יהודי גרמניה חשים סכנה

סרטונים שעוסקים בשואה../images/Emo91.gif

חיפשתי את הסרט של "עדים במדים" להודעה בפורום, לא מצאתי את הסרט, אבל מצאתי סרטונים אחרים.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל אדם זכאי להיות גאה על מי ומה שהוא, בעיקר אנשים שהושפלו ונרדפו (ועדיין מופלים) בגלל זהותם, זכאים להצהיר עליה בגאוה.

אף אחד לא הושפל או נרדף

אני לא מבין מה הכבוד הגדול. מצד שני מותר גם להסתייג וגם להפגין נגד. כל זמן שהכל במסגרת החוק.

schlomitsmile

Member
מנהל
אף אחד לא הושפל או נרדף בגלל היותו הומוסכסואל???? הנאצים רצחו הומוסכסואלים, וגם במדינות אחרות, במהלך כל ההיסטוריה, ועד היום, הומוסכסואלים מושפלים בגלל זהותם, הן ע"י חוקים מפלים (דוגמא "עדינה" היא אי מתן הכרה במיסוד זוגיות/נישואין) והן ע"י החברה- הורים שזורקים ילדיהם מהבית, ילדים שמקללים "הומו". כל אחד זכאי לטעמו האישי. יתכן שאותך הרעיון של אהבה בין בני אותו מין, דוחה. לגיטימי, אבל לא נכון להכחיש סבלם של אנשים שנעשה להם עוול.

deebeebee

New member
את צודקת שלומית

הומוסקסואלים נרדפו על ידי המשטר הנאצי ואפילו היה להם טלאי מיוחד- ורוד. אני מכירה איש מבוגר, ניצול שואה שנרדף גם בגלל היותו יהודי וגם בגלל היותו הומוסקסואל. הוא עצמו לא מתלהב ממצעדי הגאווה למיניהם, וכמוהו הומוסקסואלים אחרים, משום שלדעתם זה מציג פן לא רציני שלהם בעוד שרבים מהם הם אנשי תרבות ואמנות בעלי הישגים גבוהים מאד. אני חושבת שאין להפלות הומוסקסואלים אבל גם בעיני לא מוצא המצעד שלהם חן. זה נראה לי כמו מופע חשפנות גרוע.

schlomitsmile

Member
מנהל
את מצעדי הגאוה מהעולם הגדול גם אני לא מחבבת, עניין של טעם, וטעמי לא חובב צעקנות וחשפנות. אבל נדמה לי שהמצעד הישראלי, אמור להיות פוליטי יותר- כלומר מדגיש את עניין זכות הקיום בראש מורם (=גאווה).

שאלה לדפנה

איזה טלאי הוא ענד: צהוב או ורוד או שניהם, ואיך אפשר לראות את הטלאי הורוד? תודה מראש.

deebeebee

New member
לא שאלתי אותו איזה טלאי

הוא ענד אבל על הטלאי הורוד למדתי קודם מתוך עדויות של ניצולי שואה שתרגמתי (עדויות של סטרייטים) שבעדותם הזכירו תופעה זו.

schlomitsmile

Member
מנהל
ככל הידוע לי אסירים יהודים ענדו רק טלאי צהוב, כי ה"פשע" בלהיות הומוסכסואל היה זיהום הגזע, מה שלא רלוונטי ליהודים. גרמנים ואחרים, שנכלאו במחנות בעוון שני חטאים, למשל קומוניזם והומוסכסורליות, ענדו משולש אדום וורוד,זה על זה, במעין מגן דוד כזה (אם זה לא היה נורא, זה היה מצחיק...)

masorti

New member
היה סימון ליהודי הומו...

מגן דוד המורכב ממשולש ורוד ומשולש צהוב. ראי כאן. ובפרט המשפט הזה: Gay Jews- the lowest form of prisoner- had overlapping yellow and pink triangles. וגם פה. ובפרט המשפט הזה:
A yellow Star of David under a superimposed Pink Triangle represented Gay Jewish prisoners-- by the social hierarchy, the lowest of all prisoners.​

doram44

New member
הזוועה הגדולה ביותר היא .. שהם לא ש

מפני שפיסקה 175 שהיא ההחלטה המשפטית של הנאצים להציב את ההומוסקסואליות כעברה פלילית מעולם לא בוטלה. האסירים ההומוסקסואלים לא שוחררו מהמאסר עם סוף המלחמה והמשיכו לשבת בכלא עוד 24 שנים, עד הביטול. Although homosexual prisoners were not shipped en mass to the Auschwitz death camps like so many of the Jewish prisoners, there were still large numbers of gay men executed there along with other non-Jewish prisoners. The real tragedy though occurred after the war. When the Allies defeated the Germany and the Nazi Regime, the political and remaining Jewish prisoners were released from the camps (the regular criminals- murderers, rapists, etc.- were not released for obvious reasons). The homosexual prisoners were never released though because Paragraph 175 remained West German law until 1969. So these innocent men watched as their fellow prisoners were set free, but remained prisoners for 24 more years.

למעלה