כנגד כל הסיכווים סיפורי האישי

• פותח הנושא bp20
  • פורסם בתאריך

bp20

New member
../images/Emo18.gifכנגד כל הסיכווים סיפורי האישי

שלום רב, אני מתכוון לספר את סיפורי מה עברתי בחיים ואיך למרות הכל הגעתי לבגרות מלאה ו 2 תעודות הצטינות כיום אני סובל בעיקר מהפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה , קושי במתמטיקה, וקושי בשפה זרה( אנגלית) . אני מעדיף להישאר בעילום שם, כיום אני בן 20 נולדתי במשקל קילו 600 ( פג) הכל היה תקין אני ילד רגיל כ אלה שהדביקו אותי בבית חולים בדלקת כרום המוח , ואחות הפילה אותי מהאינקובטור , כתוצאה מזה כל ההתפתחות שלי התחילה מאוחר ביחס לילד רגיל התחלתי לדבר ברור יחסית רק כאשר עליתי לכיתה א' עד אז דיברתי אבל לא מובן. אימי במקצועה מעצבת אופנה היה לאימי עסק ומפעל מצליח היא מכרה הכל על מנת להשקיע בי ברופאים פרטיים ועזרה צמודה של מורה פרטית להוראה מתקנת במהלך שנותי בבית ספר, אני זה הפרויקט חיים שלה, הקדישה את כל חייה למעני שאני לא אזרק לבתי ספר לחינוך מיוחד ואפול בין הכיסאות. בגן ההיתי בגן טיפולי שפתי, וכאשר עמדתי לעלות לכיתה א' רצו לשים אותי במסגרת חינוך מיוחד הייתה ועדת השמה אבל אימי התנגדה לכך נחרצות לא רצתה שאני אזרק בין הכיסאות , וכהצאת פשרה ההיתי בהכנה לכיתה א' כיתה מקדמת ובבית ספר רגיל שבו נעזרתי במורים פרטיים על מנת שלא תהיה ירידה בלימודים. מבחינה חברתית לא היה לי קל, ביסודי היו לי פה ושם חברים גם בחטיבה אבל אז כל החברים שלי היו בכיתות אחרות ונותק הקשר, בתיכון ההיתי בכיתה כביכול עם לקוי למידה אבל היו שם כל המופרעים בגלל שבתיכון עשו איחוד של שני החטיבות חטיבה א וחטיבה ב' אני ההיתי בחטיבה א' בשניהם יש מקרי אלימות רבים אבל בחטיבה ב' יותר. סחטו ממני כסף, אימו עלי עם סכינים בICQ , חיכו איך שאני מדבר ( דיבור של אוטיסט כביכול אבל רק עלי לצין שאני מדבר רגיל ומדבר לענין ללא גימגום או משהו רק אני מאפף אז מה? ) חיכה איך שאני מדבר לפני כל הכיתה ולפני המחנכת והיא כמובן לא עשתה דבר, אחד היה אומר לי " אם ההיתה בשואה ההיתה מת גם יהודי וגם מפגר צריכים להשמיד אותך" "לך תתאבד אין לך חיים " ושלל ברכותמשמחות, אחד הפיץ עלי שהייתה לי כביכול תאונת דרכים ולא הגיע לי חמצן למח ואני מפגר והוא בא ואמר לי בפרצוף פיץ בישוב איפה שאני גר ובשכבה. והמחנכת , מחנכת עלק העבירה מקומות בכיתה אחת שישבה לידי לא רצתה לשבת טענתה היא לא רואה טוב מהלוח, רוצה יותר קרוב אבל אחר כך בהפסקה היא עושה לי איכס לשבת לידך גועל נפש ילד מפגר בעל מום אני בורחת מפה בא לי להקיא בסוף מה יצא ממנה: יצאה מהצבא על נפשי ואין לה תעודת בגרות בכלל. רק אני ועוד איזה שבע בנות שבאמת חרשו לבגרות הוציאו בגרות מלאה ואני קיבלתי שני תעודות הצטינות אחד היה טקס בכיתה י' תעודה ממשרד החינוך והשני מכתב הערכה מהמנהלת בכיתה יא. שלוש שנותי בתיכון לא היה לי נכשל אחד, לפי דעתי הם בעצמם מפגרים ולא שווים כלום אני הצלחתי בחיים לא התחברתי עם אף אחד במשך שלוש שנותי בתיכון כי לא היה עם מי להתחבר , עם מי אני אתחבר עם מופרעים ועבריינים? כיום סיימתי י"ב במגמת ניהול וכלכלה וקיבלתי תעודת בגרות מלאה בהצטינות ! כיום אני בתקופת שיקום במשך שנה הכנה לעבודה ולעצמאות, בשנה הבאה אני מתכוון לחדש את ההתנדבות לצבא אלך ללשכת גיוס אחרי חנוכה ולהמשיך את לימודי בתחום החשבונאות ולהקים רשת משרדים לפיננסים וחשבונאות( כן זהו חלומי ואני אגשים אותו! רשת משרדים של רואי חשבון יועצים כלכליים ויועצי מס ומנהלי חשבונות ) מתכוון ללמוד חשבונאי בכיר מדופלם ויעוץ מס, וללמוד באוניברסיטה לימודי מזרחנות ( מזרח אסיה או היסטורית המזרח התיכון ) ומדע המדינה שחלומי הנוסף הוא ללמוד באוניברסיטת חיפה ואני אנהל מאבק ע"מ להתקבל לשם . זהו רציתי לשתף אתכם בסיפורי ולהגיד אם אתם רוצים להגשים משהו תלחמו על זה ותצליחו בגדול.והכי חשוב לא להתיאש ולהרים ידיים!

