רחובות מסוכנים אצלנו במושבה

• פותח הנושא shian
  • פורסם בתאריך

shian

New member
../images/Emo18.gifרחובות מסוכנים אצלנו במושבה

החשמונאים פינת הגליל, אני לא יודעת אם יש לזה סימוכין סטטיסטיים אבל כמעט כל פעם שנוסעת בחשמונאים לכוון מערב, איזה רכב כמעט נכנס בי. אני לא יודעת אם תמרור העצור לא ממוקם טוב, או טוואי השטח מכתיב התקדמות ממש עד הכביש אבל בתכל'ס ממש מסוכן.

יש שם מקום לכיכר?

תבדקי...כי גם בחשמונאים - אליעזר יפה אמרו לנו בתחילה שאין מקום לכיכר עד שראש העיר עצמו הגיע, ראה, החליט ופתאום נהיה מקום לכיכר
אז....אם יש - אפשר להתחיל לפעול יחד עם העירייה להקמתה של כיכר.

a r t h e m i s

New member
ראש העיר ראה והחליט

אחרי שגולשת צילמה תאונה, מנהלת הפורום דאגה לוודא שראש העיר ראה את הפניה וכך נבנתה הכיכר
לגבי החשמונאים פינת הגליל (וגם מכבי)- באמת יש שם הרבה מאוד "כמעט תאונות". אלו 2 צמתים מסוכנים!

shian

New member
../images/Emo4.gif לא נראה לי שיש מקום לכיכר

אבל לא ממש מבינה בזה. אני רק יודעת שזה שילוב של תנאי כביש עם "הגורם האנושי" שזה דרך פוליטיקלי קורקט להגיד - הנהגים הישראלים חסרי האחריות". בכניסה מהגליל לחשמונאים בדיוק יש עליה קטנה שסוף העלייה זה החשמונאים, תמרור העצור לא ממוקם במקום טוב ואנשים נו... אנשים אשמח אם מישהו מהעירייה ירים את הכפפה.

אמרו את זה גם על הכיכר ליד....

אני מציעה שארתמיס, הן כבעלת ניסיון והן כמי שעוברת שם הרבה, תחווה את דעתה על סוגיית הגודל

a r t h e m i s

New member
אעבור שם הערב

אבל אם זכרוני אינו מטעה....הרדיוס בצמתים האלו בהחלט בעייתי מבחינת הוספת כיכר !

a r t h e m i s

New member
אז זו חוות דעתי הלא מלומדת

הגליל פינת החשמונאים ומכבי פינת החשמונאים נראו לי זהות בגודלן. אם חושבים על הכיכר (הקטנה- אך החשובה והמשמעותית) בחשמונאים פינת בורוכוב (להבדיל מהחשמונאים- אליעזר יפה, שם הכיכר מאוד גדולה) אז זו דוגמא טובה לכיכר קטנטונת שנבנתה בצומת בעייתית מבחינת גודל ונותנת פתרון מצוין. בקיצור- אחרי שהסתכלתי על הגליל ומכבי והשוותי לבורוכוב, נראה לי שניתן להוסיף שם כיכרות קטנות דוגמאת בורוכוב. לטעמי האישי- וזה בנושא תמרורים, נהיגה ישראלית ותיאוריה היה טוב אם לפני כיכרות (וברעננה בורכנו בהרבה כאלו) היו מציבים שלט המזכיר למי יש זכות קדימה בכיכר. כל פעם שאני מגיעה לכיכר מתחת לבית אני נדהמת כמה אנשים לא מכירים את החוק (זכות קדימה לרכב הבא משמאל) ואיך הם דוהרים לתוך הכיכר כאילו אין מחר....

אילהT

New member
זכות קדימה בכיכר - לרכב שבכיכר ו-לרכב

שבא מימין. בק"ק רעננה נהגים רבים לא זוכרים את החוק הזה, כמו גם החוק שנוגע ל-מפגע (משאית עומדת, אי תנועה, רחוב הולנדי וכו') הנהג שהמפגע נמצא בנתיב שלו אמור לחכות עד שהדרך פנוייה.

למעלה