)

Tarkun

New member
אא"לט (ואני בטח כן...), אז -

הגרוויטציה נוצרת בין 2 מסות, וככל שהמסות יותר גדולות, כך גדלה הגרוויטציה.

למעלה