bp20

New member
אהההה

אופס אוקי לא שמתי לב, עכשיו המאבק הבא שלי לאחר שסימתי י"ב בגרות מלאה בהצטינות הוא ללמוד באוניברסיטת חיפה היסטורית המזרח התיכון ומדע המדינה אני מתכוון להתקבל ללא פסיכומטרי לאוניברסיטה כיצד אני יבצע זאת למי עלי לפנות? תודה בגלל שאם אני יעשה פסיכומטרי אני פשוט יתמוטט אני לא מסוגל לזה ולאוניברסיטה הפתוחה לא בנוי אליה ללמוד שם חייב מסגרת,ואני מתכוון לנהל מאבק שאני אתקבל לאוניברסיטת חיפה. תודה לכולם.

stkachov

New member
לפנות לאוניברסיטה

ולפני שאתה מנהל מאבקים ומלחמות עולם... תנסה אולי לפנות בצורה יפה ומכובדת, ולהתעניין באפיקי הקבלה האפשריים.

bp20

New member
ביררתי

אפשר להתקבל רק מדעי הרוח או ממצוע 100 או עם אני בן 30 אני פשוט מתיאש לא יודע מה לעשות חשבתי לפנות למרכז יהל וכמובן בצורה יפה ומכובדת ....

bp20

New member
זה מרכז ללקוי למידה

הקיים באוניברסיטה. אשמח לקבל לינק

amitk80

New member
סיפור מאד מרגש

אחד הסיפורים המרגשים ששמעתי. אני חש הזדהות מלאה כיוון שאני גם עם מיגבלה רפואית מלידה (בעיה בעינים). גם אותי בבית ספר יסודי רצו לשים בכיתה של עיוורים אבל ההורים שלי התנגדו לכך נחרצות שלא נדבר על חינוך מיוחד. כל החיים שלי הורי חינכו אותי לעצמאות ולהתמודד עם קשיים. מה שאתה מתאר גם אני חוויתי את זה. גם עלי צחקו ביסודי בגלל מגבלת הראיה שלי. לצערי זאת תופעה הגיונית כיוון שאנשים חסרי ביטחון ינסו לרדת על כביכול אנשים חלשים. אבל, תראה איפה אני ואתה היום? אתה בדרך להגשים חלום שלך ואני כבר סיימתי 3 שנים התנדבות (בהצטיינות) בצבא באחת מיחידות העילית של מודיעין (שגם שם בצוות הראשון ממש מיררו לי את החיים והיחס היה חרא), אני כבר שנה שניה בתחום של סטטיסטיקה ומערכות מידע (שרק לציין פה בפני האנשים לא יכולתי להכנס למערכות מידע בגלל פסיכומטרי ובסוף הצלחתי להכנס רק בגלל ציונים גבוהים). המזכירות של החוג למערכות מידע אמרו לי שהציונים הם בין אלו הגבוההים בחוג. אמנם זה נראה לרבים שאני הולך עם חבר'ה של האגודה שלכאורה מצבם בקמפוס לא טוב, אבל אני חונכתי שעל כל דבר שאתה רוצה צריך להלחם ולתת את הנשמה. שום דבר לא מגיע בחינם וללא יזע ודמעות. היו לי אתמול מספר שיחות על מצב השביתה ועל כך שחבל על מאמצי המלחמה כיוון שהחברה רקובה מיסודה. אני התנגדתי לטיעון זה נחרצות כיוון שאני יכול לעשות אנלוגיה בין מצב המודעות למגבלות של נכים בחברה לבין מצב החברה. חברה שלא יודעת להתייחס כראוי לנכים ולקשישים (לאוכלוסיה החלשה) לא תדע להתייחס אל פרטים שלה בצורה מכובדת ולכן אל לנו לוותר. אנחנו דור העתיד של החברה שלנו. אנחנו צריכים להיות דור צעיר ולוחמני לאור התגברות השחיתות שהפכה לנורמה במחוזותינו. האם אנו רוצים לחיות בחברה מושחתת או לחיות בחברה שבה יש סולדריות ואחווה מינימלית בין פרטיה? ? שבת שלום, עמית

אליהו ד

New member
ואני סתם מישהו רגיל

וחוץ מזה שיש לי שני ראשים ושלוש ידיים ולמרות זאת הגעתי לגדולות אין לי טענות בחיים

למעלה