נגד החוק

../images/Emo18.gif נגד החוק

אני נתקלת בפורום הזה וגם בפורומים אחרים של ישראלים בכל מיני מקומות בעולם, שחברי הפורום פוליטקלי קורקט במידה מוגזמת בכל מה שנוגע לעבודה ללא ויזה. כל אחד ששואל על עבודה ישר מתנפלים עליו "ויזה כבר יש?", וכו,. רוב הישראלים ששוהים ועובדים בחו"ל עושים את זה בצורה לא חוקית. נכון, זה לא חוקי, זה לא מוציא לישראלים שם טוב. אבל ככה זה. אז למה לנסות להתכחש לזה? ממתי שאלות על עבודה לא חוקית הן לא לגיטימיות, כשכל כך הרבה אנשים עושים את זה?

billc

New member
נגד החוק זה סבבה אם זה קינקי

בקשר לעבודה לא חוקית..(למרות שהנושא לא קרוב אלי) לדעתי הבעייה זה השם הרע שמוציאים לישראלים (למרות ששוב לא נתקלתי, ולא מכיר את הנושא) יש ישראלים שנמצאים בחו"ל לא רק בשביל ה"קוויק באק" אלא רוצים להשתלב..אז יכול להיות שהם פוחדים שבחדשות יופיע משהו.. למרות שלפי דעתי אף אחד בארה"ב לא שומע חדשות.

ידידתי המלומדת, לדעתי יש טעות בידיך

דווקא בפורום הספציפי הזה אני חושבת שזה ממש לא נכון. הפורום הזה הוא לסינגלים בחו"ל, פורום קליל, יחסית. אני יכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שמישהו "נתקף" ע"י חברי הפורום. לעומת זאת ראיתי פה הרבה יותר מקרים של "הגנה" על עובדים לא חוקיים. ויותר מזה, לפני כמה ימים עוד היתה פה המלצה למישהו שלא ילך לעבוד בניו יורק (ולכולנו היה ברור שהוא לא חוקי, על אף שהוא מעולם לא ציין זאת), אלא ירחיק עד קליפורניה... תראי, יש פורומים פשוט אסור להם לתת עיצות ו/או המלצות על עבודה לא חוקית בחו"ל, מתוקף חוקי תפוז. מנהלי הפורומים הנ"ל מנסים לעזור כמיטב יכולתם, במסגרת הגבלות חוקי תפוז (קבלי זאת בהבנה). נכון, יש גם פורומים "סנוביים", שבהם להגיד שאתה מצורע יתקבל בהבנה יתרה, מאשר אם תגיד שאתה לא חוקי. עד היום אנשים מסויימים מנסים להילחם בזה. לעיתים מרימים ידיים... כשאני חיפשתי עבודה (בשרשור המיועד לכך), הצגתי את כישוריי וישר שאלו אותי על הסטטוס החוקי שלי. עניתי להם "זה לא ענינכם" בעדינות ופניתי לחפש עבודה במקורות אחרים... מקווה שעזרתי לך לראות לפחות את חלק מהדברים באור אחר.

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif פה מעולם לא היתה עוינות לגבי

הנושא.

billc

New member
פשוט לא להאמין..תשאירי במוח גם

לדברים אחרים

שזה באמת גורם לי לתהות

לאן נעלם פורום סמים קלים? לא היה דבר כזה פעם? קשה לי להאמין שלהנהלת תפוז אכפת מחוקי ההגירה של ארה"ב...

Vdrums

New member
מה קרה לך, יש מעקב של השגרירות

על תפוז, יש להם פקיד שיושב וקורא את הפורומים של חו"ל מדי יום ביומו.

galgal0ne

New member
היה והיה

ומהיכרות עם המנהל של הפורום (היכרות דווקט שלא מעל דפי הפורום) הבנתי שהמטרה הייתה סמים קלים בעד ונגד... לא להטיף לשימוש, לא לעודד שימוש וכ"ו וכ"- ואכן ההודעות עם תוכן מסוג זה היו נמחקות (בתאוריה). היה לו מאוד קשה לשלוט בהלך הרוחות (הרי כל סטלן משועמם היה נכנס וכותב שטויות)ובגלל עוד כל מיני סיבות, הוא נסגר.

Dublinoa

New member
ממתי שאלות על עבודה לא חוקית הן לא

לגיטימיות.... מותר לשאול (בהתאם לחוקי הפורום) אבל לתשומת ליבך יש לתפוז תקנון שאומר מפורשות: |הדגשד|"לא להעלות לאתר חומר בלתי-חוקי, או חומר המעודד, תומך, מסייע, מספק הוראות לביצוע או מנחה בביצוע מעשה המהווה עבירה פלילית." זה שאנשים עושים משהו לא עושה את זה יותר חוקי....

למה להכליל?

ספרת את כל הישראלים בחו"ל ומי מתוכם עובד בצורה לא חוקית? רק בגלל שהנושא הזה פופולרי לא אומר שצריך להכליל...

סלסרו

New member
מבחינתי יותר חשוב להודיע לשואלים

שמכיון שהם עובדים באופן בלתי חוקי, הם חשופים לניצול. הסיבה היחידה שמעסיק חוקי מסכים להעסיק עובדים לא חוקיים היא בגלל שהם חשופים לניצול. חשוב שהם ידעו לקראת מה הם הולכים.

שלום לחתולה....

קודם כל, אני לא חושב שאף אחד מאיתנו מנסה להתכחש לעובדה שישנם ישראלים שעוברים על החוק בעבודה לא חוקית. חלק מאיתנו מעדיף בשום אופן לא לעזור לחבר'ה שעובדים ללא אשרת עבודה ובכך לא לעודד עבודה לא חוקית. חלק אחר, מעדיף לעזור לחבר'ה האלה מסיבות שונות. אני טוען, שאין ישראלי אחד שמתגורר בארה"ב שלא מקושר בצורה זו או אחרת לישראלי שעובד לא חוקי (בין אם זה קרוב משפחה\חבר\מכר וכדומה..). בפורומים מקצועיים, אנו משתדלים שלא לעודד הגירה לא חוקית בשום אופן, ולכן, שאלות שמשתמע מהם עבירה על החוק לא ייענו, בפורום הנוכחי (סינגל'ס בחו"ל ...) איננו מתיימרים להיות פורום מקצועי, והמאחד את כולנו זה העובדה שאנחנו רווקים\רווקות ישראלים, (וכמובן הנשואים שגם הם חברי הכבוד שלנו..), לכן, פה אין הפליה על בסיס צבע\מין\סטטוס חוקי וכדומה... ואני מקווה שכך זה יישאר. אייל.

למעלה