נוהלי הפורום

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
../images/Emo18.gif נוהלי הפורום ../images/Emo124.gif ../images/Emo70.gif

גירסא ראשונית: שלום רב לחברי הפורום " ישראל ברוסית" אתם עומדים לקרוא או נוהלי הפורום שלנו מ- א' עד ת' , הכול לפרטי פרטים, למען הסדר הטוב, כך שהשהייה בפורום תהיה נעימה לכולם, לחדשים כלוותיקים וגם לעוברי האורח... נוהלי הפורום חלים על כולם ללא יוצאי דופן, כולל מנהל הפורום, אנוכי, vk3. אין זו חובה לקרוא אותם, אבל חמה שלי לכול מי שרוצה להפוך לחלק מקהילה מסודרת, נעימה וחמימה , להפנים נוהלים אלו עמוק אל תוך ו, כדי לא להרוס את הכייף לחבריו הווירטואליים. הנוהלים נכתבו בלשון זכר מטעמי נוחיות בלבד ומכוונים אל שני המינים באופן שווה לחלוטין הבה נתחיל... מועדון החברים - שלום לך חבר וברוך בואך אנו מקווים שתהפוך לחבר קבוע בפורום שלנו. לפיכך, לפני שתיכנס להשתתף בפורום ותתמזג עמנו, אנא ממך, קרא בעיון רב את מכתב הפתיחה " על הקהילה" אשר מהווה גם את דבר המנהל, שמופיע בראש דף הבית של קהילתנו, בצמוד ללוגו שלנו. מכתב זה מכיל את כול מהות הפורום שלנו ומידע אודותיו. לאחר קריאתו יהיה לך הרבה יותר פשוט וקל להתמזג עמנו ולהרגיש שייך אל קהילתנו. כמו כן, יש להתייחס בחשיבות רבה לדף הבית של הפורום. זה הוא אחד החלקים הדינאמיים והעקרוניים של הפורום. בו תוכל להתעדכן במה חדש בקהילתנו, באמצעות המבזק המהיר, לעיין במאמרים החדשים שהתווספו, הרלוונטיים לנושא הפורום ומהותו או להיזכר במאמרים הישנים מתוך ארכיון המאמרים, להתעדכן במוצרים החדשים מאת סטימצקי- ibooks, לקרוא את ההודעות הנבחרות של הפורום, להתחדש בקישורים נבחרים לאתרים ברחבי האינטרנט, לצפות בתמונות של חברי הפורום, להצביע בסקר שלנו וכמובן... לא לשכוח לראות את האירועים החשובים המצפים לקהילתנו רק בצורה כזאת תהיה חלק בלתי נפרד מאיתנו ותיהנה... הוראות כלליות - קראת כבר את מכתב הפתיחה של הפורום, התעדכנת לגבי המתרחש באמצעות דף הבית שלנו, הינך מלא מרץ ואבה להתחיל להשתתף בפורום ולהפוך לחבר מלא ... מה עוד נשאר ובכן, אנו שמחים לקבלך בזרועות פתוחות אל קהילתנו ועל מנת שנכיר בך כחבר מלא, הינך מתבקש להעלות תמונתך אל גלריית חברי הפורום או בתגובה לשירשור תמונות חברי הפורום, לפרסם תאריך יום הולדתך המלא בלוח האירועים או בתגובה לשירשור ימיי הולדת ולא לשכוח... להיכנס לפורום ולהתחיל להשתתף, להגיב ולהביע דעה הדיינות בפורום - הגיע הרגע... לאחר מאמצים רבים ועמל , אתה מוכן להתחיל לכתוב בפורום, להשתתף בדיונים הסוערים ולהגיב. בטרם זאת, קרא את הכללים הבסיסיים ליצירת שיח פורה ומעניין, כדלהלן: חברים חדשים - הינך חבר חדש בקהילה וברצונך להכריז חגיגית על הגעתך לפורום . אנא ממך, אל תפתח שירשור חדש למטרה זו. שירשור חדש מעביר