כולם משבחים את סטנלי פישר

UKjewishboy

New member
../images/Emo18.gif כולם משבחים את סטנלי פישר ../images/Emo18.gif

אז הנה לכם - חדשות טריות מלפני כמה שעות: הבנק המרכזי באוסטרליה (עם הנגיד גלן סטיבנס) החליט להשאיר את הריבית על כנה ברמה של 4.75%, ובניגוד מוחלט לסטנלי פישר הוא לא הוריד את הריבית בטענות של מה שקורה בעולם! תגידו ישראל לא כמו אוסטרליה? תגידו. רק תקראו בגלובס על דירת 3.5 חדרים בבת ים שנמכרה ב 1.8 מיליון שקלים. תקראו גם בגלובס על אטיאס, השר החרדי הזה כן, שתקף את הורדת הריבית של פישר. והתקשורת משבחת את סטנלי פישר? דעה אישית שלי: פישר הוא שפוט של האמריקאים, בובה שלהם, אם סיטי וגולדמן אומרים לו בחדרי חדרים לחזק את הדולר מול השקל הוא יעשה את זה. לפחות גלן סטיבנס, נגיד הבנק המרכזי של אוסטרליה קצת יותר חכם מפישר, ופועל לפי אינטרסים אוסטרליים בלבד בלי לערב את האמריקאים. אולי באמת כדאי שבישראל יהיה נגיד בנק מרכזי ישראלי ולא אמריקאי, שפועל מתוך אינטרסים ישראליים. אין שום הצדקה להורדת הריבית בישראל, תכניסו את זה טוב טוב לראש, משחקים לכם עם החסכונות שלכם ועם הדירות שלכם ועם המשכנתאות שלכם! וכאחד שגר בחו"ל אני אומר לכם את זה, אין לי שום אינטרס חוץ ממה שטוב לישראל כי בסה"כ אני גם ישראלי שמדבר עברית ואם באחד הימים אחזור לארץ לא ארצה לראות מחירי דירות ברמה שבה הם נמצאים - והכל בזכות הנגיד המהולל והמשובח - סטנלי פישר.

UKjewishboy

New member
אחי, בא נדבר לעניין

אף אחד לא יודע מה קורה בחדרי חדרים בבנק ישראל או בפדרל ריזרב, אבל תסכים איתי שפישר לא בדיוק מתנהג בצורה שראויה לישראל. אני לא חושב שאני מגזים בכלל. אני בסה"כ אומר את האמת הפשוטה.

rafipips

New member
יתכן שאתה צודק

בכל זאת זו ספקולציה ואין לה שום הוכחות . אבל במציאות היומיומית משלמים בבנקים על המינוס בין 11% ל 16% , בלי כל קשר אם הריבית עולה או יורדת . והמחירים של הדירות זו שערוריה בפני עצמה . בשביל דירה של מיליון שקל צריך לחסוך 4000 ש"ח בחודש במשך עשר שנים , ואז לקחת חצי מיליון שקל משכנתא ולשלם עליה כל חודש 5000 ש"ח למשך עשרים וחמש שנה . זוג צעיר באיזור גיל השלושים שעוד לא חסכו כלום , ישלמו על הדירה הבסיסית 5000 ש"ח עד הגיעם לגיל 65 . וזה בהנחה שלא נקלעו במשך השנים לחובות , פשיטת רגל , אבטלה , והוצאות גדולות על בריאות , וכן הלאה .............. וזה במדינה ששכר המינימום פחות מארבע אלף ש"ח . ולא נערוך כאן רשימה כמה עולה להחזיק בית ומשפחה קטנה בישראל . וכמה אנשים ממוטטים עצמם בהימורים (כוונתי למפעל הפיס , והשקעות הון לא נבונות) ולא בקזינו , תוך כדי ניסיון לשפר את מצבם . אז 10 משפחות שולטות ב 80% מהמשק , למי אכפת ? העשירים ממשיכים להתעשר , והעניים חיים בזבל ! ואיכשהו משנת 2000 עד היום רוב ההחלטות הכלכליות של הממשלה ובנק ישראל והאוצר , תמכו בהתעשרות של אותם המשפחות . ואני לא חושב שהקשר הוא לאמריקאים , אלא לבעלי ההון כאן בישראל . השחיתות הזו שאדם עני לקח הלוואה ואין לו לשלם - הוצאה לפועל ממוטטת אותו . ואדם עשיר דוגמת בן דב ותשובה שלקחו הלוואה מאות מיליונים מאותו ציבור עני ע"י אגרות חוב , יעשו תספורת לאגרות , בלי חפיפה ופן ! יום טוב ומוצלח

UKjewishboy

New member
עדיף לקנות דירה ב 500,000 עם ריבית 10%

מאשר לקנות דירה ב 2,000,000 עם ריבית של 5% תסכים איתי? אז איפה בדיוק פישר עוזר לצנן את מחירי הדירות? פישר לא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף שמן למדורה.

למעלה