שאילת השאלות

../images/Emo18.gifשאילת השאלות../images/Emo196.gif

שימו
שימו
מהיום אנו פותחים פינה חדשה בפורום
שאילת השאלות
. בכל שבוע, בצאת השבת, אני יעלה כאן שאלה מתוך שנת ההדרכה. בימי שני אנחנו נקבץ את כל התשובות ונסיק יחד מסקנות ונכתוב כאן תשובה אחת טובה מכל התשובות. אז מ-ת-ח-י-ל-י-ם
יש לכם חניך שכל השנה מציק ומפריע למהלך הסדר בפעולה, אך כשצריך לתרום הוא הראשון. יום אחד הוא לא הגיע לפעיולת ואתם שמים לב ששבוע אחר שבוע הוא לא מגיע. מה אתם עושים?
ענו על השאלה וביום שני נציג כאן את התשובה הכי טובה לשאילת השאלות. בהצלחה

L o l e e t a

New member
אז ככה..

קודם כל,אני תמיד מתקשרת לחניכים שלי להזכיר להם שיש פעולה.. ואם אני רואה שהוא לא מגיע הרבה זמן,אני שואלת אותו למה הוא לא בא.. תלוי גם מה הסיבות..ובאיזה טון הוא עונה אותן.אני מתחילה להתעניין או לומר לו שיבוא לפעולה הבאה,מנסה כמה שיותר לעניין אותו..

Blase

New member
בעיות עם החניכים!

לצערי קיבלתי מופרעים אחד אחד כל החניכים שלי הם בנים השתלטו לגמרי על הפעולה הם רבים כל הזמן ניסיתי לקבוע איתם תקנון וחוקים שזה לא הלך במיוחד הכי טוב, אז החלטתי לא לתת להם בסוף הפעולה צ'ופר אבל חבריי להדרכה החליטו כן לתת להם דבר שיצר שאני שקרנית וחלשה מה ניתן לעשות עם החניכים כדי שלא יחקו אותי וכל הזמן יריבו בינהם והם פשוט לא שמים עליי קצוץ, לא שמים עליי! זקוקה נואשות לעזרה!אור...

L o l e e t a

New member
מכירה את זה..

גם לי היו חניכים ממש בעיתיים..היום מקללים ומרביצים.הורסים לכולם את הפעולה. בהתחלה גם אנחנו ניסינו תקנון,אמרנו שמי שיעבור על החוקים ייצטרך להביא עוגה או כל חטיף שבא להם. עם חלק זה עזר וחלק לא..עברנו למשהו אחר..הושבנו אותם אחד-אחד,דיברנו איתם..הסברנו להם שההתנהגות שלהם הורסת לנו ולחברי הקבוצה את הפעולה..הסברנו להם שבאנו לעשות להם כייף,שהשקענו בשבילם ושאם זה לא מתאים להם אז הם פשוט יכולים ללכת..היינו איתם גם קצת תקיפים,הראנו להם שאנחנו המדריכים שלהם.אנחנו יכולים להיות חברים,אבל עד גבול מסויים..ובסוף זה באמת עזר עם חלקם.. ובקשר לחבריי הצוות,אני חושבת שאת צריכה לדבר איתם..זה לא בסדר מה שהם עשו. הם מדריכים איתך בקבוצה?הם ידעו שאת אמרת להם שאת לא נותנת יותר צ'ופרים?

והתשובה לשאלה היא:

חניך שאינו מגיע לפעולה ולא משנה מה הוא עושה בקבוצה צריך לתת לו את מלוא תשומת הלב. ישנם מדריכים שיאמרו: "הוא גם ככה לא תורם לקבוצה והורס לי כל פעולה אז למה...!?" טל תשכחו שברוב המקרים אותם חניכים "בעיתיים" הם אלה שרוצים שתתיחסו אליהם ואינם מקבלים מספיק חום מהבית. את אותם חניכים אתם יכולים להפוך לכוכבים חיובים אם תתנו להם מידי פעם הרגשה שהם עושים משהו ומקבלים צ'ופר על זה.סתם דוגמא: לתת להם להגיע 15 דק' לפני פתיחת הפעולה כדי לעזור לסדר את החדר ולצ'פר אותם בסוכריה/קלפים או משהו וכמובן לציין לשבח מול הקבוצה. בפעם הבאה הם יגיעו כבר אחרת לקבוצה וירצו להראות שהם הכי טובים וכשהם מתנהגים יפה לא לשכוח לשבח אותם. החניך הזה עם הזמן יתחיל לאהוב אתכם ולהפוך אתכם לאחים הבוגרים שלו. לגבי קבוצה שהיא בעייתית: קודם כל זה עניין של גישה. אם הםא ממש מופרעים, כנסו בגישה של דיסטאנס כדי שלא יוכלו להתקרב אליכם ולטפס עליכם. כמובן שעם הזמן במשך השנה תורידו מהדיסטאס ותראו שהם יתחילו להתחבר לקבוצה. לגביי הפעילות אתם צריכים בהתחלה לשנות טיפה את הפעולה ולבחור מתודות שלא יגרמו להם לשבת הרבה ושהם תמיד יהיו עסוקים. במשך השנה כשראיתם שהם לא מזלזלים יותר בפעולות נסו להוסיף עוד פן לפעולה. בהצלחה

למעלה