שירשורים ישנים לארכיון הפורום ועל ידיי פתיחת שירשור בעל חשיבות נמוכה, שירשורים בעלי חשיבות גבוהה לא יספיקו לקבל את הכבוד הראוי להם ואת מלוא היחס. אי לכך, בדוק את השירשורים הקיימים בעמוד הראשון של הפורום והכרז על הגעתך בתגובה לשירשור המתאים ביותר, לעניות דעתך. אם בכול זאת לא מצאת שירשור הולם לצירוף הכרזתך אליו, הינך רשאי לפתוח שירשור חדש, בתנאי שעיקרי דבריו לא יכילו רק פרסומך בפומבי, אלא גם רעיון, דעה, תחילת דיון, קצה חוט להתחלת שיח מעניין וענייני . פניות - מכיוון שהפורום שלנו הוא מעין פורום " דו קיום", אשר מגמתו ליצור הרמוניה בארצנו, לעיתים, לשם השוואה, מופיע הצורך לפנות לאחד הצדדים ישירות. פניות כגון: רוסי, ישראלי או כול פנייה אחרת המושתת על מוצא האדם או הקהילה ממנה הוא בא, לא תתקבלנה ועקב כך תוחלפנה בפניות כגון: עולה חדש, עולה לשעבר, עולה ברה"מ לשעבר, צבר, יליד הארץ או כול פנייה אחרת אשר אינה נוגעת לגזע האדם, אלא משמשת לכינוי מופשט. הבעת דעה - חל איסור מוחלט על הסטה, גינוי, הטפת מוסר או תוכחה כלפי המתרחש בארץ ו/ או בעולם, כלפי חבר פורום ו/ או דבריו וכד'. על מנת להביע דעה, להעביר ביקורת, להסכים או לחלוק על הדברים הנאמרים בפורום, יש לרדת לסוף דעתו של מחבר הדברים ולהגיב אליהם בצורה נאותה , אשר תכבד את המחבר, דעתו, השקפת עולמו וזווית ראייתו של הדברים. מיצאו את הדרך הראויה לבטא את הלך מחשבותיכם, כך שניסוח דבריכם לא יפגעו או ישמיצו חבר פורום בפרט ו/ או אדם או חברה בכלל . אנא מכם, הימנעו מלהשתמש בלשון גסה, אלימות מילולית, דברי נאצה, הוצאת דיבה וכד'. פורום חברתי - לפורומנו יש ייעוד ומטרה ברורה, אף על פי כן, זה לא מונע ממנו להיות פורום חברתי, לכול דבר, לשעות הפנאי והכייף ופשוט... לפטפטת. כולכם מוזמנים לשתף אותנו במתרחש בחייכם, לספר לנו ידיעה מעניינת או חוויה, להציע, להמליץ או פשוט לשאול ולברר את אשר כם חפץ. זיכרו כוונת הפורום, בראש ובראשונה, היא להיות לכם לבית חם , מחסה מפני רעות , נתינת תמיכה וייעוץ , מקום לבילויים ופשוט אוזן קשבת. נצלו זאת לטובה... עם זאת, הפורום שלנו הוא אינו פורום להיכרות או מציאת בן/ בת זוג . הודעות או תגובות אשר תכילנה רמיזה או כוונה ברורה להיכרות, חברות וכדומה , אשר תחדורנה לפרטיותו של חבר פורום אחר שלא ברצונו ובהסכמתו , תמחקנה לאלתר ומחבר ההודעה יוזהר על כך במסרים וייתבקש שלא לחזור על המעשה. כול מה שמתרחש במסגרת הפורום נתון תחת פיקודו ואחריותו המלאה של מנהל הפורום . כול מה שעובר מסגרת זו, כבר לא נתון תחת אחריותו ושיפוטו של מנהל הפורום . למרות זאת, חבר פורום תמיד יכול להרגיש חופשי לפנות למנהל הפורום בנוגע למשהו שקורה במסגרת ו/ או מחוץ למסגרת הפורום ( אבל שהיה קשור אליה), כדי לקבל עזרה, תמיכה ו/ או ייעוץ. המשך בתגובה...

