יום הזיכרון הבינלאומי לשואה

../images/Emo18.gifיום הזיכרון הבינלאומי לשואה

חברי הפורום היקרים, במוצ"ש הקרוב 27.1 יחול יום השואה הבנלאומי לשואה, שקבעה עצרת האומות המאוחדות ל-27 בינואר (יום שחרור אוושויץ, שנהוג היה לקיים בו את "יום המאבק באנטישמיות"). פורום "שואה הנצחה ותיעוד" מקיים יום דיונים מיוחד ושירשורים העוסקים בתחומי האומנות על השואה. מהלך סדר היום:
בשעה 17:00 (מוצאי שבת) יפתח שרשור "יזכור"
לזכרם של הנספים בשואה.
החל משעה 18:00 ייחלו "בימות דיון" על נושאים שונים בתחומי השואה, ההנצחה והאנטישמיות המודרנית.
החל משעה 19:00 יפתח צ'אט הפורום לדיונים אקטואליים אונליין
(מצב הניצולים במדינה, סוגיית הנצחת השואה בקרב בני נוער, ועוד נושאים שעל הפרק...)
במשך כל הערב יפתחו "שירשורים אומנותיים":בהם יוצגו יצירות אומנות, ציורים, שירים, קטעי מקור, עדויות וכו'. (פינות אלו יתרמו למארגני טקסים, מורים ואנשי חינוך- כדאי להכנס ולקחת חלק). בין היתר, בתוך מסגרת האירועים לציון יום הזיכרון יעמדו לרשותכם אנשי הפורום, בינהם ניצולי שואה ובני הדור השני והשלישי, שיסייעו ויענו לשאלותיכם. בעולם המודרני האינטרנט הוא אחד מהכלים המרכזיים שבחיי האדם, על כן השתתפותכם באירועי ההנצחה הם חלק בלתי נפרד משימור זיכרון השואה והנחלתו לדורות הבאים.
בני הרשקוביץ- מנהל פורום "שואה הנצחה ותיעוד", ד"ר ענת אדרת- מומחית הפורום, ושאר חברי הפורום.

דרור איזו יוזמה ברוכה../images/Emo45.gif

שא ברכה על פועלך, אשמח לשתף פעולה! אני מצטרפת להזמנה של דרור ומקווה כי כל חברי הפורום: ניצולי שואה, דור שני, דור שלישי וכל מי שחש עצמו מחוייב לנושא הנצחת ניספי השואה והעברת הזכרון לדורות הבאים יהיה שותף פעיל לפעילות אותה יזם דרור! תודה לך דרור, תודה רבה!

עוד כמה הערות, לכל חברי הפורום

כמובן שכולם מוזמנים להעיר הערות על ניסוח, טעויתו הקלדה, שגיאות כתיב וכו'. בני, אשר בבקשה את הדברים כדי שאוכל להפיץ את ההודעה. ובאותו עניין, אתה מוזמן לבקש מהנהלת הפורומים להפיץ את ההודע בהודעות היומיות שהם שולחים בכל פורום. (זה יהיה יותר אטרקטיבי, למרות שגם אני אשלח הודעות בפורומים מתאימים) כל מי שמעוניין לעזור בהפעלת בימת דיון, או לעזור בהכנת שרשור אומנותי, או להיות ממונה על נושא שיחה בצ'ט נא לתאם עם בני או ענת, כדי שכל הנושאים יהיו מוסדרים ומאושרים ע"י בני, ושכל התחומים אותם רצינו להכיל במסגרת ערב ההנצחה באמת יהיו.

deebeebee

New member
ישר כח../images/Emo45.gifדרור

מקווה שאוכל לתרום. מה שבטוח- נראה שכולנו נצא נשכרים.

תודה כולם

כל זאת לא היה קיים לולא ענת שמעוררת בי השראה
אוקי, עכשיו לעיקר הדברים: בני, עליך (בשיתוף חברי הפורום) למצוא את הנושאים ל: "בימות הדיון" (5 נושאים+ מנהלי פינה, שיתנו רקע לנושא וינהלו את הדיון) "שרשורים אומנותיים" (לפי הנושאים הכתובים בפרסום (+אחראים לכך) - משתתפים המעוניינים להנחות בצ'ט. (+הנושאים) משתתפי הפורום, עזרו לנו למצוא נושאים בעלי עניין לכל אחת מהפינות והציעו הצעות. [אני אקח על עצמי דיון בצ'ט (אפשרם בהמשך את הנושא) שרשור "יזכור" (שאבקש שינעץ ע"י בני). בימת דיון בנושא מעורבות בני נוער בתחום ההנצחה ונושא המסעות לפולין.

