שאילת השאלות2

../images/Emo18.gifשאילת השאלות2../images/Emo196.gif

לאחר שבוע מאז פתיחת הפינה הזו ותגובות רבות ומעניינות החלטתי שאפשר להמשיך בפינה. אני מזכירה את הכללים: אתם מקבלים שאלה וצריכים לענות עליה ולאחר 3 ימים מקבלים תשובה מסוכמת ומעניינת.
יש לכם חניך שהוא מוגבל רפואית. כל התנועה החליטה לצאת לטיול סוף שנה קשה ואתגרי. אתם יודעים שלחניך הנ"ל לא יהיה קל לסיים את המסלול ואולי אפילו זה יסכן אותו- ובכל זאת הוא מתעקש לצאת ומצליח להשיג אישור כל שהוא... אתם יודעים שהחניכים בקבוצה מאוד מגובשים ורואים בו חלק בלתי נפרד מהקבוצה. אתם בתור מדריכים מפחדים לקחת אחריות כזו גדולה ומצד שני לא רוצים לאכזב את הקבוצה. מה תעשו? מחכה לתשובות שלכם כאן וזיכרו שבשבת אתם מקבלים את התשובה הסופית אחרי הסקת המסקנות
בהצלחה

taking place

New member
אני

אדבר עם המד"ב על הנושא, אסביר לו את המצב, ואבקש שאו הוא או מאבטח\חובש יתלווו לקבוצה שלנו לאורך כל המסלול. וככה, כשאני אדאג למשמעת של חניכים ואצטרך לשים גם לב למישהו אחר, יהיה מישהו שישים עין על הילד, ויבדוק שאיתו הכל בסדר. ככה גם האחריות לא תהיה רק על כתפי, אלא גם על אותו מבוגר. ובמידה וייקרה לילד משהו, יהיה מישהו שיוכל לדאוג למצב בצורה יותר טובה ממני.

oldDOPEY

New member
אלוי אלי חניכים כאלה מגובשים

הילד הוא חלק מהקבוצה ואחד העקרונות של קבוצה זה שכולם שווים וכדי להגיע לשווין כולם צריכים להגיע לזה אני מאמין שהקבוצה תעזור לו ואף אני יעזור לו אם היה צריך חניך כזה ההיתי אפילו סוחב אל החידים שלי או אל הגב וכן מה שיש בץגובה מאלי גם ההיתי מבקש שני דברים אחד שהיה איתנו מה"ר לכל הדרך זה תמיד כיף ושניהיה אחרונים כך איהיה לנו ולו הרבה הפסקות ומנחות

L I L O C H

New member
היה לי מקרה כזה שנה שעברה...

הייתה לי חניכה מוגבלת רפואית...והיה טיול קשה וארוך... והיא בכל זאת יצאה... ופשוט במהלך כל המסלול הלכתי איתה, לידה, עזרתי לה... פשוט הולכים כל הקב' ביחד, ולאט...=]]

../images/Emo79.gif"לטיול יצאנו...."../images/Emo79.gif

יש לכם חניך שהוא מוגבל רפואית. כל התנועה החליטה לצאת לטיול סוף שנה קשה ואתגרי. אתם יודעים שלחניך הנ"ל לא יהיה קל לסיים את המסלול ואולי אפילו זה יסכן אותו- ובכל זאת הוא מתעקש לצאת ומצליח להשיג אישור כל שהוא... אתם יודעים שהחניכים בקבוצה מאוד מגובשים ורואים בו חלק בלתי נפרד מהקבוצה. אתם בתור מדריכים מפחדים לקחת אחריות כזו גדולה ומצד שני לא רוצים לאכזב את הקבוצה. מה תעשו?
לפני שנתחיל חשוב להדגיש לא עוזבים קבוצה ללא מדריך
אז עכשיו בואו נסכם את מה שנאמר כאן. השאלה דיברה על קבוצה מגובשת כלומר קבוצה שאינה מפקירה את חבריה בשטח- באש ובמים הולכים יחדיו. אם נעמיד מד"ב או/ו נספח את החניך/ה למע"ר, החניך ירגיש שאינו רצוי בקבוצה ואף יעלב מכם. ניתן לדבר עם המד"ב או/ו המד"ר ולבקש מהם שהקבוצה שלכם תלך אחרונה בטור והמע"ר יהיה צמוד אליכם כדי שתרגישו בטוחים ותמשיכו את המסורת הקבוצתית הנעלה. צריך לדבר בנפרד עם המע"ר ולהסביר לו על הבעיה הרפואית של אותו חניך כדי שיהיה מוכן לכל צרה שלא תבוא. שיהיה לכם טיול נעים

למעלה