vk3

New member
../images/Emo124.gif המשך לנוהלי הפורום ../images/Emo26.gif

ניעצת שירשור - מעת לעת ייפתח על ידיי מנהל הפורום שירשור אשר יינעץ, דהיינו, יקובע במקום ולא יושפע משירשורים חדשים אשר ייפתחו ( למשך 72 שעות מרגע הנעיצה). לרוב, שירשור זה יהווה הודעה חשובה של מנהל הפורום, אשר תתייחס למתרחש בפורום ו/ או מחוצה לו ותסב את תשומת ם של חברי הפורום. בתכלית שירשור כזה יכול להיות חדשה חשובה או התייחסות למאורע , בקשה של מנהל הפורום מחבריו, איחולים, הבעת דברי ברכה וגו'. הודעה של אחד מחברי הפורום או יותר ( עד שלושה) יכולה להינעץ באם מנהל הפורום יימצא זאת לנכון, מתוך שיקולי דעת אישיים. סוגייה לדיון - מדיי כול פרק זמן, בלתי מוגדר, מנהל הפורום ייפתח שירשור של סוגייה לדיון. הסוגייה תפורסם בצורת מאמר. היא תהיה עניינית ותדוש ישירות בנושא הנוגע למהות הפורום ומגמתו, דהיינו, היא יכולה לסקור את המתרחש בארץ ו/ או בעולם, להביע דעה אישית של מנהל הפורום על נושא מסויים, להוות דילמה וכד'. שירשור זה יינעץ לקבלת מלוא תשומת ה וכול חברי הפורום ייתבקשו לתת דעתם ולהשיב בנושא. בכדי שחברי הפורום יוכלו להתכונן נפשית לדיון בסוגייה, היא תפורסם מספר ימים לפני תחילת הדיון בלוח האירועים. בנוסף לכך, חברי הפורום, גם כן, מוזמנים לפתוח סוגיות לדיון, בכול עת. יוזמה זו תבורך ולא תמנע את פתיחת הסוגייה שנקבעה על ידיי מנהל הפורום מראש. כול הסוגיות ( של מנהל הפורום וחבריו) ילוקטו לרשימת סוגיות של הפורום , על מנת שהסוגיות המעניינות תהיינה נגישות תמיד לכול חבר פורום ו/ או עובר אורח. רשימת תפוצה - כול חברי הפורום לוקטו לרשימת תפוצה אצל מנהל הפורום, במסרים. לעיתים, מנהל הפורום יימצא לנכון לשלוח הודעה לכול חברי הפורום אשר ברשימת התפוצה שלו. הודעה זו יכולה להוות עדכון תקופתי, הודעה חשובה, הסבת תשומת ם של חברי הפורום למתרחש בפורום ו/ או מחוצה לו וכד'. באם אינך מעוניין להיכלל ברשימת התפוצה של מנהל הפורום ולקבל הודעות מסוג זה, שלח למנהל הפורום הודעה עם הנושא " להסיר" והוא יסירך מרשימת התפוצה לצמיתות, כדי לא להיות לך למטרד . שונות - לעיתים מזומנות, יאורגנו פגישות ווירטואליות של חברי הפורום ומנהלו בצ'אט, מפגשים של חברי הפורום ומנהלו במציאות וזימוני אורחים מכובדים אל הפורום, אשר ישיבו לחבריו תשובות על שאלות הנוגעות במהות הפורום. כול זאת ועוד , יוחלט באופן ספונטאני על גבי הפורום, בין חבריו, ללא מערך מקדים. המלצות טכניות - בכדי להקל על שהייתכם בפורום בפרט ובתפוז בכלל, קבלו מספר המלצות, קטנות, אך יעילות: אופן הצפייה- לאחר שאתה