כל הרעיונות שלך דרור מצויינים../images/Emo9.gif

לעניות דעתי נתחיל ב 1. שרשור נעוץ של: "יזכור". 2. מצב ניצולי השואה במדינת ישראל היום! 3. מסעות לפולין של בני נוער. 4. אומנות על השואה. 5. השכחת והכחשת השואה. את שאר השירשורים נפתח לפי העניין ונזרום עם המשתתפים. אני אשמח להשתתף לא כמנהלת דיון אלא כמשתתפת פעילה בכל שרשור בו יתקיים דיון. אשמח לשמוע את דעתם של חברי הפורום בעניין.

מקבל כל רעיון

בני הוא זה שמנהל את העניינים. בני רשום לפניך את סדר האירועים, הנושאים והאחראים לפינות. אתחיל לפרסם את ההודעות יותר מאוחר, כעת אלך למלא עוד אחת מחובותיי (תנועת בית"ר)

דרור אתה מתקון ??

שבני נוער אשאלו שאלות בכול אופן הכול נרא לי קצת מסובך אבל יעשה מאמץ להפעיל התאים אפורים שלי אנסה להשיב לשאלות הנוגעות למערב אירופה . בכול זאת אני מברך על היוזמה קבלו הטוב שבעולם סבא אריה

לא סבא אריה,

אנחנו מעלים בפורום סוגייה הקשורה לבני נוער ולהנצחת הושאה, וכולנו יחד (בוגרים ונוער) מנסים לפתור הסוגייה, וכל אחד מציג את דעתו בנושא. ברור יותר?

אבירן171

New member
יש לי כמה דברים להגיד על זה

1. זה חל ביום ההולדת שלי...
לא נעים... 2. תבורכו על היוזמה. 3. אתם לא תשנאו אותי על מה שאני אגיד, אבל שתדעו, שהייתי בכמה הרצאות, בארצות הברית ובישראל(כן כבר בגיל שלי..) ובהרצאות אמרו, שיותר קל להכחיש שואה מאשר להגיד שהיא קיימת, כי יש הרבה יותר סיבות והוחכות שלא הייתה שואה\ לא היו כל כך הרבה נספים.

שזה לא ימנע ממך לחגוג

לא, לא נשנא אותך, כי סביר להניח שזאת לא דעתך, אלא זה מה ששמעת. ואנחנו מכירים הרבה מהשיטות האלה. אתה יוכל אולי לספר מה שמעת?

אבירן171

New member
אולי תופתעו מהאנשים

אלו בארה"ב, היו יותר פתוחים, הם אומנם לא מכחישים שואה, אבל הם דיברו על זה ועל הדרכים והסיבות. דווקא אלו בישראל רק הסבירו קצת על זה, הם היו סגורים, לא פתוחים, או בקיצור מרובעים(מה שיותר מאפיין את האמריקאים). חלק מהמרצים היו פרופסורים. ההרצאה נערכה בקמה אוניברסיטאות, ובעיקר באוניברסיטת הווארד(אל תשאלו אפילו איך מגיעים לשם.....) אני לא כל כך זוכר שמות, אבל אם באמת תרצו, אני יכול תמיד להרים טלפון לקרובי משפחתי בארה"ב, ולשאול אם הם זוכרים או יודעים במיקרה. נ.ב: כמובן שאתם משלמים על השיחה D:

../images/Emo49.gifאבירן ליום הולדתך

לגבי "הכחשת השואה", אני מצרפת קישור על הנושא, אפשר להתעמק בו, השאלה היחידה היא האם האיש/אישה שאתה מדבר איתו/ה מעונינים לשמוע את דעתך, או מקובעים בדעתם.

ובאותו עניים חדשות טריות, באיטליה

יש חוק חדש נגד הכחשת שואה: "ממשלת איטליה: הכחשת השואה - עבירה פלילית הממשלה האיטלקית אישרה חבילת חוקים נגד גזענות בכלל ואנטישמיות בפרט. אם תאושר הצעת החוק בפרלמנט, יישלח לכלא כל אדם שיכחיש את השואה. נשיא איטליה קרא בנאום שנשא בפני סטודנטים לרגל יום הזיכרון האיטלקי: "לא לאנטישמיות, גם כשהיא מחופשת לאנטי-ציונות".

למעלה