לוחץ על " כניסה לפורום", משמאל ל- " הוספת הודעה" יש לך משהו שנקרא " אופן הצפייה". אפשרות זו מאפשרת לך להסתיר את כול התגובות אשר נכתבו לכול השירשורים, כך שתראה עמוד רק עם השירשורים עצמם ובלחיצה על שירשור מסויים ייתגלו לעינייך כול התגובות אשר פורסמו לאותו שירשור. בנוסף, אפשרות זו מאפשרת לך לשנות את ברירת המחדל למספר התגובות, אשר גורם לשירשור להפוך לתקציר של ההודעה, עם האפשרות " להמשך...". ברירת המחדל המומלצת למספר התגובות אחריו זה ייקרה, הוא 20. אישי- משמאל ל- " אופן הצפייה" קיימת תיבה עם תפריט נגלל, הנקראת " אישי". תיבה זו כוללת בתוכה את האפשרויות להצגת כול הודעותייך האישיות אשר פירסמת באותו פורום, לגלוש לקהילה אקראית אשר תבחר בשוגג על ידיי המערכת, הצגת כול ההודעות אשר פורסמו בשעה האחרונה באותו פורום והוספת פורומים מומלצים לרשימת ה- " אישי" שלך בהם אתה מרבה לגלוש, לגישה מהירה ונוחה אליהם. תפוז FUN- כול התחרויות והמבצעים בקהילות תפוז. לוח אירועי הפורומים- לוח זמנים עם כול האירועים של כול הקהילות. לוח אירועי הגאווה- לוח זמנים עם האירועים של הגאווה. תפוז משוב- פורום פניות בכול נושא להנהלת הפורומים. צ'אט תפוז והצ'אט המתקדם- פורום תמיכה טכנית של צ'אט תפוז וצ'אט המצלמות המתקדם של תפוז. תמיכה בתפוז- פורום תמיכה בבעיות הדורשות עזרה ולא מצריכות טיפול מול הנהלת הפורומים. בלוגים- פורום תמיכה טכנית וסיוע בהשתמשות בבלוגים הכתובים בתפוז. בלוג TV- פורום תמיכה טכנית בבלוג TV. טופס בקשה להקמת פורום- טופס רישום להקמת קהילה חדשה וניהולה. יצירת קשר - חברים יקרים, אם ברצונכם ליצור קשר עם מנהל הפורום, vk3, שהוא, ויגדורצ'יק קיריל, תוכלו לעשות זאת בדרכים הבאות : דוא"ל : [email protected] תוכנות מסרים מידיים : ICQ ( איציק): 151587022 MSN מסנג'ר: [email protected] Yahoo מסנג'ר: [email protected] תפוז מסרים : vk3 טלפון : 09-8859140 זהו חברים אני מודה לכם על הזמן שהקדשתם לקריאת נוהלים אלו . אני מאחל לכם ולי להפוך לקהילה חסרת תקדים, מעניינת, מרתקת וכייפית, אשר תתמלא בחברים חדשים מדיי יום ולא תתיישן לעולם יבוא יום וכולם ישמעו על " ישראל ברוסית"... בברכה ובכבוד רב, מנהלכם וחברכם, vk3. זה נכתב ב- HTML, מעוצב עם אייקונים וכד'. כאן, בכתיבת ההודעה כול העיצוב התבטל ומה שאתם רואים זה רק המלל, בצורה לא כול כך אסתטית, ללא קישורים מתאימים ומרווחים מיותרים במקום האייקונים. אבל זה מה שחשוב לי בינתיים, לחוות דעת התחלתית. אנא מכם, קיראו הכווווווול בעיון רב והגיבו לי בהתאם, מה חסר, מה שכחתי ומה בכלל לא מתאים

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מאוד קשה ולא טבעי לא להשתמש בכינויים "רוסי" ו"ישראלי", הם הכי ברורים, הכי קצרים, ויותר מובנים לנו מכל האפשרויות האחרות שציינת, אין בהם נימת גזענות אלא רק התייחסות לארץ לידתו של האדם ותו לא, טפשי להיעלב או להיפגע מהכינוי "רוסי" או "ישראלי", האם מישהו נפגע כאשר מכנים אותו "אמריקאי", "איטלקי", "שוויצרי", או כל כינוי אחר הקשור בארץ לידתו? אפשר רק לומר שחבל שאנשים מסויימים מתביישים בארץ מוצאם, אך לאסור על שימוש בביטויים הכי נוחים לשימוש אשר אין בהם כל משמעות אובייקטיבית פוגעת נראה לי מיותר. ד"א, קוראים לך גם איציק?

vk3

New member
למה חשבת שקוראים לי גם איציק ../images/Emo35.gif

רק קיריל, ממה שידוע לי...
תראה, כול אחד וזווית ראייתו. אינך יכול לאמר שמה שנראה לאחר לנכון ומוצדק, בעינייך זה טיפשי וחסר כול תכלית. רבות הופיע בפורום הנושא ומשתתפי פורום אחדים, פנו לאחרים בבקשה לא להשתמש בכינויים אלו, כי הם פחות נכונים וחוצצים. זה ממש לא נכון וכינויים אלו לא ממביעים רגשי מבוכה או בושה על ארץ לידתם, הם פשוט לא מדויקים ודו משמעיים. לפיכך, יש כאלה שמעדיפים להשתמש בביטויים יותר מדויקים והולמים את הפורום. בנוסף, הרי ברור לך ולי שכאן בפורום השתמשות בכינויים אלו לשם העלבה ו/ או השמצה היא נדירה, אם בכלל קיימת, אבל הרקע ממנו הגיעו כינויים אלו, יכול להעלות אצל רבים מאיתנו זיכרונות לא נעימים הקשורים לפגיעה בנו כעולים. וזאת הנקודה הכי חשובה. ולדעתי, אם דבר כה קטן וחסר משמעות עבורך, נגיד, משנה למישהו אחר ועושה לו יותר טוב, אז זה שווה את זה. לכן, מצאתי לנכון להוסיף את הסעיף הזה ( אבל ממך הבנתי שיש עליי לשנות מעט את ניסוחו). בו נחכה שכולם ייקראו את הנוהלים ויביעו דעתם. אלה שרואים בזאת סעיף עקרוני, בטוח שיגיבו על כך... ואם לא, אשמע בקולך

Zot ani 1

New member
פפפפששש........

כל הכבוד על ההשקעה..... לא קראתי ממש את הכל (מצתערת....)אבל מה שכן קראתי נראה מקובל ויפה מאוד.....

vk3

New member
../images/Emo51.gif

חחחחח... אילו עצלנים יש לי בפורום. מקווה שתסיימי לקרוא את הכול כשיעורי בית

Zot ani 1

New member
חחחחחח........

נו מה לעשות אני באמת עצלנית ועוד אחרי כזה יום עמוס.......
אבל אני אהיה ילדה טובה ואעשה את ש"ב...ואקרא הכל......

Zot ani 1

New member
אני חוזרת

רק ב 5 מבית הספר...... חצי הרוסה חצי ישנה..... היו לי עוד סידורים בעיר והינה הגעתי הביתה ב 7 עוד יותר עייפה משהיתי....חחחחח ועכשיו אני נלחמת בעיני הנסגרות.....

vk3

New member
כול הכבווווווד ../images/Emo70.gif חן חן ../images/Emo70.gif

Mistical

New member
דמט קיריל..

זה היה ארוךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך..
פעם הבאה,תקצר בבקשה..לפחות למען העצלנים שבינינו (אהם..אני!
)..

vk3

New member
חחחחח... דווקא בשביל העצלנים...

קראת הכוווווול
דעתך

Mistical

New member
אלללללללל תכעס..

אבל לא ממש קראתי ת'המשך שבשרשור השני..סורי
פשוט היה לי יום חרא ואין לי ראש לזה ממש..
סורי

vk3

New member
למה היה יום חרא ../images/Emo35.gif

מה קרה
? אם אצלך חרא, אז גם אצלי חרא...

למעלה